INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ȚARA GALILOR - AUSTRIA 1-0

VIDEO Big Ben » Puștiul-minune al lui Liverpool, gol la 261 de secunde de la debut în fața lui Hațegan!

Foto: Facebook/@FAWales
Foto: Facebook/@FAWales

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 10:10

Ben Woodburn i-a salvat pe galezi la primul său meci în "națională". A marcat în poarta Austriei (1-0) în preliminarii și este, la 17 ani și 322 de zile, al doilea cel mai tânăr care înscrie pentru roș-albi. După Gareth Bale.

La Cardiff, spectatorii așteptau încă un egal al "naționalei". Ar fi fost al 6-lea consecutiv. Cu numai un punct în plus, calificarea la Mondial ar fi rămas doar o utopie. Dar un copil de nici 18 ani le-a mai o șansă galezilor.

În minutul 69, selecționerul Chris Coleman a aruncat în joc ultima carte: Ben Woodburn, starul viitorului la Liverpool, născut în Nottingham, crescut în Chester și devenit internațional Wales datorită bunicului. Și un debutant, la 17 ani și 322 de zile, a salvat partida.

Ovidiu Hațegan nici n-a avut timp să-l observe pe atacantul de 1,74 m. L-a văzut însă bine la gol. După 261 de secunde, Ben a prins mingea și a șutat formidabil de la 25 de metri. Al doilea cel mai tânăr marcator din istoria Țării Galilor. Primul a fost Gareth Bale, la 16 ani și 315 zile.

VIDEO cu golul marcat de Woodburn

"Nici n-am mai dormit după meci", a dezvăluit Woodburn. "Nici nu l-am mai lăsat", a glumit Bale. Lui îi va ceda "naționala" când se va retrage. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează