INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Ultimele detalii înainte de startul EURO 2020: „Arena Națională s-a transformat! O să fiți șocați de schimbare!”

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2021 15:42 / Actualizat joi, 10 iunie 2021 16:15

Vineri începe Campionatul European de Fotbal, iar Taras Mukovoz, reprezentantul UEFA la București, a dat asigurări că totul este pus la punct în detaliu, iar Arena Națională a trecut printr-o serie de schimbări ce vor uimi spectatorii.

Azi, în fața zonei VIP de la Arena Națională, Taras Mukovoz, managerul de stadion din partea UEFA, a primit cheia celei mai mari arene din România din partea lui Alexandru Cândea, manager de operațiuni la EURO 2020. 

Practic, din acest moment UEFA are control total asupra locului unde vor fi găzduite 4 meciuri de la turneul final, trei în grupe, plus unul în „optimi". N-a fost doar un eveniment simbolic, cheia primită de Taras e una master, cu care deschizi orice ușă din stadion. 

„Suntem pe drumul cel bun. Arena Națională răspunde cerințelor noastre. E un mediu de lucru sigur pentru cei ce lucrează aici și pentru public. Stadionul e total diferit, sperăm ca totul să meargă bine", a zis oficialul UEFA.

UEFA a transformat Arena Națională pentru EURO 2020 

Oficialii FRF, intrați în echipa de organizare pentru EURO 2020, dau asigurări că procesul de modernizare în care a intrat Arena Națională e unul de succes, iar schimbarea este vizibilă: "Veți fi șocați! E incredibil cât de mult s-a schimbat la interior", a zis Alexandru Cândea.

13.000 de spectatorivor putea asista la partidele de la București din grupele Euro 2020

Deocamdată totul este secret, nimeni nu are voie să posteze vreo imagine din interiorul arenei. Doar ce s-a văzut din exterior. În afara brandingului, la zona VIP a apărut un longue numit exact ca trofeul EURO, „Henri Delaunay". Așa cum știm deja, gazonul este nou, însă se pare că schimbările sunt mult mai mari.

PROGRAMUL COMPLET EURO 2020 + Cum arată GRUPELE EURO și ce meciuri se joacă la București
EURO 2020
PROGRAMUL COMPLET EURO 2020 + Cum arată GRUPELE EURO și ce meciuri se joacă la București

Transmisiune SF pentru EURO 2020

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al EURO 2020, a dat detalii despre felul în care se va face transmisia pentru meciurile de la București.

 Partida va fi filmată cu 36 de camere, pe lângă cele din exteriorul arenei, care vor da telespectatorilor șansa să vadă tot ce ratează dacă nu sunt prezenți la stadion. Plus deja celebrele camere din elicopter, pentru o panoramă deosebită a arenei: 

„Centrul de transmisii are dimensiunile unui teren de fotbal. E ceva incredibil! Lucrează 200 de oameni acolo. Transmisiunea se va face în 36 de camere. Se va filma și din elicopter. Sunt camere mobile care vor filma momente din jurul arenei. Va fi o producție specială. Pentru că publicul nu are acces cât ne-am fi dorit, televiziunea va da posibilitatea celor ce se uită să vadă ce se întâmplă la Arena Națională", a declarat Mitroi.

+1 FOTO

50% doar la optimile de finală de la EURO 2020

O declarație a ministrului Eduard Novak a stârnit puțin microbiștii ce și-ar fi dorit un loc în tribună la meciurile de la Euro 2020. Totuși, elanul a fost retezat rapid de Florin Șari, managerul de proiect, care a nuanțat și a explicat că acest lucru se va întâmpla doar la meciul din "optimi", de pe 28 iunie, nu și în grupele competiției: 

„Guvernul ne-a dat posibilitatea să creștem numărul de spectatori la «optimea» din 28 iunie la 50% din capacitatea stadionului. Hotărârea spune clar că e vorba doar de al patrulea meci, din optimile de finală, de pe 28 iunie. Suplimentarea de la 25% la 50% se va face doar cu persoane vaccinate, care au 10 zile de la a doua doză. Dacă nu au 10 zile, au nevoie de test. Evident, tot să fie vaccinate", a completat Răzvan Mitroi.

Nu există niciun bilet rămas. Au mai fost puse la vânzare cred că 10 sau 20 de bilete, niște resturi, venite de la oameni care au renunțat în ultimul moment. Sunt vândute toate biletele. Cele mai multe din 2019
-Răzvan Mitroi, manager de comunicare EURO 2020

60% dintre biletelede la meciurile din grupe au fost cumpărate de străini

Străinii la grupe, noi la "optimi" la Campionatul European

Florin Șari a dezvăluit faptul că mai mult de jumătate dintre biletele meciurilor din grupe au fost achiziționate de străini, oameni ce vor veni probabil din țările care vor juca la București: Austria, Ucraina și Macedonia. 

Totuși, raportul s-a inversat mult pentru meciul din "optimi", unde românii au achiziționat cele mai multe tichete: "Ne bucură acest lucru, mai ales că la meciul din «optimi» vom avea probabil 25.000 de oameni în tribune". 

Experiența va fi sigură! Fiecare fan care va intra în stadion va fi verificat. Mediul va fi sigur, riscul de îmbolnăvire e zero. Se va da o brățară fiecărui fan trecut prin verificare. La fiecare meci culoarea va fi alta 
- Răzvan Mitroi, manager de comunicare EURO 2020

Următoarele categorii de persoane vor putea asista la meciurile de la EURO 2020 pe Arena Națională:

  • „Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
  • Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului”

Ce meciuri va găzdui Arena Națională la EURO 2020:

  • Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, duminică, 13 iunie, ora 19:00
  • Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, joi, 17 iunie, ora 16:00
  • Grupa C: Ucraina - Austria, luni, 21 iunie, ora 19:00
  • Optime de finală: 1F-3A/B/C, luni, 28 iunie, ora 22:00

VIDEO Începe EURO 2020! Totul despre meciul Turcia – Italia

Citește mai multe știri despre EURO 2020:

Bucureștiul e gata de EURO 2020 » Străinii sunt așteptați cu mici și bere în Centrul Vechi, dar și cu cocktail-uri fine

Shevchenko a vorbit la superlativ despre români: „Mircea Lucescu ne ajută să progresăm!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează