INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA

A murit Thierry Roland, cel mai valoros comentator de fotbal din Hexagon » Adieu, "Monsieur football"!

Articol de - Publicat duminica, 17 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 16 iunie 2012 23:43

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

"Enciclopedia", aşa cum îl numea Laurent Blanc, s-a stins în noaptea de vineri spre sîmbătă, lovit de un accident vascular cerebral. Avea 74 de ani


Era acasă la el, în Paris. Trist, pentru că, după ultima operaţie, doctorii îi interziseseră să comenteze live Euro 2012. Dar nu putea să stea liniştit în fotoliu la un joc al Franţei (2-0 cu Ucraina) şi să nu se implice emoţional. Trăia la fel de intens meciurile văzute la televizor. Mai ales la victoriile "cocoşilor". Însă, acum, a fost prea mult. Aproape de ora 03:00, Thierry Roland, care supravieţuise în 2003 unei rupturi de anevrism, s-a stins după un accident vascular cerebral. A fost cel mai bun. "Le Monsieur football", pentru cei care îl cunoşteau şi îl ascultau.

A comentat primul său Mondial în 1962, în Chile, la numai 24 de ani, iar de atunci a fost mereu "vocea fotbalului", cum îl descrie Frederic Thiriez, preşedintele Ligii franceze. La Antenne 2, TF1 sau M6, bucuria cu care comenta partidele fascina. Iar "rîsul său ce declanşa instantaneu ilaritate era unic, inconfundabil, contagios. Cînd îl auzeai, era imposibil să te stăpîneşti", îşi aminteşte Philippe Tournon, ofiţerul de presă al "naţionalei" Franţei.

Pentru el, "enciclopedia" lui Laurent Blanc, va fi un moment de reculegere marţi, înaintea meciului cu Suedia.

9 turnee de Euro a comentat Thierry Roland

13 Mondiale a adunat comentatorul francez

1.300 de meciuri de fotbal a transmis în direct Roland

"Era îndrăgostit de sport, o enciclopedie, ştia absolut tot despre fotbal. Şi pregătea mereu cîte o anecdotă «crocantă»"
Laurent Blanc, selecţionerul Franţei

"Thierry Roland se apropie puţin de Thierry Henry: în cariera sa nu a făcut niciodată o alegere greşită"
Gael Clichy, internaţional francez

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ametitul04
ametitul04  •  17 Iunie 2012, 02:29

asta e rasistul care facea misto de romani si se credea superior ? asta e personajul care era sa creeze un incident international care putea sa duca la un razboi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează