INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA C

FOTO Ucraina - Macedonia de Nord 2-1 » Au ratat și au tremurat! Victorie crucială pentru calificare + premieră la București

Ucraina a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 2-1, într-un meci din grupa C de la Euro 2020 disputat pe Arena Națională. +10   FOTO
Ucraina a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 2-1, într-un meci din grupa C de la Euro 2020 disputat pe Arena Națională.

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2021 17:50 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 18:15

Ucraina a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 2-1, într-un meci din grupa C de la Euro 2020 disputat pe Arena Națională.

Programul integral al etapei 2 din grupele EURO

Ucraina - Macedonia de Nord 2-1 » Cronică: Au ratat și au tremurat!

Ucraina păstrează șanse de calificare după 2-1 cu Macedonia, meci în care a irosit o sumedenie de ocazie și a tremurat după o repriză secundă avântată a adversarei.

Cu o intrare prietenoasă, melodia "Cervona ruta" a ucrainencei de origine română Sofia Rotaru, pusă la boxele Arenei Naționale, Ucraina n-avea cum să nu înceapă tare. Iar Malinovski, Iarmolenko și Iaremciuk au ratat deschiderea scorului în primele 10 minute. 

Apărarea cu patru din cinci oameni de la Lucescu, portarul și toți fundașii minus Matvienko, n-a tremurat decât la o semiocazie Elmas și o reușită anulată pentru ofsaid a vedetei Pandev. Iar golul ucrainean a venit, chiar dacă mai târziu decât au spus-o ocaziile (29). 

+6 FOTO

Iarmolenko, șiret, a așteptat la colțul lung după un corner bătut de pe stânga și a înțepat suficient pentru 1-0. Iaremciuk, scăpat singur, a făcut imediat 2-0 cu un șut la "scurt" (34). Lansarea lui Zincenko a făcut totul.

Nord-macedonenii n-au tras pe poartă decât în repriza a doua, când Bușcian i-a refuzat golul lui Ademi. Apoi, răzbunare pentru ocaziile ratate de Malinovski&co, a venit surpriza. 

Bușcian a respins în bară, Karavaiev a vrut să degajeze mingea, dar l-a degajat pe Pandev. Penalty, transformat din a doua încercare de Alioski, după ce același Bușcian respinsese prima oară. 

Iar corul nord-macedonean s-a trezit. "Ma-ke-do-ni-ja!" în duel cu "U-kra-i-na" venită din partea galbenă.

Ucraina a tremurat pe final. Mai ales după ce Malinovski, atât de diferit față de Atalanta, a ratat un penalty pe care scria 3-1. Însă s-a impus la limită și așteaptă "decisivul" cu Austria.

Primul arbitru la monitorul VAR

Pe lângă premiera intercontinentală - Fernando Andres Rapallini a devenit primul arbitru sudamerican la un Campionat European -, "centralul" din Argentina a dat penalty pentru Ucraina după ce a mers să consulte ecranul VAR. La fel, o premieră la CE.

Ucraina - Macedonia de Nord 2-1

Ucraina - Macedonia de Nord, echipe de start:

Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Stepanenko - Yarmolenko, Shaparenko, Zinchenko, Malinovsky - Yaremchuk
Rezerve: Pyatov, Trubin - Besiedin, Dovbyk, Kryvtsov, Makarenko, Marlos, Sobol, Sudakov, Sydorchuk, Tsygankov, Tymchyk
Antrenor: Andriy Shevchenko 

Macedonia de Nord: Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu - Nikolov, Ademi, Spirovski, Alioski - Bardhi - Pandev, Elmas
Rezerve: Jankov, Siskovski - Avramosvki, Bejtulai, Churlinov, Hasani, Kostadinov, Radeski, Ristesvki, Ristovski, Trajkovski, Trickovski
Antrenor: Igor Angelovski

UPDATE 14:20. Conflictele diplomatice învăluie actuala ediție a Europeanului. Astăzi, se înfruntă la București echipele ale căror tricouri au stârnit controverse.

Ucrainenii au un echipament inedit, ce cuprinde harta țării brodată pe piept. Harta include și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014, iar Moscova a protestat imediat.

Totodată, și reprezentativa Macedoniei de Nord se află în centrul unui scandal diplomatic. Oficialii din Grecia au solicitat ca echipa de fotbal a Macedoniei de Nord să respecte acordul Prespa, fiind nemulțumiți că macedonenii joacă la turneul final sub acronimul „MKD”, indicat fiind ca acesta să reflecte actualul nume al țării, Republica Macedonia de Nord. Pentru a respecta acordul Prespa, nord-macedonenii ar trebui să adauge litera „N”, astfel încât Macedonia de Nord să fie deosebită de Macedonia, o regiune din Grecia. 

Grecii mai reclamă faptul că pe sigla de pe echipamentele Macedoniei de Nord este trecut acronimul „FFM”, de la Federația de Fotbal din Macedonia

UPDATE 14:16: Oleg Protasov, fost antrenor la FCSB în 2015, a venit în România pentru meciul din această după-amiază. Mesajul ucraineanului pentru români e AICI!

UPDATE 13:12: Jurnaliștii GSP.ro vă prezintă poveștile remarcabile a doi artiști, unul etnic ucrainean, altul etnic nord-macedonean, care s-au consacrat în România.

UPDATE 10:15: Încă de dimineață, suporterii celor două reprezentative au luat cu asalt terasele din Centrul Vechi al Capitalei, unde se destind înainte de a merge la stadion. 

Citește mai multe știri de la EURO 2020:

Danezii și belgienii plănuiesc oprirea meciului de joi: „Vom trimite mingea în afara terenului”

Gareth Bale, primul din istorie! » De ce UEFA l-a ales omul meciului în Turcia - Țara Galilor, deși n-a înscris și a ratat un penalty

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
reteleanu
reteleanu  •  17 Iunie 2021, 17:50
Postat de 3116 pe 17 Iunie 2021, 16:14

Daca ai zis asta ma grabesc sa pun un X2 (egal sau victorie Macedonia).

sper din tot sufletu meu negru ca ai pus casa.

themichael
themichael  •  17 Iunie 2021, 16:36

Si eu cred ca ii "usuca" Ucraina.

3116
3116  •  17 Iunie 2021, 16:14
Postat de reteleanu pe 17 Iunie 2021, 15:50

bate ucraina. echipa foarte buna, si care eu cred ca trece si de austria in grupa.

Daca ai zis asta ma grabesc sa pun un X2 (egal sau victorie Macedonia).

Vezi toate comentariile (6)
Comentează