INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - VIKTORIA PLZEN, JOI, 22:05, DOLCE, PRO TV, GSP.RO

FCSB - Plzen // "Ajutor" de la UEFA: veste bună pentru trupa lui Dică înaintea debutului în grupele Europa League

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2017 09:00

Cel mai valoros şi mai în formă fotbalist al lui Plzen, atacantul Michal Krmencik, va lipsi în meciul de joi, ispăşind ultima etapă de suspendare după ce l-a lovit cu cotul în faţă pe Momcilovici.

Plzen vine într-o formă de zile mari la Bucureşti, are punctaj maxim după 6 etape în prima ligă din Cehia şi un golaveraj de 14-1! Însă Steaua are motive să fie optimistă. Fotbalistul cu cel mai mare aport ofensiv din lotul Viktoriei nu va putea evolua joi seară. E vorba despre atacantul Michal Krmencik, cel care este golgeterul lui Plzen în acest sezon.

Are marcate 5 goluri în 8 meciuri, cu unul mai puţin faţă de câte au reuşit împreună Alibec, Budescu şi Florin Tănase. El va fi suspendat pentru confruntarea cu Bălașa şi compania. A primit nu mai puţin de 3 etape de suspendare după returul cu Steaua, din preliminariile Champions League. La meciul retur, cehul l-a lovit cu cotul în faţă pe Momcilovici şi arbitrul i-a arătat direct cartonaşul roşu.

UEFA a considerat gestul ca unul de o violenţă extremă şi i-a aplicat lui Krmencik o suspendare de 3 meciuri. A stat deja două, în play-off-ul din Europa League, în care Plzen a trecut de AEK Larnaca! A treia rundă pe care o va petrece în tribună va fi partida de joi, astfel că Steaua scapă de un adversar extrem de valoros.

De fapt, Krmencik a fost cel care a creat cel mai mare pericol în "dubla" de acum o lună şi jumătate. A marcat la Bucureşti, dar a făcut-o şi în returul de la Plzen. Pentru Larie şi Bălaşa, duelurile au fost foarte greu de câştigat în faţa celui care are un fizic impresionant: măsoară aproape 1,90 metri! În locul lui Krmencik va fi folosit Marek Bakos, care e mai în vârstă cu 10 ani şi mai scund cu 7 centimetri! El a marcat de 3 ori în actualul sezon, dintre care o "dublă" cu AEK Larnaca. 

3meciuri, toate ca titular, a jucat Krmencik în naţionala Cehiei în ultimele 3 jocuri oficiale ale acesteia: 1-1 cu Norvegia, 1-2 cu Germania şi 0-2 cu Irlanda de Nord

Atenţie, a revenit Kozacik!

Va absenta golgeterul, însă faţă de duelul din Ligă, Steaua va avea un obstacol mare în a-i da gol vicecampioanei Cehiei. Portarul titular din ultimele sezoane, Matus Kozacik, s-a refăcut după o accidentare şi a revenit între buturi. A fost integralist în ultimele 3 etape şi nu doar că Plzen s-a impus de fiecare dată, dar a primit un singur gol în 270 de minute. Kozacik, 33 de ani, a avut anul trecut o evoluţie excelentă la Euro 2016, pentru Slovacia, echipă care a jucat optimi de finală, deşi a fost într-o grupă grea, alături de Anglia, Ţara Galilor şi Rusia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
1656090374462962
Victor Kandalakis  •  12 Septembrie 2017, 20:47

le da barlibec 3 goluri... La cum joaca incultul asta nu cred ca il mai tine Behali in prima echipa!

100002473541087
Danut Ognean  •  12 Septembrie 2017, 12:49

si asa pilzenul va spulbera fcsb-ul! va fi o noua umilinta a fcsb-ului joi seara pe national arena gen sporting

para.para
para.para  •  12 Septembrie 2017, 12:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează