INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  DREPTURI TV

Într-o situaţie financiară dezastruoasă, TVR cere bani de la buget ca să cumpere Jocurile Olimpice şi Campionatul European de fotbal!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 25 martie 2015 12:26

TVR a înaintat Ministerului Culturii un proiect modificare a Legii de organizare şi funcţionare a instituţiei, prin care sursele financiare pentru drepturile de transmisie a evenimentelor considerate a fi de importanţă majoră sa fie asigurate de la bugetul de stat, informează hotnews.ro

Evenimentele considerate a fi de importanţă majoră sînt şi marile competiţii sportive, cum ar fi Jocurile Olimpice sau campionatele de fotbal, Europeanul şi Campionatul Mondial.

Motivul pentru care TVR susţine această propunere are legătură cu situaţia financiară dezastruoasă în care se găseşte postul public.

Din comunicatul TVR, citat de hotnews.ro:

"In vederea pregatirilor pentru urmatoarele evenimente de importanta majora, TVR considera necesara actualizarea prevederilor legale existente referitoare la finantarea institutiei, in sensul asigurarii de la bugetul de stat a surselor financiare necesare achizitionarii drepturilor privind transmisiile evenimentelor de importanta majora stabilite prin HG nr. 47/2003.

Avand in vedere faptul ca evenimentele de importanta majora au fost stabilite prin hotarare a Guvernului, iar legea privind organizarea si functionarea activitatii TVR nu cuprinde acesta categorie de evenimente, Televiziunea Romana propune completarea articolului 41 alin. (1) din Legea nr.  41/1994:

"Art. 41. (1) Prin legea bugetara anuala se aproba fondurile de la bugetul de stat, alocate Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achizitionarea de echipamente si piese de schimb radio si televiziune, materiale consumabile necesare desfasurarii activitatii specifice, precum si, integral, fondurile necesare pentru utilizarea statiilor de emisie, a radioreleelor si a circuitelor video si fonice, datorate agentilor economici din sistemul comunicatiilor; pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes national; pentru achitarea cotizatiilor cuvenite organizatiilor guvernamentale internationale; pentru organizarea si difuzarea evenimentelor de importanta majora, nationale si internationale,  cu caracter cultural,  artistic si sportiv".

Citeşte şi: Unde se va putea vedea Euro 2016 în România, dacă TVR nu va reuşi să transmită turneul » Reacţie oficială a postului public

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
catalin_flo
catalin_flo  •  31 Martie 2015, 12:48
Postat de andrei.f pe 27 Martie 2015, 20:29

De;şi este singura televiziune din ţară pentru care românii plătesc taxă TV, TVR tot nu se descurcă. De ce ? Foarte simplu. Iroseşte banii pe tot felul de emisiuni inutile şi toxice gen, ora regelui, ora deportatului, memorialul muierii, etc ! Români, să facem o grevă fiscală şi să nu mai plătim taxa TV. De ce să-l tot văd eu pe Dinescu, ăla care sbiera la "revoluţie", Am învins, sunt moşier !

Tu te auzi ce spui? Nu ai cum sa nu platesti taxa radio-TV. E bagata obligat-fortat in factura de curent.

andrei.f
andrei.f  •  27 Martie 2015, 20:29

De;şi este singura televiziune din ţară pentru care românii plătesc taxă TV, TVR tot nu se descurcă. De ce ? Foarte simplu. Iroseşte banii pe tot felul de emisiuni inutile şi toxice gen, ora regelui, ora deportatului, memorialul muierii, etc ! Români, să facem o grevă fiscală şi să nu mai plătim taxa TV. De ce să-l tot văd eu pe Dinescu, ăla care sbiera la "revoluţie", Am învins, sunt moşier !

ddd_64
ddd_64  •  26 Martie 2015, 08:59

Oameni buni oare in factura de la electrica nu se opreste abonamentul tv?.....astia sunt chiar nesimtiti sa mai ceara bani de la buget.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează