INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CALIFICARE

VIDEO Insula fericirii! Cea mai mică țară calificată vreodată la un Mondial

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2017 09:39

Albaștrii s-au calificat pentru prima oară la Mondial, după o premieră imposibil de uitat la Euro. O țară cu 335.000 de locuitori, de aproape 4 ori mai puțin decât Trinidad-Tobago, care deținea recordul la turneul final.

Islanda a lăsat Europa fără respirație în 2016. O echipă ca un vulcan care a topit gheața Cercului Polar, țâșnind în fotbalul de elită al continentului. Revelația anului, calificată în premieră și sfertfinalistă după un turneu final incredibil în Franța.

Vikingii au fost imaginea-emblemă la Euro. Luptătorii din iarbă și legătura lor specială cu fanii. Huh, acel strigăt războinic ritmat de aplauze, e imposibil de uitat.
Și povestea continuă.

Doar un an mai târziu, mai bat un record. "Strákarnir okkar", băieții noștri, așa cum sunt alintați jucătorii nordici, s-au calificat prima oară și la Mondial. Devenind țara cu cea mai mică populație prezentă vreodată la CM: 335.000 de locuitori, de aproape patru ori mai puțin decât Trinidad-Tobago (1,3 milioane), care deținea vechiul record.

După ce au învins Turcia de două ori (5-0 scor general), și a lui Terim, și a lui Lucescu, după ce au depășit Croația și Ucraina, albaștrii au încheiat primii o grupă dificilă și vor fi în Rusia.

Cum altfel puteau încheia aceste preliminarii decât împreună, fotbaliști și suporteri, aplaudându-se reciproc în focurile de artificii care au luminat capitala Reykjavík. O atmosferă euforică. Insula fericirii. 

4 goluri și 4 pase decisive a reușit islandezul Gylfi Sigurðsson în aceste preliminarii

"Credeam că, după Euro, cel mai dificil va fi să-i remotivez pe jucători. Prima bere după sărbătoare nu e cea mai bună. Dar am reușit. A fost o călătorie lungă spre destinația finală"
Heimir Hallgrímsson, selecționer Islanda

"În urmă cu patru ani, am trăit cea mai mare decepție a vieții, eșecul suferit în fața Croației la baraj. Acum, sunt cel mai fericit. E o imensă mândrie. Suntem gata de confruntarea cu cei mai buni"
Hannes Halldórsson, portar Islanda

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
para.para
para.para  •  10 Octombrie 2017, 15:50
Postat de Enver Hoxha pe 10 Octombrie 2017, 11:05

Burlene, nu ți-e rușine să mai ieși din casă?

Da ma, dar in Islanda presa sportiva e presa sportiva, nu hartie de impachetat peste si nici *** unei singure echipe.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10206088110775210
Enver Hoxha  •  10 Octombrie 2017, 11:05

Burlene, nu ți-e rușine să mai ieși din casă?

betman99
betman99  •  10 Octombrie 2017, 10:42

Bravo lor! O natie serioasa si sanatoasa din toate punctele de vedere.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează