INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

Iată argumentul perfect că Steaua a fost îngenuncheată de Europa în acest sezon » Cu portarul la "atac"!

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 noiembrie 2014 21:47

Arlauskis a fost cel mai bun fotbalist al Stelei în acest sezon european, fiind singurul jucător al campioanei cu o medie a notelor GSP de peste 7,00.

"Vă promit că Steaua nu va mai ajunge să aibă în portar cel mai bun jucător aproape la fiecare meci, aşa cum se întîmplă acum!". Declaraţia îi aparţine lui Mihai Stoica şi a fost făcută în momentul în care îşi începea al doilea mandat ca manager la Steaua. Acea situaţie e valabilă din nou astăzi, de cînd Gâlcă a fost instalat ca antrenor.

Explicaţia că Steaua a ratat primul obiectiv european, grupele Champions League, iar pe al doilea e la distanţă de o minune de a-l îndeplini, primăvara Europa League, se regăseşte perfect în statistică.

Cine a fost cel mai bun jucător în meciurile europene din perioada iulie - noiembrie? Nu doar că acesta nu e un jucător de atac, dar e chiar portarul Araluskis, singurul cu o medie a notelor GSP de peste 7,00, în condiţiile în care a bifat toate partidele europene!

În mai mult de jumătate din cele 11 apariţii, Arlauskis a fost MVP-ul din trupa lui Gâlcă, fiind jucătorul care a încasat cea mai mare notă, cu cea mai bună evoluţie, ceea ce înseamnă automat că Steaua a avut în faţă un adversar care şi-a creat situaţii şi i-a oferit şansa lituanianului să se remarce.

642928-top-jucatori.jpg

Dezastru în deplasare!
Gâlcă are un parcurs foarte slab în campania europeană actuală, în meciurile din deplasare: 6 partide, o singură victorie, 1-0 la Stromsgodset, 3 eşecuri şi două remize. Mai mult, în cele 3 jocuri din faza grupelor, Gâlcă n-a reuşit nici o victorie: 1-3 la Kiev, 2-2 la Rio Ave şi 0-1 la Aalborg.

Acest parcurs se încadrează însă perfect în palmaresul Stelei în toate jocurile din faza grupelor, în perioada 2004-2014. A disputat nu mai puţin de 31 de meciuri, pierzînd aproape jumătate dintre ele, iar de cîştigat a cîştigat doar două: primul în 2006, 4-1 la Kiev, al doilea, în 2012, 2-1 la Molde.

642929-grafic-steaua.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Atac la Reghe!
Costel Gâlcă a trimis săgeţi către fostul antrenor al campioanei, Laurenţiu Reghecampf, care a reuşit că cîştige cu Steaua două titluri consecutive de campioană: "Dacă jucăm mai bine ca Steaua lui Reghecampf? V-am mai spus acest lucru. Eu cred că noi construim mai mult decît Steaua care a fost înainte. Avem o iniţiere, o construcţie mult mai elaborată decît echipa din campionatul trecut. Ar fi o dezamăgire pentru noi să nu ne calificăm în primăvara europeană, mai ales după ce-am ratat Champions League".

Complexul Steaua
Ca jucători, Leo Grozavu şi Costel Gâlcă au fost adversari în "Derby de România" în anii '90, perioadă în care actualul tehnician de la Botoşani evolua la Dinamo. Palmaresul acelor confruntări este favorabil lui Gâlcă, cel care a obţinut trei victorii din cinci jocuri, în timp ce alte două meciuri s-au terminat la egalitate. În toată cariera de jucător, Grozavu n-a izbutit niciodată să învingă Steaua, nici ca fotbalist la Dinamo, nici la Ceahlăul. Au fost opt meciuri: şase înfrîngeri şi două remize.

Monitorizează un fundaş
Steaua are în vizor un tînăr de 22 de ani pentru postul de fundaş dreapta, acesta evoluînd în acest moment în liga secundă. Laurenţiu Venter joacă pe postul de fundaş dreapta la Academica Argeş, formaţie ce ocupă locul secund în Seria I din Liga a doua, iar de serviciile lui s-a interesat şi Petrolul Ploieşti. Fotbalistul a marcat două goluri pentru echipa sa în cele 11 meciuri în care a jucat. Pe siteul de specialitate transfermarkt.de, acesta este cotat la 250.000 de euro.

"S-a terminat cu Europa"
Liţă Dumitru nu crede că Steaua mai are vreo şansă să ajungă în primăvara europeană. Mai mult, fostul internaţional al Stelei e sigur că echipa nu va cîştiga nici meciul cu Dinamo Kiev: "Nu mai are nici o şansă, s-a terminat cu Europa! La profesionişti nu se pune problema ca un meci decisiv să se trateze cu o altă viziune. În mod normal, Steaua nu o poate bate pe Dinamo Kiev în ultima etapă. Şi după ce se va întîmpla asta, echipa va pierde nişte jucători şi nu ştiu dacă se va mai putea lupta pentru a cîştiga un nou campionat".

Azi sînt liberi
Jucătorii Stelei au revenit ieri seară în România, după meciul pierdut în Danemarca, 1-0 cu Aalborg. Aceştia au efectuat ieri un antrenament de refacere, iar astăzi au primit liber din partea staff-ului tehnic. Mîine, Chipciu şi compania vor mai avea un antrenament, iar după prînz vor pleca spre Botoşani în vedea partidei de luni seară. Staff-ul lui Gâlcă a stabilit ca în ziua meciului, la ora 11:00, jucătorii să facă un antrenament pe unul dintre terenurile de la Botoşani, lucru acceptat de oficialii moldoveni.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cdronin
cdronin  •  29 Noiembrie 2014, 14:41

Legandu-ma doar de ultimul meci din EL, cred ca voi nu vedeti dincolo de situatia in care ne-a pus aceasta infrangere. Si anume, trebuia sa o bage Galca in poarta ? Mai lasati-ma cu marele jucator Keseru...o sa imi dati dreptate peste ceva timp. Si nu este vorba despre o zi proasta.

vladutz13
vladutz13  •  29 Noiembrie 2014, 14:17

Hai lasati-ma cu notele voastre, ca am vazut cum i-ati notat la Aalborg.... Keseru a luat 6.

khal_37
khal_37  •  29 Noiembrie 2014, 13:11

Acesta este cel mai ratat scribalau de la infintarea postului de catre partidul rosu, nu se semneaza dar ii cunoastem cu totii stilul inconfundabil, unde ura sa pentru Steaua o poti simti in aer. Sunt curios daca nici un sustinator al Stelei nu nu ar mai intra pe acest site, ce s-ar alege de acest infractor literar...mai mult ca sigur, daca partidul i-ar da un sut in dosul de maimuta( a nu i se confunda cu fata care este identica), ar ajunge direct in strada, si nimeni, dar nimeni nu l-ar mai angaja niciodata. Faptul ca este un om slab, fara coloana si fara caracter nu mai este un secret pentru nimeni, vazand ca ,,aberatiile'' sale nu sunt semnate niciodata, in plus posteaza si el provocand

Vezi toate comentariile (12)
Comentează