INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - CELTIC, AZI, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 2, SPORTRO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Celtic = Astra x 20 » Giurgiuvenii întîlnesc astăzi, de la ora 20:00, o echipă care bifează meciul 300 în Europa

Articol de - Publicat joi, 06 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 noiembrie 2014 20:22

Scoţienii vor bifa meciul cu numărul 300 în Europa în această seară, în timp ce formaţia lui Protasov a strîns doar 15 partide în cupele continentale


Debutantă în acest sezon în grupele UEL, Astra va da piept cu un gigant al competiţiilor europene. Scoţienii de la Celtic vor atinge o cifră impresionantă în această seară, la Giurgiu: meciul cu numărul 300 pe plan continental! Diferenţa este enormă între cele două combatante de astăzi, actuala trupă a lui Protasov avînd pînă în prezent doar 15.

Celtic şi-a început parcursul european în sezonul 1963/1964, în Cupa Cupelor, iar la debut a învins pe FC Basel cu scorul general de 10-1. În istorie, gruparea din Glasgow a cîştigat Cupa Campionilor Europeni în 1967 şi a fost finalistă în sezonul 1969/1970. De asemenea, "celţii" sînt primii din Marea Britanie care au izbutit să cîştige cea mai importantă competiţie intercluburi la nivel european.
Astra a pierdut meciul din Scoţia la limită, 1-2, partidă după care oficialii giurgiuvenilor au acuzat arbitrajul, arătînd cu degetul uşurinţa cu care a fost acordat faultul din care adversarii au deschis scorul.


"Celtic este o formaţie care aleargă foarte mult, care face presing şi care ajunge foarte repede în careul advers. Vreau să jucăm un fotbal de calitate, să dăm tot şi să bifăm primele puncte în Europa League"
Oleg Protasov, antrenor Astra

"Astra are individualităţi cu mare calitate, jucători ce marchează multe goluri. Stilul lor este să domine, să pună presiune pe adversar. Dacă reuşim să ne apărăm foarte bine şi să profităm de ocaziile noastre, vom reuşi să-i învingem"
Ronny Deila, antrenor Celtic

96 de trofee are Celtic în palmares. Astra a strîns două, în această vară: Cupa şi Supercupa României

640424-caseta-astra.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 02:54

uluitoare diferenta de experienta in cupele europene. si totusi, celtic a invins foarte greu. iar la retur a scos un egal cu chiu cu vai. in conditiile in care astra este in mare scadere de forma, fata de anul trecut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează