INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - FC OLEKSANDRIA, 0-0

Astra - FC Oleksandria, 0-0 » Giurgiuvenii remizează, într-un meci în care n-au trimis niciun șut pe spațiul porții adverse

Articol de GSP - Publicat joi, 27 iulie 2017 16:59

Astra Giurgiu a remizat pe teren propriu, scor 0-0, împotriva ucrainienilor de la Oleksandryia. 

Părăsită de vedete și de pretenții, Astra are încă alături fanii și se încăpățânează să tragă de UEFA League. Atmosferă frumoasă la începutul meciului. Cei peste 2.500 de suporteri cântă ca pe vremuri, când echipa se bătea la titlu. Aveau să fie cam cele mai emoționante momente ale serii. Cel puțin în prima parte a jocului, când fotbalul a fost aproape cinic.

Ucrainenii au început mai bine, au presat ceva mai mult, au avut câteva cornere, dar cam atât. Nici chiar mirajul play-off-ului Europa League n-a părut să dezmorțească Astra lui Edward Iordănescu. A lipsit construcția, mingile la bătaie pentru Chipirliu sau Ioniță n-au avut nicio șansă.

Multă precipitare, o echipă parcă din bucăți sparte, în care nimeni nu își asumă niciun risc, nimeni nu sparge linia mediocrității. Ioniță se zbate și el inutil, nu-i iese nimic. Oleksandria se apără grupat, ordonat, aglomerat, așa că Astra nu are nici ocazii, iar primul șut la poartă îl dă Belu (35, peste), când mai erau 5 minute până la intrarea la cabine. Pe final, tot ucrainenii sunt mai periculoși, la un corner, dar Gitcenko nu nimerește poarta din mijlocul careului.

Tot în gol

De la vestiare, același fotbal, fără porți. Lumea începe să îi ceară pe Marquinhos și pe Le Tallec, marii absenți din formula de start. Iordănescu simte că trebuie să schimbe ceva, să scoată echipa din amorțeală, și îi bagă la joc. Se văd ceva vagi urme de puls de partea "albilor".

Marquinhos e peste tot, însă nu are cu cine. Le Tallec nu se vede. Zaporozan trage un șut anemic, dar Iliev e acolo. Dialogul se repetă după același scenariu și câteva minute mai tîrziu. În rest, nimic, nimic, nimic, doar luptă surdo-mută. O contră, Le Tallec - Nicoară (76), e singur în careu, dar trage pe lângă! În sfârșit. Iese și Ioniță, pierdut de tot prin iarbă, iar ucrainenii rămân în 10, după ce Basov vede al doilea galben. Nu contează, Astra nu reacționează. Nicoară (88) are o șansă. Parcă se chinuie să nimerească poarta, dar nici așa nu reușește, stârnind hohotele tribunei.
Rămâne 0-0, la capătul unui meci jalnic. Calificarea în play- off se decide în Ucraina. Probabil o s-o obțină cine va reuși să tragă primul șut mai sănătos pe poartă. "N-am văzut nici la liga sătească asemenea fotbal", a concluzionat trist un suporter. A pierdut timpul.

 Vezi AICI liveVIDEO meciul

minutul 79. ROȘU! Basov eliminat de la oaspeți pentru al doilea galben

minutul 62. Șut de la 30 de metri al ucrainienilor, reținut fără probleme de Iliev.

A început repriza secundă.

PAUZĂ. Astra face o primă repriză slabă, fără vreo ocazie clară de gol.

minutul 43. Prima ocazie a giurgiuvenilor. Șutul trimis de la marginea careului de V. Gheorghe a trecut la câțiva centimetri peste poartă. 

minutul 32. Astra, fără vreo ocazie de gol. Oaspeții au încercat defensiva românilor doar cu șuturi de la distanță. 

minutul 23.
Partida este una încrâncenată, cu multe fragmentări. Fazele de poartă întârzie să apară

minutul 12.
Acțiune rapidă în banda dreaptă a ucrainienilor, finalizată cu un șut puțin pe lângă poarta lui Iliev.

minutul 1. A început partida de la Giurgiu.

UPDATE

Un grup de fani ucraineni a venit la Giurgiu și a fost optimist: "O să fie 2-2. Deci pentru noi", au explicat ei.

fani ucraina

Echipe de start:

Astra: P. Iliev - Belu, Bejan, Polczak, Al. Stan - Mrzljak, Dandea - Nicoară, V. Gheorghe, Al. Ioniţă - Chipirliu
Rezerve: D. Lazar, Marquinhos, Poljak, Le Tallec, Piţian, R. Moise, Balaure
Antrenor:
Edward Iordănescu

Olexandria: Pankiv - Chebotayev, Basov, Gitchenko, Batsula - Banada, Zaporozhan, Hrytsuk - Starenkyi, Sitalo, Poliarus
Rezerve: Levonidov, Bondarenko, Kalenchuk, Kulish, Ponomar, Tsurikos, Pashayev
Antrenor: Volodymyr Sharan

 
 

FC OLEKSANDRIYA

Stadion: CSC Nika (7.000 locuri)
Anul înființării: 1948 (69 ani)
Antrenor: Volodymyr Sharan
Clasare în sezonul trecut: Locul 5
Valoarea lotului: 9.40 milioane de euro 
Cei mai importanți jucători: Vitali Ponomar, Maksym Kalenchuk, Andriy Tsurikov, Evgen Banada (toți 700.000 de euro). 
A revenit în prima ligă din Ucraina abia în sezonul 2015-2016. A jucat doar două meciuri în istorie în cupele europene. A pierdut cu 6-1 la general în fața celor de la Hajduk Split.

Ultima victorie reuşită de o echipă românească împotriva unei formaţii din Ucraina a fost în 2006/07, grupele UCL, Dynamo Kyiv – Steaua 1-4. Au urmat 3 remize şi 8 înfrângeri.

Save

Save

Save

Save

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  28 Iulie 2017, 10:55

Ce pretentii sa ai de la o echipa care a pierdut 75% din jucatori , prin plecarea lor la fcsb. Apoi si-a pierdut antrenorul care a adus clubului mari performante. Yedy e copilul lui tac-su adica zero .

mircea1957
mircea1957  •  27 Iulie 2017, 23:04

Suntem "varza". Astra face acasa egal cu o echipa necunoscuta din Ucraina. Craiova pierde tot acasa. Este adevarat ca a pierdut cu AC Milan. Dinamo face egal, tot acasa cu Bilbao. FCSB face egal acasa cu o echipa mica din Cehia, care nu este nici Milan si nici Bilbao. Culmea, a mai primit si doua goluri!. Numai Viitorul a batut acasa, scurt, numai cu 1-0, cu o echipa cipriota care nu este cine stie ce. Dupa mine, numai Viitorul mai are ceva sanse sa se califice. Si, ne intoarcem la dictonul : "Daca esti Dinamovist sau FCSB-ist, ai tot Viitorul in fata!"

observator_federal
observator_federal  •  27 Iulie 2017, 22:43

Edy nu e Sumudica!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează