INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

Italia e cel mai mare coşmar pentru FCSB » Un singur meci cu gol în 13 disputate all-time!

Articol de GSP - Publicat marti, 12 decembrie 2017 00:17

Steaua n-a reuşit niciodată să câştige în faţa unei trupe din "Cizmă" şi a marcat într-un singur meci din 13 disputate all-time.

Nu există o altă ţară în afara Italiei care să-i fi creat mai multe probleme Stelei în cupele europene. A întâlnit, în perioada 1984 - 2010, nu mai puţin de 8 echipe din "Cizmă", iar palmaresul e dezastruos. Nici măcar o victorie n-a fost în stare să obţină în cele 13 meciuri. Mai mult, în primele 12 partide jucate, Steaua a înregistrat un record negativ incredibil: n-a dat gol!!!

AS Roma a fost primul obstacol italian, în sezonul de dinaintea celui în care Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni. 1-0 pe Olimpico şi 0-0 în Ghencea, împotriva unei trupe care îl avea pe bancă pe Sven Goran Eriksson.

Apoi, Steaua a câştigat CCE, fără însă a întâlni pe traseu campioana Italiei. A doua Cupă a Campionilor i-a fost interzisă chiar de o grupare din Italia: AC Milan.

În anii '90, Steaua a scos un 0-0 valoros cu Juventus, în grupele Ligii, însă meciul s-a disputat pe Ghencea, în condiţii extreme: terenul acoperit cu zăpadă, îngheţat, iar temperatura a fost de -10 grade.

Chiar şi ultima dispută a reprezentat un mare coşmar. Se juca Napoli - Steaua pentru calificarea în primăvara Europa League, în sezonul 2010-2011. În tur, pe Ghencea, alt meci horror pentru roş-albaştri, care au condus cu 3-1, dar au fost egalaţi în al 8-lea minut al prelungirilor de Edison Cavani. Pe San Paolo, Napoli a câştigat tot în prelungiri, marcator acelaşi Cavani, iar Steaua era eliminată! 

tabel1

tabel3

Marcatori: doar Kapetanos şi Tănase

În cele 13 dispute cu italienii în cupele europene, Steaua a înscris într-o singură partidă, în meciul cu Napoli, de pe Ghencea, terminat 3-3. Dintre cele 3 goluri, doar două poartă semnătura unor jucători de-ai Stelei: grecul Kapetanos şi Cristi Tănase, cel de-al treilea a fost un autogol.

Italia - România: 38-9!

În toată istoria cupelor europene, echipele din România au disputat 67 de meciuri împotriva unor reprezentante din Italia. Palmaresul înclină în mod evident înspre ei: 38 de victorii italienii, numai 9 noi, restul de 20 de partide s-au terminat la egalitate. 

tabel2

"Dacă batem CFR şi Dinamo, dar pierdem calificarea cu Lazio, nu că nu o să fiu supărat, o să fiu chiar foarte mulţumit, fiindcă dacă nu luăm titlul nu mai avem nicio şansă de a ajunge în grupele Champions League"
Gigi Becali, patron FCSB

 

ALTE ARTICOLE DIN EDIȚIA TIPĂRITĂ DE AZI

Ștefan, un mini-Totti al lui Lazio

Dă vina pe conducere pentru scandalul în care e implicat: "N-am fost plătit 10 luni, a divorțat și soția de mine!"

Nu rata cele mai bune ponturi în pagina dedicată pariorilor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
mosvasile
mosvasile  •  12 Decembrie 2017, 18:01

Pai daca Justitia a hotarat ca "preluarea" din 204 este lovita de nulitate absoluta,din punct de vedere legal se considera ca vanzarea nici nu s-a facut iar Becali a fost un detinator fara drept al echipei in toata aceasta perioada!Schimbarea numelui este la fel de ilegala,solutia legala fiind infiintarea-de catre Becali-a unei alte echipe-sau "cumpararea" lui Botosani- sau a altui satelit-si mutarea lui la Mogosoaia-solutie care a si fost evocata de finantatorul mentiona,dar care a fost abandonata vazand ca "burtosii" din Minister merg pe burta,dandu-i la cap lui Talpan,care voia sa mearga pana "in panzele albe"!

silviu74
silviu74  •  12 Decembrie 2017, 17:28

Palmaresul este la Fcsb nu la CSA, FCSB A PIERDUT DOAR SIGLA SI DENUMIREA!!!! BINE CA SPUNETI DE CSU CRAIOVA ECHIPA INFINTATA DE VREO 4 ANI CA ESTE UNIVERSITSTEA CARE BATEA BENFICA !!! VAI DE CAPUL VOSTRU !

silviu74
silviu74  •  12 Decembrie 2017, 17:25

Haterilor, in timp ce voi va uitati la cupa castanelor , steaua a reusit cea mai mare performanta a unei echipe romanesti dupa revolutie invingand in 2013 pe chelsea care era detinatoarea ligii campionilor, iar in 2006 eliminarea Valenciei care era detinatoarea cupei uefa si supercupei europei, cotata in acel moment nr 1 in europa !!! Mucles !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează