INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »   10 ANI DE LA STEAUA - RAPID

Aceeași dilemă ca și Răzvan! Ce îl bântuie pe Maftei la 10 ani după sfertul uefantastic cu Steaua: "Mi-aduc aminte de asta!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2016 19:30

La finalul meciului dintre FC Voluntari şi CFR Cluj, Vasile Maftei a vorbit despre sfertul de finală jucat de Steaua şi Rapid în Cupa UEFA, în urmă cu 10 ani.

"Mi-aduc aminte de fiecare fază din această dublă. A fost un moment istoric pentru fotbalul românesc. Din păcate pentru noi, nu am putut să ne calificăm mai departe.

Poate cu puțin noroc în ultimul minut, când Emil (n.r. - Emil Dică) a avut o ocazie foarte mare, puteam să fim noi cei care jucam semifinala cu Middlesbrough", a declarat Maftei la Dolce Sport.

În meciul tur din 2006, Steaua a remizat pe terenul Rapidului, 1-1, iar la meciul de pe Lia Manoliu, rezultatul a fost 0-0. Steaua lui Olăroiu a mers mai departe în semifinale, acolo unde a fost oprită de Middlesbrough.

" A fost dubla în care Rapid a fost mai bună în trei reprize, iar Steaua într-una, dar, la final, a sărbătorit Steaua, care a mers mai departe. Noi am avut meritul de a nu fi căzut, ba din contră ne-am strâns rândurile şi mai tare şi ne-am luat revanşa, peste trei săptămâni, în campionat. În orice caz, a fost una dintre cele mai fascinante experienţe din fotbalul românesc, cel puţin după 1989, la nivelul echipelor de club.
Pentru mine rămâne o mare întrebare la care nu voi găsi niciodată răspuns: Ce s-ar fi întâmplat dacă Emil Dică nu rata acea ocazie uriaşă în minutul 87? Oare care ar fi fost soarta noastră în continuare" Răzvan Lucescu în Adevărul

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  31 Martie 2016, 11:43

generatia noua de suporteri ai rapidului,nu mai mult de 10 mii,sunt frustrati pe cosmarul lor ;Steaua ! De aici si vrajelile pt prostime ,cum ca au fost mai buni 3 reprize,nu e adevarat ! am fost la meciul retur,turul l am vazut acasa,si pot sa spun au fost echilibrate,cu ratari mari de ambele parti,pai asa si noi putem sa zicem,ce se intampla daca faceam 2-0 pe giulesti,ratari au fost,sau la retur ocazie uriasa dica in prima repriza ,si altele ! asta e fotbalul,in meciurile importante mereu steaua a batut rapidul ! sa nu uitam acel 1-1 pe giulesti cu gol marcat ciocoiu ,pasa laca,in min 90 !ce vremuri ! !!!!!!!!! !s

andyandrei2015
andyandrei2015  •  31 Martie 2016, 11:42

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-b/dialogul-saptamanii-un-rapidist-a-oferit-o-declaratie-savuroasa-selectionerul-decide-473950.html

dankressman.1.1.1..
dankressman.1.1.1..  •  30 Martie 2016, 23:38

Cea mai mare performanta a Rapidului? ......Cand a fost eliminata de Steaua!!!!!:):)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează