INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 0-0

VIDEO Nulități! Tricolorii lui Daum au irosit șansa de a urca pe locul secund în grupă: nu au avut nici măcar un corner, 0-0 cu Danemarca

Asalturile lui Chipciu și compania s-au lovit de zidul danez
Asalturile lui Chipciu și compania s-au lovit de zidul danez

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2017 00:00

După al patrulea meci consecutiv fără gol marcat, ”tricolorii” au ales versiunea negativă din hamletianul ”a fi sau a nu fi” la CM 2018. Doar un miracol ne mai poate trimite în Rusia.

De câte ori n-ați auzit teoria că România se mobilizează exemplar în fața echipelor serioase și doar atunci scoate la suprafață calitatea din gleznele jucătorilor? Dar de când "tricolorii" n-au mai validat acest folclor al gazonului într-o partidă decisivă?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Să tot fie un deceniu! În octombrie 2007, trupa lui Pițurcă supunea Olanda la Constanța cu golul lui Goian, urmat de celebra cățărare pe gard a suceveanului, nefirească parcă pentru uriașul cu sânge stelist. A fost biletul de acces către Euro 2008!

De atunci, România s-a împiedicat constant în fața greilor în momentele-cheie. Poate paradoxal, Euro 2016 ni l-am asigurat mai degrabă în primele meciuri ale campaniei, cu succesele lui Piți din Grecia și Finlanda, decât în finalul traseului, când am stat cu sufletul la gură până și în Feroe cu fotbalul sughițat marca Iordănescu.

Iar acum, Danemarca! A fi sau a nu fi încă de la jumătatea preliminariilor, n-am mai trăit atât de devreme cu cuțitul la os din calificările pentru CM 2010, când ne-am automutilat cu numai 4 puncte în primele 5 partide, serie începută cu memorabilul 0-3 la Cluj contra Lituaniei. Ce coșmar! Cluj! Și tot aici ne jucăm soarta pentru Moscova 2018.

Daum își joacă marea carte cu un modul 3-4-1-2 inedit, predictibil de la mijlocul săptămânii de pregătire de la Mogoșoaia. "Chiri" e din nou căpitan, Toșca îl scoate din formație pe Grigore pentru că are recomandări mai bune de la Betis în formula cu 3 stoperi, iar Keșeru, mașina de goluri din Bulgaria, îl lasă pe bancă pe artistul Ligii 1, Alibec.

Ce ratări!

E formula ce oferă entuziasm pentru jucători și spectatori în startul partidei, când Marin (4, 6) și Chipciu (12) sunt motoarele angrenajului, dar Răzvan și Alex nu sunt încă atât de otrăviți încât să-l răpună pe Schmeichel cel mic. N-o face nici măcar Keșeru când e singur la 6 metri, dar latul lui trimite balonul pe lângă bară. Vorba aceea: de acolo era mai greu să rateze decât s-o bage în ațe!

Sunt momente în care Chipciu forțează cu acțiuni personale, Marin e foarte prezent în zona mediană, iar Stanciu își caută spațiul vital și pe stânga, și pe dreapta, în așteptarea unui culoar decisiv către buturile nordicilor. Dar sunt și bâlbele și ezitările lui Latovlevici, de care parcă s-a lipit pe vecie eticheta de clovn inventată de Pițurcă.

Abia în minutul 20 reușesc și danezii să existe în ofensivă, cu un șut al lui Eriksen, reținut lejer de Tătărușanu. Urmat însă de o replică spectaculoasă a "tricolorilor": traseu Săpunaru – Benzar – Keșeru, dar orădeanul încurcă iar borcanele, pentru a treia oară (35)!

Noroc cu Eriksen!

Încheiem însă primele 45 de minute cumva sub presiune, căci același Eriksen se trezește singur în fața lui Tătărușanu, însă înalță zmeul peste transversală. Ne-a trecut glonțul pe la ureche, dar tirada daneză continuă după pauză, când Jorgensen (50) și Kvist (54) ne anunță că Danemarca și-a calibrat jocul și de-acum e gata să-și arate colții.

Daum plusează cu Roti și Alibec, insuficient pentru a mai întoarce forțele, așa că încheiem partida sub asaltul oaspeților, cu o ratare fabuloasă a lui Vestergaard și cu alegerea finală a lui "a nu fi" la CM 2018! Plus dezamăgirea celui de-al patrulea joc consecutiv fără gol! Așa n-avem cum ajunge nici până la Chitila, herr Daum!

Keşeru, urmărit de turci

Reprezentanţii a două cluburi din Turcia, Fenerbahce şi Konyaspor, au fost aseară la partidă, alături de alţi scouteri europeni, pentru a-l urmări în special pe Claudiu Keşeru. Atacantul lui Ludogoreţ ar putea face obiectul unor tratative la vară, românul fiind monitorizat pentru transfer.

Ovaţii pentru Alibec

Prima schimbare a partidei a fost Alibec în locul lui Keşeru, imediat după o mare oportunitate irosită de Claudiu în minutul 62. Iar spectatorii l-au întâmpinat cu urale pe atacantul Stelei, fiind aplaudat de toţi cei prezenţi pe arenă.

"Eu zic să nu ne mai batem capul cu calcule, asta facem de când eram eu mic. Ne ne ajută la nimic. Ar fi culmea să terminăm pe locurile trei sau patru şi apoi să spunem că meritam să fim pe cel de baraj"
Alex Chipciu, atacant România

"Am irosit foarte multe ocazii în faţa porţii, dar atât am putut să dăm în acest meci. Cât mai sunt şanse la calificare, noi vom lupta"
Răzvan Marin, mijlocaş România

"Nu am vrut să ne aruncăm pentru că ştiam că de la ei Cornelius e foarte bun la cap. Ne avantajează rezultatul Poloniei, însă noi trebuia să învingem"
Denis Alibec, atacant România

"Eu am fost pregătit să joc din primul minut, a fost alegerea domnului Daum să înceapă cu mine rezervă. Asta este! Trebuie să învingem în Polonia dacă mai vrem să mergem la Mondial"
Denis Alibec, atacant România

"Suntem în continuare în lupta pentru locul doi. Eu trebuia să dau gol, dacă aveam puţin mai mult noroc, puteam să învingem"
Andreas Cornelius, atacant Danemarca

"Nu se poate spune că vreuna dintre echipe a avut noroc sau ghinion, a fost un egal curat, n-a meritat nimeni victoria"
Thomas Delaney, mijlocaş Danemarca

"Noi în sistemul ăsta nu am făcut niciun pic de pressing avansat, nu a fost lucrat deloc, se vede asta. Cred că aici a fost o mare problemă"
Ilie Dumitrescu, analist Digisport

"Asta este valoarea noastră în acest moment. Atât am putut să facem. Puteam chiar să pierdem pe final"
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

"Am făcut egal cu o echipă modestă, a cărei singură dispoziţie tehnico-tactică a fost, vorba naşului Hagi, «lungă şi p-a doua»"
Adrian Mutu, ex-atacant România

"Prinde repede Daum românismele. Nu există reconstrucţie la echipa naţională, specialiştilor! Ar trebui să joace doar cei mai în formă, indiferent de vârstă"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Există un sentiment de supărare. Am început bine, am avut ocazii, trebuia să înscriem. Păcat! În ultimele 15 minute minute ne-au dominat ei"
Cristian Săpunaru, fundaș România

"Vom trage până în ultima clipă. A fost un sistem de joc bun, ofensiv. Dar nu am reuşit să marcăm. A fost un egal pentru Danemarca"
Cristian Săpunaru, fundaș România

"E păcat de rezultatul din această seară. Ne-am cam îndepărtat de primele locuri. O seară tristă. Am avut două-trei ocazii, dacă marcam, poate deblocam jocul şi meciul ar fi curs altfel"
Vlad Chiricheş, căpitan România

România parametru Danemarca
44% Posesie 56%
2 Şuturi pe poartă 2
6 Şuturi la poartă 9
0 Cornere 6

romania danemarca 0 0

clasament

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  27 Martie 2017, 23:57

Articolul in sine nu e de comentat. Era de comentat doar daca se lauda aiurea echipa Romaniei. In schimb notele date de gsp celor doua echipe miros grav a marijuana. O echipa care joaca in deplasare si are suturi la poarta mai multe decat gazdele, posesie mai buna decat gazdele si 6 cornere fata de ZERO cat a avut Romania, are note mai slabe decat echipa noastra. In rest nimic nou. Aceeasi echipa galbena si insipida cu ,,vedete" de carton care joaca la Ludogoret, Betis, Fiorentina si Anderlecht. Nu stiu daca e neaparat vina lui Daum, pentru ca omul chiar nu are de unde sa aleaga. Joaca si el cu ce i se ofera. Daca el face reconstructie cu jucatorii astia e clar ca vom avea necazuri mari cel putin 15 ani de aici incolo. Alte federatii mult mai sanatoase la mansarda decat a noastra au naturalizat pe banda jucatori din alte tari cand au trecut si ele prin seceta pe care o traversam noi acum. ,,Briliantele" cu care se lauda Hagi la Viitorul sunt vai steaua lor. Poate ca sunt ok pentru meciurile ,,tari" din tara la care asista 1000 de insi rebegiti de frig si e vital sa se faca tam tam pe seama lor ca poate pune botul vreun fraier de pe afara si lasa banul, dar in meciurile adevarate cu echipe adevarate sunt nulitati. Si mi se pare aiurea sa ne miram cum si de ce am ajuns in halul asta.

1371316272907074
Ioan Sas  •  27 Martie 2017, 14:43

Va scapa imaginea de ansamblu. Este de-a dreptu' periculoasa o calificare la rusi ; astia intotdeauna intorc vizita si nu numai atat , da' nu mai pleaca . De-aia zic , felicitari tricolorilor ca se opun unei calificari atat de facile de altfel .

bogdared9
bogdared9  •  27 Martie 2017, 13:03

o ocazie ai vazut tu? :))) la ce meci te-ai uitat? Ce fotbalist din lumea asta ar fi atacat centrarea lui Benzar in diagonala in loc sa atace direct spre minge, vertical, spre poarta?! Saracul a inotat tot meciul, ziceai ca e fotbalist amator. Ce a facut la nationala de cate ori a jucat? NIMIC, ZERO barat! Pana si Ivan ala a jucat mai bine, un pic de viteza, tehnica... Keseru nimic, ZERO!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează