INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  COPENHAGA - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE PROTV, DOLCESPORT, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ce variante are Steaua după meciul din această seară » De la Inter, Chelsea sau Napoli la Gaz Metan şi Ceahlăul

Tănase şi colegii săi au cîştigat în tur cu 1-0
Tănase şi colegii săi au cîştigat în tur cu 1-0

Articol de , - Publicat joi, 06 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 decembrie 2012 10:21

Dacă se va califica în primăvară, indiferent de locul pe care îl va ocupa, Steaua poate juca o "dublă" de senzaţie în primele ei două meciuri din 2013. Dacă va pierde calificarea, atunci suporterii Stelei vor aştepta o iarnă întreagă meciuri mediocre cu echipe mici de Liga 1.

Calcule şi speranţă. Cu aceste lucruri a plecat ieri Steaua în Danemarca. Speranţele sînt clare, pentru o calificare în primăvară, în timp ce calculele sînt mai complicate, dar sînt tot pentru calificare. Practic, la finalul meciului Copenhaga - Steaua, trupa din Ghencea se va afla în una din următoarele 3 situaţii:

1. Calificată şi cîştigătoare de grupă
Pentru a se afla în această postură, Steaua are 3 variante: să bată, să facă egal şi Stuttgart să nu cîştige cu Molde sau să piardă la un gol diferenţă, dar nu cu 1-0, şi Stuttgart să nu cîştige. Din postura de echipă cîştigătoare a grupei, singurul mare avantaj al Stelei ar fi că va avea returul pe teren propriu. În schimb, deşi de pe locul 1 eşti cap de serie la tragerea la sorţi, Steaua ar putea da peste nume uriaşe din fotbalul european, precum Inter Milano, Napoli, Ajax.

Posibili adversari: Inter, Napoli, Zenit, Ajax, Dinamo Kiev, Bayer Leverkusen, Basel, Viktoria Plzen, Sparta Praga

21 februarie e data la care Steaua va juca pe teren propriu a doua manşă din "16-imile" Europa League

2. Calificată, dar de pe locul 2
Pentru ca Steaua să termine pe poziţia a doua în grupă ar trebui ca trupa lui Reghe să facă egal şi Stuttgart să cîştige sau Steaua să piardă, dar nu la un gol diferenţă, iar Stuttgart să nu cîştige. De pe locul 2 Steaua nu va fi în urna capilor de serie la tragerea la sorţi. Cel mai dur adversar pe care sorţii i l-ar putea scoate în cale ar fi Chelsea.

Practic, dacă se va întîmpla să fie o "dublă" Steaua - Chelsea ar fi pentru a treia oară în ultimul deceniu cînd trupa din Ghencea va juca în primăvară împotriva unei cîştigătoare en titre de cupă europeană. Prima dată s-a întîmplat în februarie 2005, cînd a eliminat-o pe Valencia, deţinătoarea Cupei UEFA, iar a doua oară la începutul lui 2007, cînd a pierdut cu FC Sevilla. Chelsea a cîştigat Champions League sezonul trecut.

Posibili adversari: Chelsea, Atletico Madrid, Fenerbahce, Lyon, Metalist Harkov, Genk, Dnepr, Olympiakos Pireu

14 februarie va fi data la care Steaua va susţine pe teren propriu prima manşă din faza 16-imilor de finală

3. Necalificare înseamnă iarnă fără vise
Steaua va pierde calificarea dacă va fi învinsă de Copenhaga la minimum două goluri, la care trebuie să se adauge un succes al lui Stuttgart. Chiar şi un 1-0 pentru danezi o lasă pe Steaua acasă, departajarea urmînd să se facă la golaveraj. Iată cum ar arăta clasamentul final dacă Steaua va pierde cu 1-0:

Cum ar arăta clasamentul
1. Stuttgart 11p
2. Copenhaga 10p (5-5)
3. Steaua 10p (8-9)
4. Molde 3p

Primele două etape din 2013 pentru Steaua
Steaua - Gaz Metan
Ceahlăul - Steaua

3 martie e data primei etape care se va disputa în 2013, atunci cînd campionatul se va relua cu runda a 21-a

Anul trecut a fost Twente şi ar fi urmat Schalke 04
Sezonul trecut, Steaua s-a calificat de pe locul 2 în primăvară, iar la tragerea la sorţi, adversarul pentru "16-imile" Europa League a fost Twente Enschede. Steaua a pierdut ambele manşe cu acelaşi scor, 0-1, şi a ratat calificarea. Dacă ar fi trecut de olandezi, trupa lui Ilie Stan ar fi dat peste Schalke 04, echipă pe care o întîlnise şi în faza grupelor.

20 decembrie e data la care va avea loc tragerea la sorţi a următoarelor două faze din Europa League: "16-imi" şi "optimi"

Steaua se reuneşte pe 7 ianuarie
Chiar dacă încă nu e sigură de calificarea în primăvara europeană, Steaua şi-a stabilit deja data la care se va reuni şi va începe antrenamentele după vacanţa de iarnă.

Reghecampf i-a anunţat pe jucători că se vor întîlni pe 7 ianuarie, dată care aproape sigur va rămîne bătută în cuie şi dacă se va rata accesul în primăvară. Dacă Steaua va fi nevoită să joace în "16-imile" Europa League, atunci va avea fix 5 săptămîni de pregătire la dispoziţie, dar dacă nu, atunci va avea aproape două luni pînă la primul meci oficial din 2013.

Neînvinsă în deplasare
Un argument solid pe care Steaua îl are în privinţa calificării e faptul că în acest sezon nu a pierdut nici un meci din cupele europene disputat în deplasare. Are un singur rezultat de egalitate şi restul numai victorii.

Meciurile afară în Europa acest sezon
Spartak Trnava - Steaua 0-3
Ekranas - Steaua 0-2
Stuttgart - Steaua 2-2
Molde - Steaua 1-2

"În mod normal, Steaua nu poate rata calificarea şi am şi un argument important, anume că e o echipă care a marcat aproape meci de meci şi dacă va marca şi la Copenhaga, atunci danezii, ca să o elimine, trebuie să înscrie de 3 ori, ceea ce mi se pare cam greu" (Edi Iordănescu, fost secund Steaua)

542196-steaua.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (48)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  06 Decembrie 2012, 17:57

" TRUFIA E CAUZA DISTRUGERII, IAR AROGANTA A DECADERII " ! PLATON 427 iHr - 347 iHr.

tachebacanu
tachebacanu  •  06 Decembrie 2012, 17:23

SIMPLU!: 1.Sa se califice ,ptr.care vor fi felicitati 2.Sa nu se califice:ar fi rau,dar se putea intampla oricui

bluered_sky
bluered_sky  •  06 Decembrie 2012, 14:21
Postat de cobra_z pe 06 Decembrie 2012, 10:22

titlul voi l-ati obtinut inainte de inceperea campionatului printr-o derogare a lui mircea sandu si dragomir care au dat "liber la blaturi" :))) deci pregatiti-va doar de champions league....pt ca de campionatul intern s-a pregatit intens doar gigi =))))))

mai ales blaturile cu rapid, dinamo, cfr si petrolul, nu? ;)

Vezi toate comentariile (48)
Comentează
Close