INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  HAJDUK SPLIT - CSMS IAȘI 2-1 (2-2)

VIDEO Cu capul sus și scrâșnind de nervi » Ieșenii puteau da lovitura la Split, dar au fost învinși pe final, 1-2

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2016 00:00

Ieșenii au avut momente când au dominat meciul aseară, la Split, puteau da marea lovitură, însă au pierdut orice șansă în minutul 90. În tur, la Iași, la 2-2, au luat gol în minutul 90+5.

Iașiul a intrat aseară pe terenul saharian din Split cu tupeul de a da marea lovitură chiar în bârlogul "haiducilor". Elevii lui Napoli n-au fost speriați de atmosfera creată de temuta Torcida. Nu au căzut nici după golul spectaculos al lui Tudor (22), care era ținut de steagul de la colț, că n-avea niciun adversar pe lângă el.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Moldovenii, verzi de furie, au realizat repede că dacă nu vor ataca nu au nicio șansă la calificare. Iar fotbalul i-a recompensat pe români, după o fază pe stânga a lui Bole și o recentrare în zona mediană, Ciucur (26) reintroducându-și colegii în joc.

Dacă Piccioni ar fi fost mai rapid decât un apărător al croaților, poate că Iașiul intra în avantaj la pauză. Dar și dacă Nizici (45) îl amenda pe hai-huiul Grahovac, ar fi fost de rău pentru ai noștri.

Ce haiduci puteau fi moldovenii!

Jefferson (58), cu prețul unei accidentări, ne-a refuzat o mare bucurie, după o fază spectaculoasă a Iașiului. Andrei Cristea a centrat perfect după o incursiune în careu, iar Vasile Gheorghe a tras cum a putut, doar că jucătorul croaților a respins magistral de pe linia porții. Românii sperau să arunce în mare visele celor de la Hajduk pentru a-și scrie propria istorie.

Grahovac (64) a avut mâinile sigure la șutul puternic al lui Vlasici, nu ca săptămâna trecută, când a scăpat mingea, precum un săpun, în propria poartă. Andrei Cristea (78) a avut calificarea pe cap, după centrarea lui Țigănașu, însă Stipica a reușit cu un ultim efort să respingă în corner.

Final de coșmar

Timpul curgea al naibii de repede, Hajduk mai și trăgea de timp, Iașiul presa și blestema minutul 90+5 din Copou când Said a învins mâinile tremurânde ale lui Grahovac. Piccioni (87) s-a pripit, a vrut să fie Hagi, când putea lansa o cursă mult mai periculoasă în dreapta. Acesta antrenor!

Marjan Pusnik l-a trimis iar pe Ohandza pe gazon, la fel ca la Iași, iar africanul a risipit toate speranțele dulci ale moldovenilor. În tur, camerunezul și Said, introduși pe parcurs, simplificau misiunea Torcidei, aseară Pusnik, sosit la Split, să revitalizeze Hajduk, și-a definitivat opera.

"S-a văzut lipsa de experiență europeană a Iașiului, în special în meciul  tur. În rest, s-a înscris parcă în expresia "Am jucat ca niciodată, am pierdut ca întotdeauna!""
Claudiu Niculescu, fost jucător Dinamo

"Nu cred că puteam mai mult cu o asemenea brigadă de arbitri. Poate puteam mai mult fotbalistic, am făcut o bună propagandă României. Simțeam că ne puteam califica, însă rămânem cu un gust amar. Am jucat de la egal la egal cu o echipă mai bine cotată"
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

"Este frustrant că am ieșit din Europa după două jocuri bune, însă lipsa experienței s-a resimțit. Ne-a costat meciul tur, faptul că am condus 2-0 acasă și am terminat 2-2. Nici norocul nu ne-a surâs la Split, păcat, mare păcat!"
Andrei Cristea, atacant CSMS Iași

"Românii ne-au ținut în suspans și la meciul de acasă, însă v-am zis de la început că ne vom califica. Sper să mai întâlnim echipe de-ale voastre, că ne merge bine, deși trebuie felicitat Iașiul pentru fazele și golurile frumoase"
Marjan Pusnik, antrenor Hajduk Split

5calificări a strâns Hajduk Split în dauna echipelor românești în cupele europene, punând Iașiul pe lista pe care se mai găseau U Craiova, Steaua, Dinamo și Urziceni

hajduk csms 2 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
neacaisa
neacaisa  •  22 Iulie 2016, 11:22

hajduk e o echipa foarte slaba...

659195580890200
Simona Simonik  •  22 Iulie 2016, 09:32

Ziaristul lui peste prajit....si daca nu erau invinsi pe final?!....urmau prelungiri si noi nu stiam?

ottobraun
ottobraun  •  22 Iulie 2016, 09:30

daca nu era *** de Prunea Iesiul se califica!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează