INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CALIFICARE

VIDEO+FOTO Tim Cahill, erou național în Australia! Golurile sale păstrează echipa în lupta pentru Mondial, după o dublă dramatică împotriva Siriei

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 10 octombrie 2017 14:35

Australia s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în fața Siriei, în meciul retur al play-off-ului din preliminariile Campionatului Mondial, grație unei "duble" înscrise de veteranul Tim Cahill (37 de ani). Australia va lupta acum cu o formație din Concacaf pentru un loc la Mondialul din Rusia.

După ce meciul tur s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, sirienii au deschis scorul încă din minutul 6 la Sydney, însă Cahill a egalat șapte minute mai târziu. Victoria s-a decis în prelungirile meciului, când Al Mawas a fost eliminat în minutul 94 și a lăsat oaspeții în inferioritate, iar Cahill a mai punctat o dată în minutul 109.

Siria ar fi putut merge mai departe, dar Omar Al Somah a trimis în bară o lovitură liberă executată de la 25 de metri cu câteva secunde înainte, iar "cangurii" rămân în cărți pentru o participare la Mondialul din Rusia. 

Tim Cahill, atacant legitimat în prezent la Melbourne City, a ajuns la 50 de goluri marcate pentru naționala Australiei, fiind golgeterul all-time al reprezentativei.

Pentru calificarea la Mondial, Australia va înfrunta Panama, Honduras ori Statele Unite.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
bogat
bogat  •  10 Octombrie 2017, 19:06

calm, nu am spus asta ci ca era interesant sa avem Siria la mondiale. Iar asta se putea intampla cu putin noroc: au deschis scorul, au avut bara la 1-1 in prelungiri. poti avea regrete si fara sa te gandesti automat la blaturi. dupa cum regret ca Romania nu merge la mondiale, desi s-a prezentat prost in calificari si nu merita asta.

para.para
para.para  •  10 Octombrie 2017, 17:48
Postat de bogat pe 10 Octombrie 2017, 17:19

Pacat, era un mesaj puternic cu Siria la mondiale in conditiile in care tara este distrusa de razboi.

Si ce vroiai, ca Australia sa nu mai joace? Sa se dea la o parte asa cum fac partenerii din liga 1 in meciurile cu fcsb? Si daca se intampla asta, tot mai era un meci in dubla mansa de jucat si niciodata Panama, Honduras si mai ales SUA nu refuzau un campionat mondial doar ca sa fie "un mesaj puternic cu Siria la mondiale".

bogat
bogat  •  10 Octombrie 2017, 17:19

Pacat, era un mesaj puternic cu Siria la mondiale in conditiile in care tara este distrusa de razboi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează