INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  POLONIA - PORTUGALIA 1-1 (3-5 D. P.)

VIDEO+FOTO » Portugalia e prima semifinalistă de la EURO, după ce a eliminat Polonia la 11 metri!

Foto: Reuters +49   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2016 00:51

Portugalia s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Franța după ce a eliminat Polonia la loviturile de departajare, scor 1-1, 3-5 după penalty-uri.

POLONIA - PORTUGALIA 1-1 (3-5 d. p.)
Au marcat: Lewandowski 2 / Renato Sanches 34

VIDEO / liveTEXT

Polonia a început în forță meciul și încă din minutul 2 avea să-și treacă în cont deschiderea scorului. Lewandowski, cel care n-a ieșit la rampă până acum la acest turneu final, a reluat din centrul careului o minge venită de pe stânga de la Grosicki.

Portugalia a încercat să preia controlul meciului, însă de-a lungul primei jumătăți de oră și Polonia a mai pus probleme porții lui Rui Patricio.

Portughezii au egalat în minutul 33 prin Renato Sanches, jucător cumpărat în această vară cu 35 de milioane de euro de Bayern Munchen de la Benfica. Mijlocașul a reluat superb cu piciorul stâng de la 17 metri fără vreo șansă pentru Fabianski.

În prelungiri, ambele formații s-au axat mai mult pe faza defensivă să nu primească gol decât să atace și să înscrie.

Reprezentativa Portugaliei s-a impus la loviturile de departajare după ce Blaszczykowski a ratat, iar Quaresma a transformat penalty-ul decisiv.

În semifinală, Portugalia va juca împotriva învingătoarei din meciul Țara Galilor - Belgia, de vineri, de la ora 22:00.

Desfășurarea loviturilor de departajare

Polonia   Portugalia  
Lewandowski Ronaldo
 Milik ⚽  Renato Sanches ⚽ 
 Glik ⚽   Joao Moutinho ⚽ 
 Blaszczykowski Nani ⚽ 
 - - Quaresma ⚽ 

Celelalte meciuri din sferturile de finală sunt: Țara Galilor - Belgia, Germania - Italia și Franța - Islanda.

Echipele de start

Polonia: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki - Lewandowski, Milik

Portugalia: Rui Patricio - Adrien Silva, Pepe, Fonte, Eliseu - William Carvalho - Joao Mario, Renato Sanches, Adrien Silva - Nani, Ronaldo

 
 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (127)
alin.gabriel
alin.gabriel  •  30 Iunie 2016, 23:36
Postat de ftwraku pe 30 Iunie 2016, 23:30

De 2 saptamani zic acelas lucru...Cu Portugalia daca te aperi cu lina de 4 sus,nu joaca nimic...Mai ales ca Polonia are fundasi de banda rapizi si se puteau tine dupa Ronaldo....Important este sa nu il ataci decisiv...Portugalia este cea mai slaba dintre echipele cu pretentii de la acest CE...de aia la ultimele 2 campionate mondiale nu au trecut de grupe,pt ca sunt varza...Doar ca ala de la croati a avut morcovul in f...d si Polonia s-a retras pe semicerc ca la handbal dupa 1-0:P Daca stateau sus nu dadea Portugalia gol...cum zici si tu,Portugalia nu are mijloc...Bine,pe hartie arata bine,dar in practica....

Perfect de acord. Croatii erau una dintre putinele echipe ce aratasera un fotbal exuberant si dinamic, concentrat pe atac. Din pacate mentalitatea paguboasa a antrenorului i-a timis acasa. Fara Ronaldo, Portugalia mi se pare o echipa mediocra. De altfel se vede si la executiile tehnice de baza. Mult prea multe greseli la o echipa cu pretentii. La polonezi as intelege, insa la lusitani nu prea. Nici ei nu mai au generatia lui Figo insa. Pustiul ce a dat gol, Renato Sanches, are un joc placut, insa foarte haotic. Cu un antrenor valoros la echipa de club va deveni un jucator bun, zic eu.

1182138928492683
Ioan Bogdan  •  01 Iulie 2016, 13:00

Vineeeeee Belgia si face curatenie

cainelup
cainelup  •  01 Iulie 2016, 09:55

Si uite-asa ajung prostii astia sa joace finala....

Vezi toate comentariile (127)
Comentează