INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - LAZIO, JOI, 15 FEBRUARIE, 22:05, PRO X, TELEKOM SPORT, GSP.RO

Becali pare sărac față de ei! Italienii de la Lazio vin din altă lume, la care Gigi doar visează

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 09:00

Lazio e departe de anii de glorie financiară, dar și așa, italienii tot își permit să investească în transferuri mult mai mult decât cheltuie cel mai bogat club românesc. 

FCSB nu a produs o surpriză nici cu Manchester City, nici cu Sporting Lisabona, precedentele cluburi mari pe care le-a întâlnit în Europa. Mai are o șansă să impresioneze acum, s-o elimine pe Lazio. Echipa lui Ștefan Radu nu e la nivelul lui City, dar este și ea departe de nivelul comun din Liga 1. În primul rând, e diferență foarte mare din punct de vedere economic.

Peste suta de milioane!

Nimeni din România nu concurează cu FCSB pe piața transferurilor. Lazio vine, însă, din altă lume. A cheltuit peste 100 de milioane de euro în ultimele trei sezoane, de multe ori peste sumele pe care le-a aruncat Becali și care par imense în Liga 1.

Gigi a plătit 17.350.000 de euro în intervalul de timp în care romanii au consumat 104.350.000 de euro. Lazio nu e printre cele mai cheltuitoare cluburi din Italia, doar că e diferență prea mare între competiții. Președintele Lotito chiar a fost contestat de galerie în mod constant. Ultrașii i-au reproșat tocmai lipsa investițiilor sau nivelul prea redus al acestora, motiv pentru care "celeștii" nu au mai contat de multă vreme în lupta pentru câștigarea campionatului. Clubul n-a mai fost unul de top din punct de vedere financiar de două decenii, de când cu criza lui Cragnotti, patronul grupului Cirio, președintele cu care Lazio a câștigat ultimul titlu de campioană.

Gigi doar visează, ei chiar vând

Becali e convins că va lua în curând multe zeci de milioane de euro pe un fotbalist, poate chiar o sută de milioane de euro. Pe Florinel Coman îl vede potrivit pentru o astfel de afacere. Atacantul crescut de Viitorul pare departe de cota de piață pe care i-o prevede Gigi, nici nu are loc în echipa de bază a lui Dică.

Lazio e pe cale să obțină chiar mai mult decât visează Becali. Milinkovici-Savici va pleca la vară, probabil. Presa din Anglia îl vede la Manchester United. Și PSG e interesată de mijlocașul central pe care romanii l-au adus de la Genk cu 18 milioane de euro, în 2015. Coman a cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată de FCSB, a costat 3 milioane de euro.

9,5milioane de euro a plătit Lazio pentru Immobile, golgeterul cu 20 de goluri în 21 de partide în acest sezon din Serie A

6,5milioane de euro a costat muntenegreanul Marusici, adversarul nostru din preliminariile Mondialului și din Nations League. Fundașul dreapta a venit de la Oostende, din Belgia

6,2milioane de euro a plătit FCSB pentru trei jucători de la Viitorul: Coman, Nedelcu și Benzar. Fundașul dreapta e singurul care a devenit titular cert, ceilalți doi sunt folosiți din când în când

300.000 €a dat Becali pe Planici, un fundaș central titular adus de la Vojvodina Novi Sad. Colegul lui din defensivă, Găman, a venit gratis

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
421375784924507
Ion Ion Manole  •  14 Februarie 2018, 17:45

becali este sarac fata de ludogorest ori sparta pragadin zona noastra dar fata de italienii c-o echipa ce joaca permanent in cupele europene plus suporteri plus televiuziunea care da bani nu ce dau romani cubani care i-au dat pe stefan radu acum 10ani becali n-a reusit sa cumpere inca un jucator

hanmocar
hanmocar  •  14 Februarie 2018, 14:46

Mai săraci îmi păreți voi ... săracilor ...!!!

andrei.f
andrei.f  •  14 Februarie 2018, 13:17

Pe stelişti nu-i interesează meciul cu Lazio, aşteptăm ca Steaua să bată dinamo. Dacă nu, Becali să taie în carne vie. Trebuie să joci la nivelul salariului de 10.000 euroi- 15.000 euroi, de la Steaua !

Vezi toate comentariile (38)
Comentează