INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CUPA UEFA 2005-2006

10 ani de la "UEFAntastici" Cosmin Olăroiu a rememorat dubla Steaua - Rapid: "A fost cel mai bine că am picat așa" » Ce mesaj a avut în vestiarul giuleștenilor, imediat după meci

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2016 09:39

În sezonul 2005-2006, Steaua și Rapid se duelau în sferturile de finală ale Cupei UEFA, după cel mai bun sezon internațional al echipelor românești, după Revoluție.

Formația roș-albastră a mers mai departe, după 1-1 și 0-0, iar Cosmin Olăroiu, antrenorul de atunci al Stelei, a vorbit despre dubla cu Rapid.

"Înainte de tragerea la sorți am spus că vom pica cu Rapid. De obicei, așa se întâmplă. Totuși, cred că așa a fost cel mai bine pentru fotbalul românesc. S-a creat o stare de entuziasm care cu greu se va mai regăsi, iar în România se vorbea despre Steaua şi Rapid.

Rapid era o echipă foarte bună. Juca într-un sistem 3-4-3, cu Buga – Moldovan – Niculae, jucători teribili în atac şi mai ales pe contraatac. Totuși, aveau mari probleme în zonele laterale și pe linia de fund, iar noi am ştiut să speculăm bine lipsurile lor. Bădoi şi Stancu urcau mult şi lăsau spaţii mari, iar Rada şi Marius Constantin nu reuşeau să le acopere. De aceea, pe dreapta, în zona lui Rada, știam că viteza lui Nicoliţă putea face diferenţa", a spus Olăroiu pentru Adevărul.

...despre meciul retur: "În retur, le-am spus jucătorilor: «Să nu vă gândiţi că Rapid va ataca în prima repriză. Nu va face asta. Jucătorii se vor retrage, ca să atacăm noi» și am avut dreptate. La pauza meciului am schimbat tactica. Le-am zis că acum rapidiştii vor ataca, fiindcă nu mai au timp. Le-am cerut băieţilor să iasă la atac".

...despre mesajul pentru rapidiști: "La finalul meciului nu mai știu ce i-am spus lui Viorel Moldovan, dar știu că l-am încurajat.

Ţin minte că am fost în vestiarul celor de la Rapid și le-am spus că aşa e fotbalul și că acum ne-am calificat noi, dar echipele au fost egale. Am insistat spunând că meritul lor e la fel de mare ca al nostru şi că ei au jucat fantastic şi în tur şi în retur. Le-am spus că datorită prestaţiei lor au făcut ceva fantastic pentru fotbalul românesc".

"La finalul meciului l-am amintit pe Protasov, pentru că așa mi s-a părut de bun-simț. Am fost mulțumit de echipa preluată de el" Cosmin Olăroiu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ucluj2011
ucluj2011  •  30 Martie 2016, 17:55
Postat de andyandrei2015 pe 29 Martie 2016, 15:25

ai vorbit ca sa dormi,vai de voi,frustratii secolului,dar nu i nimic,sfarsitul e aproape,fiscu va elimina in vara !

În anul acela Rapid era peste Steaua ca echipă. Erau pur și simplu mai buni dar fotbalul este cum este și nu întotdeauna cîștigă cel mai bun. Rapidul a avut un penalty foarte clar pe care caricatura de arbitru NU la dat.... Rapidul a avut ocazii mai multe și mai clare , Rapidul a jucat mai bine în TREI dintre cele patru reprize după cum toți specialiștii și INCLUSIV cei din stafful vostru au recunoscut. Dacă nu ar fi ratat acea imensă ocazie din minutul 87 prin Emil Dică , Rapidul ar fi fost CEL PUȚIN în finală. Oricum , de ce nu mai avem noi echipele de atunci!!! Steaua este UMBRA Stelei de acum 10 ani... despre Rapid ce să mai spunem...

andyandrei2015
andyandrei2015  •  29 Martie 2016, 15:25
Postat de Marius Spandole pe 29 Martie 2016, 11:50

Ai sintetizat bine exact jucătorii cu probleme ,respectiv Rada si Badoi au ajuns la steaua. Asteptam confirmarea dar uite că după 10 ani s a aflat si adevărul.

ai vorbit ca sa dormi,vai de voi,frustratii secolului,dar nu i nimic,sfarsitul e aproape,fiscu va elimina in vara !

bakunin
bakunin  •  29 Martie 2016, 11:57
Postat de Marius Spandole pe 29 Martie 2016, 11:50

Ai sintetizat bine exact jucătorii cu probleme ,respectiv Rada si Badoi au ajuns la steaua. Asteptam confirmarea dar uite că după 10 ani s a aflat si adevărul.

*** vezi bre ca 2 nu e 4, si invers :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează