INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ECUADOR - ARGENTINA 1-3

VIDEO Elogii pentru Messi după ce a dus Argentina la CM 2018: ”Fotbalul îi datorează un Mondial”

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 10:02

Argentina s-a calificat la Campionatul Mondial din 2018, după ce s-a impus în fața Ecuadorului, 3-1.

Selecționerul Sampaoli se închină în fața lui Leo, autorul hat-trick-ului care duce ”pumele” în Rusia. ”Ar fi fost o nebunie să nu ne calificăm”, a declarat golgeterul all-time al preliminariilor din America de Sud.

Argentina avea atâta nevoie de Messi și Messi n-a trădat-o într-un moment critic. Prima victorie în oficiale cu Jorge Sampaoli pe banca tehnică a adus și viza pentru Rusia, fără a suferi în baraj. Leo a tras în piept aerul rarefiat al celor 2.850 m, de la Quito, și "s-a ridicat la înălțimea zeilor", cum a titrat Ole, după 3-1 cu Ecuador.

VIDEO cu hat-trick-ul de senzație reușit de Messi cu Ecuador

 

"E stăpânul jocului"

"Messi nu ne datorează un Mondial, fotbalul îi e dator cu un Mondial lui Messi. Ar fi fost ilogic să piardă cel mai important turneu mondial de fotbal. E cel mai bun jucător din istorie", a spus selecționerul. Mascherano l-a întărit: "Nu mai există superlative după o asemenea evoluție. Leo a dovedit iar că e stăpânul acestui joc".

0-1 în 37 de secunde!

Hat-trick-ul semnat azi-noapte, al cincilea în "națională", a întors un meci pornit rău, de la 0-1, după doar 37 de secunde! "Mi-au trecut prin cap multe gânduri negre, era și teama de altitudine, de ratare. Dar ar fi fost o nebunie să nu ne calificăm. Meritam să o facem mai devreme, irosisem atâtea oportunități", a admis Messi.

Căpitanul "pumelor" a răzbunat toate ratările anterioare, revenirea la 3-4-3 descătușând magic Argentina. A egalat, după un "triunghi" cu Di Maria, a pus mingea în vinclu de la 15 metri și a închis recitalul cu un lob. 

Vezi aici VIDEO

21 de goluri a dat Messi în total în preliminariile mondiale pentru Argentina. Cel mai bun marcator în America de Sud

1 gol la două meciuri a înscris Leo în medie în "națională". Are 61 de reușite în 122 de selecții. Lider absolut

"Echipa asta va crește și va arăta altfel la Mondiale. Ne-am speriat că putem scăpa calificarea, dar ar fi fost nedrept. E o zi importanță pentru toți" Lionel Messi, căpitan Argentina

Au adus și un vrăjitor!

Speriat de perspectiva calificării, președintele "Chiqui" Tapia pregătise baricade în fața federației la Buenos Aires, însă a luat și măsuri în Ecuador. A inclus în delegație un vrăjitor, Manuel, ce a intrat pe gazonul arenei din Quito înaintea meciului. Și magia s-a transmis în teren la Messi, Argentina terminând pe locul 3.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează