INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA

Fanii văd Euro în zone blindate » Locurile rezervate în afara stadioanelor nu vor fi în săli, dar francezii le vor asigura pază extremă

Articol de - Publicat vineri, 11 martie 2016 00:00

Nu vom juca la Euro 2016 cu tribunele goale, iar suporterii ce nu prind bilete la meciurile de la turneul final (10 iunie - 10 iulie) vor merge în Franța fără teama atacurilor teroriste.

Deși Martin Kallen, responsabil UEFA cu organizarea competiției, amenințase recent cu închiderea porților, mutarea ori amânarea partidelor cu grad mare de risc, gazdele susțin că situația e sub control.

"Fan-zones" în spații închise

Jacques Lambert, șeful Comitetului de Organizare, a precizat ieri pentru Le Figaro că "spațiile destinate fan-zones vor fi închise, cu control corporal la intrare și ieșire. E de preferat să avem mulți oaspeți în locuri special amenajate în seara jocurilor decât să împrăștiem fanii prin oraș". Primarul din Saint-Etienne asigură că, după atentatele din noiembrie, s-a făcut un plan solid de siguranță. "1,1 milioane de euro se alocă pentru supravegherea video, 800.000 s-au investit în recrutarea agenților de securitate, dintre care 500.000 pentru fan-zone", a spus Gael Perdriau.

Garantează ambasadorul

Și ambasadorul francez în Spania, Yves Saint-Geours, confirmă: "La Euro 2016 nu vor fi jocuri cu porțile închise. Poliția, armata și serviciile secrete vor fi mobilizate peste tot, va fi foarte greu să pui la cale un atentat. Teroarea nu poate conviețui cu libertatea, egalitatea și fraternitatea".

1.000.000.000 €este impactul asupra economiei Franței produs de Euro 2016, care va crea 120.000 de locuri de muncă

2.000.000 €e suma alocată pentru securitate de Primăria Saint-Etienne, oraș care va găzdui patru meciuri la vară

"Dacă începem să dăm înapoi și să renunțăm la tot ceea ce am pregătit, este ca și cum ne-am trage un glonț în picior"
Jacques Lambert, șeful Comitetului de Organizare Euro 2016

"Platini, la fel ca Zidane, se numără printre eroii Franței și sper că va fi prezent la Euro, al cărui principal artizan este"
Yves Saint-Geours, ambasadorul francez în Spania

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează