INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - ISLANDA 1-1

VIDEO Nani, nani, Cristiano! Islanda a produs cea mai mare surpriză de până acum la Euro: 1-1 cu Portugalia

Nani  a scăpat de Ragnar Sigurdsson și a deschis scorul
Nani a scăpat de Ragnar Sigurdsson și a deschis scorul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2016 00:00

Islanda a produs cea mai mare surpriză de până acum la Euro, în fața Portugaliei în care Ronaldo nu s-a simțit deloc bine.

Continuă saga Islandei. Nordicii au apărut la Euro dintr-o grupă din care Olanda a rămas acasă. Sunt debutanți la un turneu final și nu s-au speriat de startul deopotrivă spectaculos și amenințător.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Fotbalul simplu și corect al albilor s-a ținut aproape de sofisticata Portugalie.

"Calm, calm!"

Distribuția de tiki-taka a lui Fernando Santos n-a fost superioară blocului din 4-4-2 rudimentar al băncii ciudate a Islandei, cu doi antrenori principali. Lusitanii au pasat mai mult, cum era de așteptat.

Au mutat mingea de pe o parte pe alta, Ronaldo a zâmbit liniștit și liniștitor când a dat pe lângă minge din fața porții, la 0-0. Era timp destul și suficientă diferență de calitate?

Partenerul din atac al lui Cristiano, Nani, a confirmat zâmbetele cu primul gol al partidei, o reușită pornită de centrarea lui Andre Gomes, mijlocașul de la Valencia.

Punctul istoriei!

Apoi Islanda și-a sfidat deficitul de tehnică. A folosit o fază clasică pentru o asemenea formație de forță: o centrare de pe partea dreaptă a lui Gudmundsson. Omul-destinație a pasei, Bjarnason, a finalizat, însă, așa cum nu reușise Ronaldo din fața porții, o execuție curată, de fotbalist lipsit de emoții.

Egalul a transformat outsiderul curajos. I-a ascuțit cinismul acestei trupe muncitoare și surprinzătoare. Islanda a coborât în terenul propriu, a faultat și a apărat remiza. Un punct dintr-un meci nu ar fi mare lucru. Dar e primul punct din istoria țării la un turneu final și l-a "ciupit" tocmai de la Ronaldo!

127de selecții a adunat Cristiano Ronaldo la "naționala" Portugaliei, pentru care a marcat 58 de goluri. Aseară l-a egalat pe Figo la numărul de prezențe

portugalia islanda 1 1

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează