INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO ZAGREB - ASTRA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE PROTV, DOLCE 1, DIGI 1; LIVETEXT PE GSP.RO

Junior Morais e optimist înaintea meciului cu Dinamo Zagreb: ”Jucăm la victorie, dar e bun şi un egal!”

Morais, 28 de ani, joacă la Astra din ianuarie 2011, de cînd a fost cumpărat de la Framunde (Portugalia)
Morais, 28 de ani, joacă la Astra din ianuarie 2011, de cînd a fost cumpărat de la Framunde (Portugalia)

Articol de - Publicat joi, 18 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 septembrie 2014 00:24

Brazilianul Junior Morais debordează de optimism înaintea meciului de la Zagreb şi speră ca echipa sa să se întoarcă din Croaţia cu cel puţin un punct.

- Junior, cum crezi că va fi partida de la Zagreb?
- Cu siguranţă va fi un test dificil. Croaţii alcătuiesc o echipă bună, cu jucători interesanţi. Eu, unul, abia aştept să debutez în grupele Europa League, vom face tot posibilul să producem o figură frumoasă şi să obţinem un rezultat cît mai bun.

- Ştii că Petrolul a pierdut în ambele confruntări împotriva croaţilor, în turul precedent, nu?!
- Sigur! Consider că Petrolul a fost mai bună, dar a avut şi mult ghinion în duelul cu Dinamo Zagreb. Nu pot să spun neapărat că au făcut greşeli atît de mari, care să-i coste calificarea, croaţii au avut şi ei doza lor de şansă. Însă ştim că pe noi ne aşteaptă un joc total diferit faţă de cel al Petrolului. Atunci era o "dublă", acum e prima întîlnire din grupă, important e că sîntem pregătiţi pentru orice şi sperăm să avem şi puţin noroc.

- Tu, ca fundaş, te-ai pregătit special să marchezi vreun adversar?
- Da, normal, m-am pregătit pentru adversarul ce va fi pe partea mea. :) Ne-am studiat toţi rivalii, nu doar jucătorii pe care îi vom marca sau care ne vor marca pe teren. Domnul Isăilă ne-a pregătit foarte bine şi fiecare ştie ce are de făcut.

- Vă temeţi de Cop? A marcat de trei ori împotriva Petrolului!
- Nu ne temem de nimeni în mod special. Pot să spun doar că ne respectăm adversarul pînă cînd va începe jocul. De acolo, cea mai bună echipă să învingă! Dacă se poate, să fie Astra!

- Aţi avut cel mai greu adversar din play-off, Lyon...
- Da, am avut cel mai greu oponent, însă am reuşit o calificare istorică. Secretul nostru e că avem un grup foarte unit şi toată lumea se înţelege cu toată lumea aici. E o atmosferă excelentă, perfectă pentru performanţă. Asta e forţa Astrei!

- Vă mulţumiţi şi cu un punct la Zagreb?
- Un egal n-ar fi un rezultat rău, dar noi nu vom intra pe gazon gîndindu-ne la o remiză. Mergem acolo să facem un joc bun şi să venim cu o victorie de la Zagreb. Totuşi, repet: şi un punct ar fi un rezultat bun, avînd în vedere cota adversarului.

"Enache e cel mai periculos"
Antrenorul lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamici, a studiat în amănunt Astra şi crede că proaspătul internaţional Gabriel Enache este pericolul numărul 1: "Cel mai periculos jucător al Astrei este Enache, dar au o mulţime de individualităţi în compartimentul ofensiv. Sînt foarte rapizi, vezi foarte rar o echipă cu atît de mulţi oameni rapizi în lot. Îi respect foarte mult, dar cred că sîntem mai buni şi o să arătăm asta pe gazon. Vrem neapărat să învingem!".

150 de mii de euro a costat Junior Morais. Acum, cota lui e de 2,5 milioane de euro

20 de milioane de euro este diferenţa dintre valoarea loturilor, în favoarea celor de la Dinamo

11 din ultimele 19 goluri ale celor de la Dinamo au fost marcate de atacantul Duje Cop

4,33 este cota pentru o victorie a Astrei. Remiza are cota 3,40, iar succesul lui Dinamo 1,95

6 victorii a bifat Dinamo Zagreb în ultimele 7 meciuri oficiale. A înregistrat un singur egal, 1-1 cu NK Zagreb

2 goluri pe meci a marcat Astra, în medie, în deplasările din acest sezon

"Nu avem emoţii. Sper să începem cu dreptul această grupă şi să obţinem punct sau puncte la Zagreb" (Constantin Budescu, căpitan Astra)

"Jocul lui Dinamo Zagreb cu Petrolul a fost diferit pentru că a fost în play-off. În grupe va fi altceva. Mergem să ne jucăm şansa" (William de Amorim, mijlocaş Astra)

"Adversarii de la Astra au foarte multe calităţi şi echipa lor este considerată cea mai bună din România la această oră, dar vom face tot posibilul să începem bine această campanie europeană" (Zoran Mamici, antrenor Dinamo Zagreb)

"Cea mai mare calitate a românilor este unitatea echipei, nu neapărat individualităţile. Sînt foarte bine organizaţi şi periculoşi pe contraatac" (Duje Cop, atacant Dinamo Zagreb)

Dinamo Zagreb - Astra
Azi / ora 20:00 / ProTV, Dolce 1, Digi 1, Stadion "Maksimir"

Dinamo Zagreb
Aşezare: 4-3-3
34. Eduardo - 6. I. Pinto, 22. Sigali, 4. Simunici, 19. Pivarici - 77. Brozovici, 16. Ademi, 10. P. Machado - 2. Soudani, 90. Cop, 28. W. Eduardo
Antrenor: Zoran Mamici
Rezerve: 1. Jezina, 3. Ibanez, 7. Andrijasevici, 8. Antolici, 9. A. Henriquez, 20. Pjaca, 55. Vukojevici
Absent: Husejinovici (accidentat)

Astra
Aşezare: 4-2-3-1
1. S. Lung jr. - 22. Pliatsikas, 5. Ben Youssef, 15. Oros, 13. J. Morais - 8. Seto, 14. Laban - 9. G. Enache, 10. Budescu, 91. De Amorim - 21. Fatai
Antrenor: Daniel Isăilă
Rezerve: 99. Arabatzis, 16. Grandin, 18. M. Cristescu, 19. Bukari, 26. L. Rus, 30. Florescu, 83. Toure
Absent: V. Găman (accidentat)

Arbitru: Leontios Trattou. Asistenţi: Michael Soteriou, Athinodoros Ioannou (toţi Cipru)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
hexess
hexess  •  18 Septembrie 2014, 11:49

Cati oameni, atatea pareri: "...au o mulţime de individualităţi în compartimentul ofensiv." zice Mamici. "Cea mai mare calitate a românilor este unitatea echipei, nu neapărat individualităţile. " zice Cop.

tripp
tripp  •  18 Septembrie 2014, 11:34

cistiga dinamo zagreb lejer, stati calmi

vlad_the_impaler
vlad_the_impaler  •  18 Septembrie 2014, 10:30

Cred ca in timp daca Astra o tine tot asa in ritmul asta bun prin cupele europene cat si in campionat, vor ajunge departe si vor atrage foarte multi suporteri din randul dinamovistilor si rapidistilor

Vezi toate comentariile (5)
Comentează