INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - ANGLIA 3-2

VIDEO + FOTO Mbappe și Dembele au făcut show în Franța-Anglia, meci cu 5 goluri! Ziua în care 80.000 de oameni au cântat God Save the Queen pe Stade de France

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2017 09:43

Momente emoționante la St. Denis înainte de startul partidei amicale dintre Franța și Anglia, încheiată 3-2. Toți spectatorii s-au unit cântând imnul britanic, ca un omagiu pentru victimele ultimelor atentate de la Manchester și Londra. Un răspuns la impresionantele clipe trăite pe Wembley, în noiembrie 2015, după atacul terorist asupra Parisului. 

Pe 17 noiembrie 2015, la doar patru zile de la asediul terorist asupra Parisului, englezii le-au pregătit francezilor o emoționantă surpriză pe Wembley. Înaintea amicalului, peste 71.000 de spectatori au intonat Marseilleza, iar jucătorii s-au unit pe teren, păstrând minutul de reculegere unul lângă altul, intercalați, ca într-o singură echipă.

130 de oameniau fost uciși pe 13 noiembrie 2015 în timpul multiplului atac terorist de la Paris

Douăzeci de luni mai târziu, pe 13 iunie 2017, meciul-test s-a mutat pe Stade de France, la puțin timp după două atentate care au lovit Anglia, la Manchester și Londra. Răspunsul a fost la fel de frumos.

"Don't look back in anger"

Când echipele au pătruns pe gazon, muzicienii și corul Gărzii republicane cântau Don't look back in anger, melodia trupei Oasis. Și nimeni "nu a privit înapoi cu mânie". A urmat God Save the Queen, un moment impresionant. "Vă rog, haideți să fim împreună la imnul britanic!", i-a îndemnat Matuidi pe fanii albaștrilor cu câteva zile înaintea partidei. L'Équipe a publicat marți versurile God Save the Queen, prezentate și pe ecranele arenei. Iar Stade de France a devenit Wembley pentru câteva minute.

31 de oameni
au murit în atentatele de la Manchester (22 mai; 23 victime) și Londra (3 iunie; 8 victime)

Puștii irezistibili Mbappé și Dembélé

În iarbă, 22 de fotbaliști au stat alături în fața asaltului terorii. Apoi, au oferit împreună un joc pasionant, intens, cu multe faze de poartă. Kane a deschis scorul, les Bleus au condus cu 2-1 la pauză, același Kane a egalat din penalty (Varane a fost eliminat de "arbitrul video"), dar francezii, cu tinerii irezistibili Mbappé, Lemar și Dembélé, au dominat finalul. Assist Mbappé, gol Dembélé, 3-2 la sfârșitul unei seri speciale.

VIDEO cu golurile

Arbitrul video a greșit

Imediat după pauză, în minutul 47, Dele Alli a căzut în careu, atins ușor din spate de Varane (care a încercat să-l evite). Arbitrul italian Massa nu a știut ce să dicteze și a așteptat ajutorul VAR (Video Assistant Referee). Care l-a informat că e penalty, iar Varane, ca ultim apărător, trebuie eliminat.

L'Équipe susține că și arbitrul video a greșit: "Dacă lovitura de pedeapsă e controversată, chestie de interpretare, în schimb, cartonașul roșu a fost o eroare". La fel a comentat și presa insulară.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  14 Iunie 2017, 15:38

Aiai nationala angliei? jur ca nam cunoscut niciunul, in afar de 2 rezerve, Llalana si Defoe

belane
belane  •  14 Iunie 2017, 13:46

Don't look back in anger ... mai degraba Deus Vult

mariuss72
mariuss72  •  14 Iunie 2017, 10:46

Chapeau bas!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close