INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ADVERSARI CM 2018 # DANEMARCA - POLONIA 4-0

Termeni ciudați aleși de presa poloneză pentru dezastrul cu Danemarca, 0-4: ”A fost pogrom!”. Lewandowski: ”Ne-am înecat!”

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2017 11:13

Pentru cotidianul Sport, eșecul usturător suferit de polonezi la Copenhaga, 0-4, a fost un veritabil "pogrom" (nr. pogrom = masacrare a unui grup național minoritar sau rasial, organizată de elemente ultranaționaliste, șovine, conform dexonline.ro)!

Termenul e cel puțin nefericit ales, în condițiile în care Polonia are amintiri tragice din Cel de-al Doilea Război Mondial, fiind țara care a găzduit lagărele naziste de epurare etnică.

Jurnaliștii susțin că jucătorii lui Adam Nawalka "n-au pierdut atât de categoric pentru că și-au subestimat adversarul.

Au pierdut pentru că au evoluat mult sub posibilitățile lor. A fost de departe cel mai prost meci din mandatul lui Nawalka".

"N-am avut nicio șansă. Ai noștri au tras un singur șut, și acela în finalul partidei. A fost multă confuzie în atac și haos în apărare. N-a existat un plan B", a analizat Sport, care le-a sugerat tuturor să uite că Polonia e pe locul 5 în ierarhia FIFA:

"Ne-a făcut mai mult rău decât bine ideea că suntem printre cele mai bune cinci echipe din lume. Uite că nu-i așa!". 

"Nu ne-am făcut jocul nostru. Am jucat exact ce-au vrut danezii și ne-am înecat"
Robert Lewandowski, atacant Polonia

"Am fost slabi sub toate aspectele. Am pierdut controlul la mijloc și cu fiecare minut care a trecut a fost mai rău. Dar n-o să facem o tragedie"
Adam Nawalka, selecționer Polonia

"A fost o rușine. Nu mai vreau să-mi amintesc acest meci, așa că n-avem ce analiza" Kamil Grosicki, atacant Polonia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
sakamoto
sakamoto  •  02 Septembrie 2017, 14:01

Daca danezii le-au dat 4 goluri polonezilor, care polonezi le-au dat numai la bucuresti, elevilor lui Daum 3-o, cit vor primi de la danezi baietii nostri? Ma tem de un scor fluviu, Doamne fereshte! Trebuie sa fim pregatitzi de ce-i mai rau...Incepetzi dragi ziarishti, campania de justificare shi eliminarea lui Daum. Terenul inclinat, arbitrajul infect, danezii au jucat dur-ca nu degeaba sint urmashii vikingilor-jucatorii romani vin dupa o partida infernala cu armenii, astrele si tot tacimul. Urmatorul antrenor la rind. Daum demisia! Sa vina Hagi, Gigica abia-l ashteapta! Shi ce de rezultate minunate va obtzine Hagi:7-0 cu Portugalia, 7-o cu Spania, 5-o cu Anglia, 7-0 cu Elvetzia, 6-o cu Rusia, 8-0 cu Frantza, 8-0 cu Italia...Cu Slovenia mai greu...Hai Romania!

amicu
amicu  •  02 Septembrie 2017, 13:49

A fost ceva putred in Danemarca

florisking
florisking  •  02 Septembrie 2017, 13:13
Postat de adi_stelistul pe 02 Septembrie 2017, 11:40

Adevarul e ca, la cat de valorosi suntem, trebuie ditamai coalitia monstruoasa ca sa ne elimine. :-))) Altfel, la lupta cinstita, care pe care, suntem imbatabili, ce sa mai....

eu cred ca e vorba de montenegru , nu de romania, cu ei se bat pt locul 2 . polonezii o sa faca minim egal cu montenegru iar noi o sa luam bataie in danemarca. cam asta e parerea mea...asteptam si speram la o minune! hai romania!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează