INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - FC ZIRA 3-1

Bijuteria din puzzle » Iordănescu jr a făcut să funcționeze o echipă abia formată, cu Alex Ioniță II pe post de erou în victoria cu FC Zira, 3-1

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 iulie 2017 08:55

Eroul Astrei în meciul cu FC Zira a fost Alex Ioniță, care a marcat un gol și le-a creat pe celelalte două.

Chipirliu, Bejan, Erico, Marquinhos. Sună ca lista câștigătorilor unui concurs inedit cu premiul "Vrei să vezi cum e să joci în Europa?". Niciunul dintre ei nu a contribuit la calificarea în Europa League, niciunul nu a jucat cu Budescu sau cu Alibec. Așa sună însă lotul la zi al Astrei. În locul lui Șumudică, Edi Iordănescu trebuie să dirijeze de pe bancă o formulă cu care el însuși abia a făcut cunoștință.
La Giurgiu s-a golit vestiarul în vara asta.

Au fost adunate în grabă câteva nume, pe care Edward trebuie să le omogenizeze și să le dea un sens, o idee de joc. Culmea, există deja o strategie și ea funcționează! Albii găsesc pasele, leagă jocul și ajung ușor la poartă. E drept, adversarul e un amestec de ambiție, naivitate și lipsă de talent. Azerii rudimentari asistă la demonstrația pe care o face Alex Ioniță, mijlocașul supercreativ eliberat din umbra lui Budescu, a lui Alibec și a lui Teixeira.

"10"-le joacă singur

Ioniță îi pasează lui Chipirliu și vârful ratează singur cu portarul, tot Alex centrează și Bejan e blocat de Nazirov. Ioniță îl lasă și pe Belu singur cu goalkeeperul azer, de data asta e bară! Și marchează Ioniță! Da, Ioniță, Ioniță, Ioniță! Ex-rapidistul face tot. El marchează pentru 1-0 dintr-o fază în care asistentul nu semnalizează ofsaid la Chipirliu, portarul Nazirov se teme de duelul cu atacantul Astrei și respinge în picioarele lui Alex.

Tehnica lui Ioniță unge construcția Astrei, apărarea nu poate funcționa doar din talent, aici ar fi nevoie de o minimă coordonare. Ea n-are cum să existe într-o echipă încropită în ultima lună. La o minge lungă, Bejan și Erico nu comunică, sar amândoi la cap și balonul sare din român la marginea careului. Șut în colțul lung, bară-gol. 1-1.

3-1, Le Tallec!

Azerii devin mai agresivi, scorul îi încurajează că pot obține un rezultat mai bun decât estimau înainte și prea bun față de cum se joacă. Pentru dreptate, pe teren există în continuare Ioniță. Numărul 10 bate perfect o lovitură liberă și Dandea trimite cu capul în plasă.

Nu e finalul! Alex execută un corner, Erico prelungește din plonjon pe colțul lung, unde apare Anthony Le Tallec pentru 3-1. Francezul veteran completează opera dirijorului-copil al Astrei. Diferența de două goluri nu garantează neapărat calificarea, însă e mai importantă decât oricare alt scor realizat de giurgiuveni în ultimele luni. E dovada că Iordănescu a găsit repede o cheie pentru lotul eterogen: talentul lui Ioniță e substanța care încheagă toate ingredientele. 

Cifrele meciului

Astra Parametru Zira
52% Posesie  48%
4   Cornere 2
14 Șuturi la poartă 6
7 Șuturi pe poartă 4

225.000 de euro e premiul pe care-l are asigurat Astra pentru participarea în turul al doilea preliminar. Dacă trec de Zira, giurgiuvenii se mai aleg cu 220.000 de euro.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
chris_bu67
chris_bu67  •  14 Iulie 2017, 11:41

Felicitări,Astra,succes în continuare!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  14 Iulie 2017, 10:53

Ioniță a fost încântător aseară. Cred că va exploda sezonul ăsta, devenind play-maker cu acte în regulă. Bravo, Astra! Bravo, Iordănescu!

bianconerri
bianconerri  •  14 Iulie 2017, 10:26

Bravo, Astra. Mult succes în continuare!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează