INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SCHALKE - STEAUA 2-1

Gigi Becali a făcut calcule: ”De-abia acum avem şanse mari!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 02 decembrie 2011 09:18

Becali e sigur că Steaua se va califica în primăvara europeană, dar îl tăvăleşte iar pe Mihai Costea: ”E un fricos!”

Înfrîngerea roş-albaştrilor în Germania nu l-a speriat pe finanţatorul Stelei. Gigi a făcut deja calculele prin care Tătăruşanu şi compania se pot califica în faza următoare a Europa League. "Calificarea se va juca la Bucureşti între noi şi AEK Larnaca, nu cred că Maccabi are vreo şansă s-o bată pe Schalke. Cu puţin noroc am fi putut face 1-1 în Germania! Larnaca nu mi se pare o echipă puternică, cu stadionul plin o învingem. În tur, mi s-a părut chiar slabă, de aceea l-am şi dat atunci pe Levy afară!", a spus Becali la GSP TV.

"Fricoşi şi emotivi"
Patronul şi-a taxat propriii jucători pentru evoluţia de aseară: "Am avut un joc emotiv. Chiar dacă ne-am dăruit, am avut prea mare teamă. Mă aşteptam de la unii jucători să dea mai mult, dar nu au avut deloc curaj. Din păcate, nu avem deloc atacanţi!". Cel mai criticat a fost din nou Mihai Costea: "Eu mi-am pus mari speranţe în el, dar în meciurile tari nu joacă absolut nimic. E fricos, nu pune piciorul pe minge şi pierde toate duelurile. O să am o discuţie seriosă cu el. Dacă nu înţelege ce vrea de la viaţă, nu are nici o şansă să ajungă fotbalist!".

"Dacă trecem de grupe, jucăm finala!"
Gigi a mai anunţat că la iarnă va face cel puţin trei achiziţii: "Avem nevoie de doi atacanţi, nu pot sta cu Mihai! În plus, ne-ar trebui un mijlocaş, noi nu avem «creier» la mijlocul terenului, degeaba ne zbatem!". Becali a devenit apoi brusc extrem de optimist: "Tot noi vom merge mai departe şi strîngem puncte pentru România. Dacă ne calificăm, iau trei, patru jucători şi putem juca şi finala. Chiar dacă am pierdut cu Schalke, şansele noastre sînt mai mari acum, o dată cu înfrîngerea lui Maccabi!".

Clasament grupa J
1. Schalke    5    3    2    0    10-2    11p
2. Maccabi    5    2    0    3    10-9    6p
3. Steaua    5    1    2    2    6-10    5p
4. AEK    5    1    2    2    3-8    5p
Ultima etapă (14 decembrie): Steaua - AEK, Maccabi - Schalke

Cifrele meciului Schalke  -  Steaua
55,6    posesie    44,4
19    şuturi    6
7    şuturi pe poartă    1
14    cornere    1
8    ocazii    1

"Rusescu a confirmat deja, e un fotbalist foarte bun. Dar un singur atacant e prea puţin. Poate iau doi fotbalişti de la Vaslui, dacă noi ne calificăm şi ei nu!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Dacă ar fi să aleg între o victorie cu Dinamo şi primăvara europeană, aleg calificarea! Bine, vreau şi campionatul, dar trebuie neapărat să le batem pe Dinamo, pe CFR şi pe Voinţa"
Gigi Becali, patron Steaua

"A fost mai frumos golul dat de Rusescu decît cel al spaniolului Raul"
Ilie Stan, antrenor Steaua

"E posibil să menajez cîţiva jucători la Haifa, din moment ce sîntem deja calificaţi, dar asta nu înseamnă că nu vom juca serios acolo!"
Hub Steevens, antrenor Schalke

"Analizaţi-i pe Rusescu şi pe Mihai Costea şi veţi înţelege de ce e important ca unui fotbalist să i se acorde încredere"
Ciprian Marica, atacant Schalke

"Sînt trist că n-am jucat mai mult nici de data asta. Dacă voi fi folosit la Haifa, voi face tot ce pot să înscriu, deci şi s-o ajut, indirect, pe Steaua"
Ciprian Marica, atacant Schalke

"Păcat că n-am ştiut să profităm! Au existat momente în care Schalke nu mai controla partida, nu era stăpînă pe situaţie, aşa am simţit"
Raul Rusescu, atacant Steaua

"A fost ghinion mare la golul lui Raul, că i-a sărit mingea perfect, în avantajul lui! Schalke nu pierde la Haifa nici dacă merge acolo cu echipa a doua"
Pablo Brandan, mijlocaş Steaua

"Fundaşii Stelei mi s-au părut timizi. Schalke e deja calificată şi probabil că va merge cu echipa a doua în Israel, o situaţie în care Maccabi ar putea să cîştige şi să meargă mai departe"
Anghel Iordănescu

"Roş-albaştrilor le trebuie doi mijlocaşi capabili să paseze mai bine decît o fac Bicfalvi şi Brandan, interii pe care îi foloseşte Stan în acest moment"
Anghel Iordănescu


Reacţiile presei germane
"Steaua: o ocazie, un gol. Românii au stat bine defensiv, dar nu au arătat nimic în atac, iar Schalke a gestionat perfect partida"
Kicker

"Schalke a dominat în faţa naivilor români. Steaua a egalat de nicăieri, dar Raul a făcut dreptate. Nu a fost o victorie strălucitoare, dar a fost una clară"
Bild

"În careul Stelei a fost mereu stare de asediu. Steaua a mizat pe contraatac, a lovit o dată, dar Raul a însufleţit-o pe Schalke"
Der Westen

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
beavis_alex
beavis_alex  •  02 Decembrie 2011, 20:14

fara fratii praz, latovlevic si nikolici steaua o indoaie pe larnaca si le inchide gura si la maidanezi

tzii
tzii  •  02 Decembrie 2011, 14:04
Postat de alpin pe 02 Decembrie 2011, 13:23

Da, sunt multi tampiti care se reped sa-i bage bani in buzunar falitului albanez! Bine zicea Voda Lapusneanu: Stelisti, dar multi!

alpin, tu esti fuuu 2

alpin
alpin  •  02 Decembrie 2011, 13:23
Postat de tzii pe 02 Decembrie 2011, 12:18

va fi ceva infernal pe national arena cu larnaca. sper doar sa nu joaca mihai costea

Da, sunt multi tampiti care se reped sa-i bage bani in buzunar falitului albanez! Bine zicea Voda Lapusneanu: Stelisti, dar multi!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează