INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CALIFICARE

VIDEO+FOTO A fost nebunie în Egipt! Fanii au sărbătorit pe străzi prima calificare la Mondial după aproape 30 de ani

Foto: Reuters +19   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 09 octombrie 2017 09:10

Naționala Egiptului a obținut prima calificare la un Campionat Mondial după 27 de ani grație victoriei de pe teren propriu contra reprezentativei din Congo, scor 2-1.

Mo Salah a fost eroul egiptenilor, cu o dublă, iar golul victoriei a fost marcat în al patrulea minut de prelungire al meciului, din penalty, declanșând petrecerea la Cairo, unde oamenii au ieșit în stradă. 

Salah a deschis scorul în minutul 63,însă Bouka Moutou a egalat în minutul 88, înainte ca mijlocașul ofensiv al celor de la Liverpool să înscrie din penalty la ultima fază de joc.

Este a treia calificare a Egiptului la un Campionat Mondial și prima obținută după 1990, deși a câștigat de patru ori Cupa Africii pe Națiuni, în 1998, 2006, 2008 și 2010. Presiunea calificării a fost atât de mare încât selecționerul agrentinian al Egiptului, Hector Cuper, a afirmat după meci că a luat medicamente pentru tensiune. 

Cu o rundă înainte de final, Egiptul are un avans de patru puncte față de Uganda și sunt a doua echipă africană calificată la Mondialul din Rusia, după Nigeria. 

Echipa de start a Egiptului: El Hadary - Fathi, Rabia, Hegazy, Abdelshafi - Elneny, Hamed - Salah, Gomaa, Sobhi - Hassan

44 de ani are portarul titular din poarta Egiptului, Essam El Hadary, legitimat la Al Taawon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gest
gest  •  09 Octombrie 2017, 13:03
Postat de poison pe 09 Octombrie 2017, 10:11

Ce tare! Salah avea pe dedesubt tricou cu #fcsbnuesteaua. :))))

Nu mai ai scapare. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

poison
poison  •  09 Octombrie 2017, 10:11

Ce tare! Salah avea pe dedesubt tricou cu #fcsbnuesteaua. :))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează