INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - AS ROMA, AZI, 20:00, DOLCE1, GSP.RO

Astra depinde doar de ea în confruntarea cu Roma: e la un pas de primăvara europeană

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2016 00:00

Astra își face curaj înainte de confruntarea cu AS Roma, chiar dacă italienii vor da credit multor jucători de plan secund și unor tineri aduși de la Primavera.

Astra se poate califica în primăvara europeană dacă o învinge diseară pe Roma. Sau dacă scoate o remiză pe Național Arena, iar Austria Viena nu câștigă în Cehia. Sau dacă pierde și austriecii nu înving la Plzen.

Marius Șumudică a luat toate variantele în calcul. "Vrem să dăm multora peste nas!", a spus ieri Denis Alibec. În el se pun marile speranțe ale Astrei, mai ales că duminică, împotriva Stelei, ar putea să fie doar spectator, nu are de gând să joace contra viitoarei sale formații pentru a evita diverse comentarii.

"Vrem să arătăm ca niște luptători!"

Care este forța campioanei României? "Cred că jucătorii mei se vor autodepăși. Avem nevoie de acest lucru, să fim mai buni decât suntem de obicei. OK, Roma are meciuri mai importante decât cel cu noi, dar Luciano Spalletti nu poate pregăti superficial o partidă. Cum să fie simplu un meci contra lui Totti, El Shaarawy, Iturbe, Jesus, Strootman, poate Dzeko și Nainggolan?! Cred că jucătorii mei doresc să dea totul la această partidă. Nu de multe ori în viață te întâlnești cu Roma.

Ar fi frumos ca o echipă din România să ajungă în primăvara europeană. Nu știu dacă mai au nevoie de un discurs la meciul acesta. Este clar că am jucători cu experiență bogată cărora nu trebuie să le mai spun absolut nimic. Nu întâmplător am ajuns la ultimul joc din grupă să avem șansă. Nu o să ne deschidem, fiindcă adversarul ne va taxa. Vrem să arătăm ca niște luptători!", a declarat Șumudică.

Lobby a rămas la Roma

Bogdan Lobonț, 38 de ani, n-a făcut deplasarea cu lotul italienilor în România. Fostul internațional este de 7 ani și jumătate la gruparea din Cetatea Eternă, i se pregătește și un post în cadrul clubului după ce-și va pune ghetele în cui. Lobby este în lotul lărgit al Romei, însă în acest sezon n-a bifat niciun meci.

"Marele nostru avantaj e că totul depinde de noi. Avem calitatea necesară să învingem Roma. Trebuie să respectăm Roma, dar nu foarte mult. Trebuie să ne gândim că putem să facem un meci mare"
Florin Lovin, mijlocaș Astra

"Şi la Viena am jucat bine, dacă Austria Viena câștiga, mergea matematic în primăvara europeană. Avem puterea de a ne ridica la nivelul jocului. Plecăm cu șansa a doua, nu mă gândesc și nu zic că nu îmi fuge mintea la ce se întâmplă la Plzen"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Eu vreau să-mi fac treaba bine, să-mi ajut echipa ca să ne calificăm în primăvara europeană. Trebuie să jucăm fotbal în primul rând, să ne autodepășim! Mi-era rușine după ce în tur ne-au bătut cu 4-0"
Denis Alibec, atacant Astra

Clasament Grupa E

1. Roma 5 3 2 0 16-7 11
2. Astra 5 2 1 2 7-10 7
3. Austria Viena 5 1 2 2 9-11 5
4. Plzen 5 0 3 2 4-8 3

S-au jucat până acum: Astra - Austria Viena 2-3, Plzen - Roma 1-1, Austria - Plzen 1-1, Roma - Astra 4-0, Plzen - Astra 1-2, Roma - Austria 3-3, Astra - Plzen 1-1, Austria - Roma 2-4, Roma - Plzen 4-1, Austria - Astra 1-2
Ultima etapă (diseară, ora 20:00): Plzen - Austria, Astra - Roma.

astra roma caseta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1651745445083839
Gheorghe Dragan  •  08 Decembrie 2016, 13:39

astra pierde. plsen bate austria.

supereduardo10
supereduardo10  •  08 Decembrie 2016, 10:33
Postat de marius.bxl pe 08 Decembrie 2016, 10:22

Pai voi gsp-ul ocupați spațiu din ziar cu stiri despre astra sau alte echipe? Mai bine scrieți ceva de steaua

Da de FCSB ca au sansa porcului de craciun va rog eu nu mai scrieti altceva inafara de Fcsb ca se supara publicul, mai ales ca noi restu avem treaba cu echipa romaniei la CE de handbal :))

marius.bxl
marius.bxl  •  08 Decembrie 2016, 10:22

Pai voi gsp-ul ocupați spațiu din ziar cu stiri despre astra sau alte echipe? Mai bine scrieți ceva de steaua

Vezi toate comentariile (3)
Comentează