INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ANALIZĂ

Nemții au făcut radiografia echipei lui Iordănescu: "Campionatul European din 2004 ar putea fi un exemplu"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 30 mai 2016 17:24

Jurnaliștii germani de la Sportschau.de au publicat o analiză a echipei lui Anghel Iordănescu, înainte de Campionatul European și aduc în discuție Europeanul din 2004, când Grecia a triumfat surprinzător datorită unei defensive foarte bune. 

"Pe cât de puternici sunt românii în defensivă, pe atât de slabi în atac. Faptul că patru dintre ultimele nouă meciuri s-au încheiat cu scorul de 0-0 vorbește de la sine", notează nemții prezentând contextul în care România a ajuns la turneul final din Franța.

Cei de la Sportschau remarcă faptul că "tricolorii" au același antrenor care i-a condus și în 1994 și 1998, din Statele Unite și Franța.

"Când Generația de Aur a naționalei României, cu Hagi &Co a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994 și în optimile de finală din Franța, în 1998, antrenorul a fost același ca astăzi: Anghel Iordănescu antrenează naționala pentru a treia oară, după mandatele din 1993/1998 și 2002/2004. «Nu mai avem superstaruri. Jucăm un fotbal bun și organizat și dăm întotdeauna totul pe teren», afirmă el.

Campionatul European din 2004 ar putea fi un exemplu, despre cum ar putea decurge lucrurile: atunci Grecia a devenit o campioană europeană surpriză- mai ales mulțumită defensivei lor impenetrabile", concluzionează germanii.

România face parte din grupa A, alături de Franța, Elveția și Albania și va disputa meciul de deschidere împotriva țării gazdă, pe 10 iunie, pe Stade de France. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
sir_neamt
sir_neamt  •  31 Mai 2016, 00:20
Postat de steaua1986forever pe 30 Mai 2016, 18:58

Jurnalistii respectivi au mai spus si altceva dar partea aia nu ati dat-o: ca avem locul 4 asigurat in grupa, avand in vedere ca au analizat si Franta, Elvetia si Albania si toate 3 tari, au puncte forte cu mult peste noi. De ex. Albania, pe care vad ca romanasii zic ca au batut-o deja, au cifre in atac cu mult peste noi. Si agresivitate in joc cum noi nu am avut niciodata, nici macar pe vremea lui Hagi. Elvetia, cu mai mult de jumatate de echipa albaneza e la fel, extrem de agresiva si mult mai ordonata (si in atac si aparare). Iar Franta ramane Franta, chiar daca nu mai are o generatie de exceptie, avand in vedere ca sunt organizatori, o sa iasa din grupa si daca o sa joace catastrofal. Deci, pe ce loc terminam noi grupa? Am vazut fotbalistii nationalei viseaza optimi, semifinale, asta e inca o dovada ca nu au habar de sportul asta. E bun optimismul insa sa nu iti vezi adevarata valoare e o mare greseala...

da tu ceai vream sa? sa se duca acolo si sa zica domnule noi am venit acu ce sa facem daca neam calificat da suntem varza.adica noi mergem vedem turnul eifel mai jucam un meci asa si asta e. Ai dreptate nu suntem varza ce slab de tot. noi daca dam un gol la europene sa zicem mersi. da si asa cum suntem te duci acolo sa te bati nu daca pleci deja batut stai acasa

satyricon
satyricon  •  30 Mai 2016, 20:06
Postat de kdk.19 pe 30 Mai 2016, 19:12

Gameiro golgeterul Sevillei nici macar nu e in lotul Frantei..!,a inscris doua goluri si in finala cu Liverpool !.Father Chicken a devenit = Chicken ! adica - Gaina !.Daca in locul lui era Lucescu la CM din SUA ajungeam in finala,dar nu -l inghitzea ,,nasu'' Mircea Sandu!, ca deh invidia lui pe Luce este pina la cer !.Iordanescu a invins Irlanda denord cu ajutorul lui M.Lucescu,apoi nu a mai jucat nimic !.E o gaina fricoasa si rupta total de ce inseamna antrenorat la varf!.Mai bine ramanea in politica lui!,ahtiat dupa bani si functii-general,senator,acu antrenor la nationala pe care practic Piturca a calificat-o! Chicken a invins doar Feroe...maaaree performanta..!

Bah khaprastacojie, nu amesteca lucrurile, ca nu toti ne-am nascut ieri! Lucescu la Nationala a cam facut "acela" praf de la un moment dat. La Euro din 84 avand jucatori extrem de tehnici a jucat mai fricos decat a jucat sau o sa joace vreodata Iordanescu. Avea idei fixe si preferinte dinamopiste indiferent cine era in forma la momentul respectiv ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  30 Mai 2016, 19:46

cred ca nemtii au scris acel articol cu doua zile inainte sa vada meciul dintre Romania si ukraina

Vezi toate comentariile (5)
Comentează