INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  TURCIA - CROAȚIA 1-0

VIDEO "Il Luce", criticat de presa turcă: ”Dacă se dădea penalty la hențul lui Burak, ce mai făceai, Mircea Lucescu?”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 06 septembrie 2017 10:50

Jurnaliștii turci apreciază că naționala lor a avut noroc în minutul 10, când ”centralul” Viktor Kassai i-a iertat de un 11 metri în meciul cu Croația, scor 1-0: ”Azi am câștigat cu arbitrul”

Nici victoria în fața Croației, care-i menține pe turci în cursa calificării, nu i-a oprit pe analiștii marilor cotidiene de la Istanbul să-l critice pe Mircea Lucescu. Chiar în debutul partidei de marți seară (10), oaspeții ar fi trebuit să primească un penalty, la hențul lui Burak Yilmaz în careu. Dar "centralul" Viktor Kassai nu l-a acordat.

Vezi VIDEO cu golul partidei!

La conferința de presă, selecționerul Turciei l-a lăudat pe maghiar, "e unul dintre cei mai buni din lume, mi l-aș fi dorit la centru și-n Ucraina", ceea ce i-a enervat la culme tocmai pe ziariștii turci.

"Ai demonstrat că nu ești profesor"

"Lucescu, îți cer scuze. Cer scuze oricum. Ai demonstrat că nu ești profesor. Dacă la Harkov am pierdut pe mâna arbitrului, acum am câștigat cu arbitrul. Dacă se dădea penalty, era obligatoriu și un cartonaș «roșu». Jucam în zece aproape tot meciul!", a punctat Ahmet Cakar, fost arbitru internațional, în cotidianul Hurriyet.

Fotomac, la rându-i, marșează în aceeași direcție. "Mister Lucescu, ce făceai dacă se dădea penalty și cartonaș roșu? Ai fi acuzat arbitrajul, ca-n Ucraina. Dar selecționerul croat nu s-a dus la arbitri cu telefonul mobil să le arate hențul lui Burak. Acum, probabil, așteaptă scuze de la UEFA".

Aluzie la faptul că, după 0-2 în Ucraina, Luce afirmase că UEFA ar trebui să-și ceară scuze pentru gafele brigăzii lui Fernandez Borbalan.

"Nu te felicit!"

Tot Fotomac, prin vocea analistului Erman Toroglu, a readus în discuție problema numeroșilor străini din Superlig și a numărului tot mai mic de jucători turci de talent din campionat, evocată de tehnicianul român: "Felicit toată echipa, mai puțin pe Lucescu și pe Arda Turan. Mircea, azi te-a salvat Oğuzhan Özyakup, de la Beșiktaș! Iar Arda, pe care tu l-ai adus din Spania, a fost o frână". 

7 schimbări a făcut Lucescu în primul unsprezece al Turciei, comparativ cu meciul pierdut în fața Ucrainei

"Am obținut o victorie mare împotriva unei echipe puternice. Am câștigat jucând inteligent și organizat. Jucătorii au înțeles ce vreau de la ei și au dat totul. Çağlar Söyüncü și Nuri Șahin au făcut un meci perfect"
Mircea Lucescu, selecționer Turcia

"Începând meciul cu șapte nume noi în echipă, Lucescu a dat un semnal bun pentru viitorul naționalei. Kassai a fost cu noi. Deci, hai să nu ne mai plângem atâta de arbitri când pierdem" Fotomac, cotidian turc

"Lucescu și-a recunoscut greșelile din Ucraina începând acum cu 7 nume noi. Iar după un rezultat slab, să nu mai dea vina pe arbitraj. Și încă ceva. S-a schimbat cumva numărul de străini din Turcia în trei zile?"
Milliyet, cotidian turc

Șase puncte pentru baraj

Turcii, locul 3 în clasamentul grupei, 14 puncte, s-au apropiat la două lungimi de Croația și Islanda, primele clasate. Și au nevoie de victorii în meciurile rămase de disputat, cu Islanda (6 octombrie) și în Finlanda (9 octombrie), pentru a fi siguri măcar de baraj. Jucătorii lui Lucescu au și avantajul meciului direct dintre Ucraina, tot 14 puncte, și Croația, programat în ultima etapă. La eșec, una dintre acestea va pierde toate cele 3 puncte, iar la remiză, fiecare câte două. 

 

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  07 Septembrie 2017, 08:53

Sa nu mai vorbim de ,,ghinionu proverbial,, al lui Luce la bara croatilor si la respingerea in fata a pacaliciului de portar !

887888274661367
Pompiliu Bota  •  07 Septembrie 2017, 08:49

Daca era corect *** Luce ii arata arbitrului pe telefon hentul cat China !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eucutine
eucutine  •  06 Septembrie 2017, 20:02
Postat de bakunin pe 06 Septembrie 2017, 19:36

Tu esti prostanul suprem, ***

Nu ai timp de asta..***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează