INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  IRLANDA - DANEMARCA 1-5

VIDEO Ziua Sfântului Christian! Hat-trick, Eriksen! Cifrele incredibile și o reacție extraordinară a urmașului lui Michael Laudrup

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2017 10:04

Danemarca s-a impus pe terenul Irlandei, 5-1, în returul barajului pentru Campionatul Mondial din Rusia.

Christian Eriksen, doar 25 de ani, a calificat Danemarca aproape singur la CM 2018, după un joc divin la Dublin. "Eu, star? Sunt doar Christian din Middelfart", spune mijlocașul lui Tottenham. Are 15 goluri în ultimele 15 meciuri ale vikingilor.

VIDEO cu golurile din Irlanda - Danemarca

Numărul 10, eterna poveste. Geniul care face fotbalul frumos, oferindu-i talent, culoare, pasiune. Liderul care pasează, marchează și te face să învingi. Și inima, și creierul echipei. 

"Tricolorii" noștri fug de 10, nimeni nu mai vrea să-l poarte, tuturor le e frică de presiunea prea mare. În schimb, olandezii ar vrea toți să-l aibă la "națională", dar astăzi nu-l merită niciunul. Wijnaldum sau Pröpper e doar o palidă imitație de zece.

Urmașul lui Michael Laudrup

Decarul adevărat e la danezi. Christian Eriksen, 25 de ani, cel cumpărat de Tottenham în 2013, de la Ajax, cu numai 13,5 milioane de euro, valorează probabil 200 de milioane acum, într-un mercato nebun. El i-a calificat pe vikingi la Mondial în trumf. 5-1 la Dublin, cu trei goluri artistice, unul după altul, două cu dreptul și unul cu stângul, și un joc ieșit din comun. Cel mai bun număr 10 la Copenhaga de la Michael Laudrup. 

11 goluri în preliminarii

Cifrele sale sunt incredibile în ultimul timp. Are 15 goluri în ultimele 15 meciuri ale "naționalei", 11 numai în preliminariile CM 2018. E al treilea în topul golgeterilor acestei campanii continentale, după Lewandowski (16) și Ronaldo (15). Dar el este mijlocaș, nu atacant!

"E sigur în Top 10 mondial"

Åge Hareide e copleșit în fața unui asemenea bijutier. "Este sigur printre cei mai valoroși zece fotbaliști ai lumii. Un star. O echipă are succes datorită unor jucători ca Eriksen". Coechipierii sunt fericiți să-l știe lângă ei, pe gazon. Fanii îl adoră. Iar ziariștii se întrec în titluri spectaculoase: "Regele Christian", "King of Denmark", "Eriksenzațional", "Saint Christian's Day". 

"Eu nu mă văd un star mondial"

Cum recepționează el acest asalt de elogii? "Dacă voi spuneți că sunt un star mondial, e alegerea voastră. Eu nu mă văd un star mondial. Eu sunt doar Christian din Middelfart. Același ca întotdeauna", a zâmbit Eriksen, bombardat cu mesaje de felicitare după calificare: "Am primit sute de SMS-uri. Sunt multe de la Tottenham. Am văzut de la toți, mai puțin de la Kane".

Explicabil. Harry Kane e golgeterul Angliei. E bucuros să-l aibă alături pe Christian sâmbătă, în derbyul cu Arsenal. Însă nu l-ar vrea adversar la Mondial. 

"Eriksen e abil, înscrie goluri, oferă assisturi, driblează, creează spații. Și, cel mai important, își inspiră colegii. E în vârful fotbalului. Cupa Mondială avea nevoie de Christian" Åge Hareide, selecționer Danemarca

"Hat-trick al excelentului Eriksen. Un jucător ieșit din comun este diferența dintre cele două echipe" Gary Lineker, fost atacant englez

"Christian a făcut un meci de-ți taie răsuflarea. A fost cel mai bun joc al lui la echipa națională" Nicklas Bendtner, atacant Danemarca

"Un singur om ne-a transformat visul într-un coșmar. Christian Eriksen. Are clasă mondială. Elită!" Irish Times, cotidian irlandez

21 de goluri a marcat Christian Eriksen pentru Danemarca în 75 de selecții

9 goluri în 9 meciuri a marcat Eriksen la "naționala" alb-roșie numai în 2017

4 șuturi la poartă a avut decarul vikingilor marți: toate au fost cadrate, 3 goluri

"Aș fi înscris și al patrulea gol"

Hat-trick-ul lui Eriksen putea fi "poker", dacă Bendtner nu ar fi insistat să execute el penaltyul de 5-1. "M-a implorat să-l las să tragă. Aveam deja trei goluri, am văzut cât de mult voia să marcheze și el. E important pentru orice atacant", a povestit Christian amuzat. 

Theodor Jumătate

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mircea_deca
mircea_deca  •  15 Noiembrie 2017, 14:14

asa jucator n-am mai vazut de mult....................un vis...........

Vezi toate comentariile (1)
Comentează