INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - OLEKSANDRIA, JOI, 20:30, GSP.RO

Astra nu mai sperie pe nimeni » Echipa lui Edi Iordănescu nu e favorită cu Oleksandria

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2017 16:05

Jucătorii de Astrei, egalii AS Romei din sezonul trecut, nu sunt considerați favoriți clar în fața locului 5 din Ucraina, Oleksandria. Meciul Astra - Olexandria se joacă joi, de la 20:30, nu va fi televizat și va fi liveTEXT pe GSP.RO.

Astra a reușit să aibă un parcurs fantastic anul trecut în Europa League. I-a eliminat pe englezii de la West Ham pentru a ajunge în grupe, iar acolo s-a bătut de la egal la egal cu formații precum AS Roma, Austria Viena și Viktoria Plzen și a reușit o calificare istorică în primăvara europeană.

Oleksandria nu este AS Roma, nu se poate compara nici cu Viktoria Plzen, dar casele de pariuri nu mai merg pe mâna Astrei în Europa. Locul 5 din Ucraina sezonul trecut are aceeași cotă ca jucătorii lui Edward Iordănescu pentru a se califica în play-off-ul Europei League, 1,95!

Totuși, fosta campioană are prima șansă în meciul tur, care se va disputa mâine la Giurgiu, cu o cotă de 2,20. Un succes al ex-sovieticilor e cotat la 3,35. 

Unde-s tinerii?

Edward Iordănescu s-a plâns după eșecul cu Voluntari, 1-3, că nu poate avea pretenții prea mari de la un lot extrem de tânăr. Antrenorul giurgiuvenilor e contrazis de realitate: primul "11" trimis pe teren în partida de luni seara a avut o medie de vârstă de 26,2 ani! Iar fotbaliștii introduși pe parcurs au 22 de ani - Ioniță, 20 de ani - Vâlceanu, respectiv 30 - Polczak. "Nu generăm atâtea ocazii câte ne-am dori. Avem foarte, foarte mulţi jucători tineri care mai au nevoie de timp, trebuie să crească pe lângă cei experimentaţi" a fost reacția lui Edward de luni. 

"Cu Oleksandria chiar putem face ceva. Chiar dacă adversarul e unul bun, nu e atât de periculos precum Milan sau Bilbao. Noi chiar avem șanse de calificare în play-off" Filip Mrzljak, mijlocaș Astra

"Mai avem nevoie de cel puțin doi jucători pentru a face față pe trei fronturi, momentan nu suntem pregătiți" Edward Iordănescu, antrenor Astra

17jucători au părăsit gruparea giurgiuveană în această vară. În schimb, Astra a făcut 12 achiziții

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează