INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  PREGĂTIRI

Drumurile groazei din Ucraina şi Polonia le dau bătăi de cap celor de la UEFA înainte de Euro2012

Articol de - Publicat joi, 10 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2011 19:35

UEFA admite că va fi o problemă cu transporturile la turneul final. Polonezii nu vor termina toate autostrăzile în lucru, iar ucrainenii au renunţat. Plombează şoselele existente


Suporterii care-şi vor însoţi "naţionalele" la Euro 2012 trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Potrivit raportului prezentat ieri de directorul de operaţii al UEFA, Martin Kallen, transportul în Polonia şi Ucraina va fi în mare suferinţă pe perioada turneului final (8 iunie/1 iulie).

În Polonia, recepţia noilor terminale ale aeroporturilor din Gdansk, Poznan şi Wroclaw a fost amînată pentru prima jumătate a lui 2012, nu mai tîrziu de aprilie. Iar la Varşovia, calea ferată ce leagă aeroportul de centrul oraşului se preconizează a fi gata tot undeva prin primăvară, deşi trebuia dată în folosinţă luna viitoare. Drumurile? Kallen a dezvăluit că "polonezii încă lucrează la autostrăzi, dar multe nu vor fi utilizabile pe 8 iunie, cînd începe Euro".

Ucraina stă şi mai rău. E în întîrziere mare cu lucrările la toate aeroporturile din oraşele-gazdă, Kiev, Doneţk, Lvov şi Harkov, iar autorităţile nici nu-şi mai pun problema autostrăzilor. Fiindcă iernile sînt grele şi drumurile se strică repede, au decis să se concentreze pe repararea celor existente!

"Doneţk e o problemă"
UEFA îşi face griji pentru suporterii care vor călători la Doneţk, oraş ce va găzdui un sfert de finală şi o semifinală. "Acolo sînt prea multe hoteluri de patru şi cinci stele, ceea ce nu toţi îşi permit. Vom încerca să le organizăm curse charter de la Kiev", a spus Kallen.

"E nevoie de multă şansă pentru a avea un Euro 2012 reuşit. Mă doare capul cînd mă gîndesc la drumuri"
Martin Kallen, director de operaţii la UEFA

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
gabrieldr
gabrieldr  •  10 Noiembrie 2011, 11:38

cred ca e poza din Bucuresti

alb_pur
alb_pur  •  10 Noiembrie 2011, 10:11

uite că nu doar în românia e aşa!

submarina
submarina  •  10 Noiembrie 2011, 09:26

Adevarat, drumurile din Ucraina si in general din fosta Uniune Sovietica (exceptie fac tarile baltice), sunt dezastruoase, dupa iernile grele, primavara ajung intr-o stare jalnica....mai ceva ca dupa un "Razboi Mondial"...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close