INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ROSENBORG - STEAUA 0-1 (ÎN TUR 3-0)

FOTO Consolare, nu calificare! Steaua a cîştigat cu Rosenborg, 1-0, dar e o victorie de care nimeni nu-şi va aduce aminte niciodată

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2015 00:00

Rădoi a greşit alegînd un prim 11 fără Tade, l-a introdus abia la pauză, chiar el a pus-o în mare dificultate pe Rosenborg, dar n-a fost de ajuns pentru a anula acel KO de pe Arena Naţională

Să ai nevoie de victorie, nu orice victorie, ci una la 3 goluri diferenţă, dar tu să începi meciul fără atacant e ca şi cum ai încerca să mănînci ciorbă cu furculiţa. Bună strategie, bravo, Mirele!, cu aşa tactică de antrenor nu doar că nu îţi vei lua prea curînd licenţa, dar Steaua va cunoaşte foarte sigur noi şi noi umilinţe, cum au fost cele 3 obiective ratate din această vară.

În plus, să continui să pui în primul "11" doi închizători chiar şi atunci cînd e un meci de "ori la bal, ori la spital", demonstrează că Rădoi a renunţat şi la curaj atunci cînd s-a retras ca fotbalist.

Chipciu, doar proteste şi faulturi

În aşa condiţii, jocul Stelei n-are cum să arate bine. Mai şi plouă torenţial, iar terenul musteşte de apă. Românii ajung greu la poartă și atunci cînd o fac iau decizii greşite. Popa centrează mereu în adversar, Iancu şi Stanciu nu pot cîştiga nici un duel aerian, în vreme ce Chipciu e mai preocupat să protesteze şi să lovească decît să joace fotbal.

Doar ploaia a produs ocaziile noastre

Rosenborg face joc de aşteptare şi pe contraatac atacă doar în partea lui Guilherme, care nu îi face faţă deloc lui Helland, noroc că stîngul acestuia a greşit de două ori ţinta (22, 27). Steliştii caută mereu să scoată mingea la margine, o şi fac în minutul 32, Iancu centrează bine, pe sus, dar cine să dea cu capul? Popa, Stanciu şi Chipciu, care sînt în careu?

Poate Tade, însă el e pe bancă. Situaţiile Stelei la poarta adversă apar din cer. La propriu. Portarul Hansen bîlbîie două mingi oprite prematur într-o minibaltă din careu şi face stadionul să suspine.

Rocadă Iancu-Tade

Primul şut pe poarta norvegiană vine abia după minutul 40. Îl trage Iancu, dintr-o poziţie incomodă, nici n-avea cum altfel fiindcă a jucat mai mereu cu spatele la poartă, un rol care nu doar că nu i se potriveşte, dar îl şi face să fie hazliu ca fotbalist.

La pauză, probabil că Rădoi şi-a aruncat cu apă rece pe faţă şi s-a trezit. L-a introdus pe Tade. În sfîrşit, un atacant în teren. Curajul s-a oprit aici, nu l-a păstrat şi pe Iancu al doilea vîrf.

A năucit-o pe Rosenborg

Chiar şi aşa, francezul produce prima ocazie după doar 7 minute, "cap" din 10 metri alături. După alte 50 de secunde, tot Gregory creează culoar pentru Popa, care lansat perfect de Chipciu îl execută cu mult sînge rece pe Hansen.

0-1 şi Steaua speră. Rosenborg tremură. Papp luftează dintr-o poziţie bună, mingea ajunge la Tade, singur cu portarul, dar şutul e pe braţul lui Hansen! Pfff, pe lîngă ce şansă trece Steaua!

E asediu la poarta norvegienilor. Din păcate, norocul a cam părăsit-o pe Steaua de ani buni. Tade, acelaşi Tade, Mirele cum ai gîndit prima repriză fără el pe teren?!, centrează în forţă, Bjordal vrea să respingă și e la 10 centimetri de autogol. Acum 10 ani, Rădoi, dintr-o fază identică, îşi băga mingea în proprie poartă tot la Trondheim. Destinul judecă prin unităţi de măsură diferite.

Au coborît în mediocritate

Finalul o găseşte pe campioana României epuizată. Fără vlagă, fără forţă, fără puterea de a mai pune probleme. Steaua a jucat fotbal numai 30 de minute. Mult prea puţin pentru a întoarce un tur terminat în genunchi.

Succesul de aseară nu poate fi nici măcar o palidă consolare. După 11 calificări consecutive în grupele unei competiţii europene să stai acasă o toamnă şi o iarnă întreagă înseamnă că te-ai aliniat la standardul de mediocritate al fotbalului românesc. Trist, dar aceasta e Steaua anului 2015!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (63)
satyricon
satyricon  •  28 August 2015, 15:02

Am senzatia ca cronicile de la meci si notele jucatorilor sunt facute/date de oameni luati la intamplare din galerie si de obicei din galeriile adverse. Care nici nu se prea uita la meci, ci scriu doar din auzite, dupa impresii si simpatii. Il criticati pe Radoi ca nu a inceput cu Tade, dar Tade nu rezista fizic mai mult de 50, max 60 min. Radoi a inceput cu Iancu pentru a avea un om tehnic in fata, care are sut bun. Din pacate si datorita terenului foarte greu Iancu a dezamagit total (si intr-adevar a fost cel mai slab). Dar Guilherme a fost destul de bun, activ pe partea lui, oricum mai bun decat Alcenat. Iar Chipciu de data asta chiar a fost printre cei mai buni, mult peste Tade. A muncit foarte mult, a recuperat in aparare, a dat pase in atac (inclusiv pasa de gol). Tade a ratat inadmisibil pentru un varf (si nu e prima oara) sutul din careu, din pozitie excelenta. Daca dadea gol, la 2-0 era altceva. In plus ghinionul din ultima vreme al Stelei a continuat, ploaia torențiala dezavantajându-ne clar!

sexilian
sexilian  •  28 August 2015, 14:46

Un lucru e clar *** a fost lucrata,a ploutat intentionat,dati draku norvegienii astia, controleaza vremea,***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ioan.teodosie
ioan.teodosie  •  28 August 2015, 13:37

Ooo... dar este o turma mare de fecesebesihti care vor avea la corazon 1 000 de ani fabuloasa victorie "de palmares" a maretzei tur ... ooops !!! echipe ... Oameni fericiti, pentru ei istoria s-a oprit in 1986 si vor mosteni Imparatia Cerurilor .. :D

Vezi toate comentariile (63)
Comentează
Close