INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

Alex Chipciu crede că Steaua a făcut cel mai bun meci din acest sezon la Aalborg: "E o mare frustrare a noastră"

La final, steliștii au rămas dezamăgiți de rezultat
La final, steliștii au rămas dezamăgiți de rezultat

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 27 noiembrie 2014 23:04

Şeptarul campioanei, Alex Chipciu, crede că meciul din Danemarca a fost cel mai bun făcut de stelişti sub comanda lui Gâlcă, dar e dezamăgit de rezultatul cu Aalborg.

- Alex, supărare mare după această înfrîngere, nu?
- Fotbalul d-asta e frumos pentru că nu mereu cîştigă cei mai buni. În Danemarca am făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre cu domnul Gâlcă antrenor. E normal să fim foarte supăraţi, mi-am văzut colegii în vestiar că sînt dezamăgiţi. E o tristeţe şi o mare frustrare a noastră.

- În ultima etapă doar jocul rezultatelor vă poate ajuta.
- Noi am venit aici cu gîndul să cîştigăm şi să tranşăm calificarea de acum. Din păcate, nu ne-a ieşit chiar dacă am avut foarte multe ocazii. Îi felicităm pe danezi pentru victorie, chiar dacă noi am fost mai buni decît ei în acest meci.

- Crezi că vă mai puteţi califica în primăvara europeană?
- La meciul din ultima etapă, cu Dinamo Kiev, nu ne trebuie doar o victorie a noastră... Ne mai trebuie şi o surpriză a celor de la Rio Ave cu Aalborg. Şi cred că portughezii vor băga prima echipă în acel meci, pentru că au spus că vor să aibă cît mai multe rezultate în Europa League.

- Terenul de azi cît de mult a contat?
- Nu vreau să dau vina pe teren sau pe alte probleme pe care le-am întîmpinat. Din păcate, nu am reuşit să marcăm, chiar dacă am avut foarte multe ocazii. Nu vreau să mă hazardez acum şi să spun cu ce scor trebuia să cîştigăm acest meci. Aşa a fost să fie...

- A contat lipsa celor suspendaţi şi accidentaţi?
- Noi sperăm că toţi jucătorii care au probleme să revină cît mai repede alături de noi pentru că avem nevoie de ajutorul lor. Îmi doresc să fim un grup unit şi să fie toată echipa la nivel maxim.

1 e numărul victoriilor obţinute de Steaua în deplasare, din 6 meciuri, în cupele europene, cu Gâlcă pe bancă: 1-0 în Norvegia, cu Stromsgodset, pe 16 iulie, în rest două remize şi 3 înfrîngeri

Ce a declarat Gâlcă după meci:
- "I-am închis bine, am făcut densitate bună la mijloc, am avut ocazii, am jucat bine, dar s-a terminat rău. Sînt dezamăgit"
- "La faza golului am avut ghinion mare, a alunecat Papp. Şi starea terenului nu ne-a ajutat foarte mult"
- "Pe Bourceanu l-am schimbat fiindcă avea şi cartonaş galben, iar pe Tănase l-am scos fiindcă doream un fotbalist proaspăt"
- "Eu încă sper la primăvară, ar fi o deziluzie mare să nu trecem mai departe. Să avem încredere că ne putem califica, dar pentru asta trebuie să batem Dinamo Kiev. Cred că lui Aalborg îi va fi dificil să cîştige în Portugalia, acolo sînt condiţii grele, cu teren prost, cu un vînt puternic, chiar cred că danezii se pot încurca"
- "Mă întrebaţi dacă lotul e subţire? Dacă am fi cîştigat în seara asta nu se mai vorbea de chestia asta, aşa, pierzînd, se aduce în discuţie. Vedeţi cum e fotbalul?!"

"Meciul s-a pierdut din cauza lipsei de experienţă a lui Gâlcă. Nu poţi să-l schimbi pe Bourceanu. Nu slăbeşti echipa în zona unde e deja slăbită pentru că lipseşte Szukala" (Dumitru Dragomir)

"Ne-am depărtat oarecum de primăvara europeană, am ajuns acum să depindem de jocul rezultatelor. La începutul meciului cu Aalborg nu mă gîndeam că o să se ajungă la această situaţie" (Lucian Sînmărtean, mijlocaş Steaua)

"E destul de greu să digerăm această înfrîngere după o primă repriză bună, cu foarte multe ocazii. Au echilibrat meciul, au marcat după o greşeală a noastră. Pe final am avut şi noi şansa să egalăm" (Lucian Sînmărtean, mijlocaş Steaua)

"Am avut noroc că am reuşit să cîştigăm această partidă în faţa unei echipe ca Steaua, foarte bună. Avantajul nostru a fost că am avut un joc colectiv mai bun decît al lor" (Kent Nielsen, antrenor Aalborg)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
daculliber
daculliber  •  28 Noiembrie 2014, 18:33

Si pentru noi e o mare frustrare, Chipciule, sa te vedem jucind la echipa nationala de atita timp si frecind menta pe teren, ca un adevarat senator de drept...Si tu si colegul tau, Dodel...In curind, veti ajunge ca "celebrii" Florescu si Cocis...Ce-as mai da cu voi de pamint daca as fi selectioner...V-as trimite in mars fortat inapoi la echipa de club, sa va odihniti acolo si sa reflectati daca mai vreti sa fiti fotbalisti sau doar saltimbanci pe sticla...

lucianfocus
lucianfocus  •  28 Noiembrie 2014, 12:31

Scuipiciu aloooo dvs cand mai jucați si fotbal?

lprep
lprep  •  28 Noiembrie 2014, 11:52

Chipciu va ajunge un al doilea Tanase . Un jucator care de multa vreme nu mai joaca nimic. Totusi are valente de comentator. Mai bine s-ar retrage la o televiziune si ar lasa locul la altii sa joace fotbal.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează