INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LAZIO - FCSB, JOI, 22 FEBRUARIE, 20:00, PRO TV, TELEKOM, GSP.RO

LAZIO - FCSB // De fiecare dată a fost thriller! De ce returul dintre Lazio și FCSB va fi de-a dreptul incendiar: 6 "duble" brutale din istorie

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2018 16:58

De fiecare dată după ce Steaua a câştigat turul acasă în Europa cu 1-0 a urmat un retur de un dramatism aparte, indiferent că s-a pierdut sau s-a obţinut calificarea.

Nu vă faceţi program pentru joi seară! Urmează să avem parte de un meci pasionant: returul dintre Lazio şi FCSB. Miza e mare, rezultatul din tur e mare şi el, dar ceea ce face din acest meci unul special e modul în care au arătat jocurile din deplasare în "dublele" pe care Steaua le-a jucat în Europa, în toată istoria ei, după ce a câştigat turul cu 1-0.

Au fost 6 astfel de cazuri şi de fiecare dată, fără nicio excepţie, manşa secundă a fost de un dramatism aparte. Indiferent că s-a obţinut sau nu accesul mai departe!

1. 1989, CUPA CAMPIONILOR EUROPENI, turul 2 - NECALIFICARE
Romario a făcut instrucţie!

În tur, marcase Lăcătuş pentru o victorie uriaşă. Şi în Olanda, tot Steaua a deschis scorul, prin acelaşi Lăcătuş, assist Hagi! Se prefigura o calificare mare. Au urmat însă 70 de minute de groază, iar brazilianul Romario a făcut un meci fabulos. Efectiv i-a umilit pe fundaşii roş-albaştrilor, dar şi pe portarul Silviu Lung.

PSV avea la acel moment o trupă entuziasmantă, cu nume imense gen Van Breukelen, Eric Gerets, Soren Lerby, Romario, Flemming Povlsen, Ellerman. Iar antrenor era Guus Hiddink.

PSV - Steaua 5-1
Au marcat: Elerman (21, 64), Romario (47, 49, 86) / Lăcătuş (17)
Steaua: S. Lung - Dan Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu - Musznay, Hagi, Rotariu, I. Dumitrescu (70 I. Stan) - Lăcătuş (67 Grigoraş), Balint.
Antrenor: Anghel Iordănescu
Spectatori: 28.000

2. 1997, CUPA UEFA, turul 2 - CALIFICARE
Calificare plătită cu fracturi şi sânge!

În tur se câştigase prin golul lui Hrib, iar în Corsica a avut loc, probabil, cel mai dur meci din istoria Stelei. Roşu a ieşit încă din minutul 8 cu fractură de braţ, motiv pentru care a stat pe bară 6 luni! Cătălin Munteanu a făcut 2-0 până la pauză şi părea simplu de obţinut calificarea. Francezii, care au jucat extrem de dur, au marcat de 3 ori până cu 10 minute înainte de final, însă Steaua a rezistat eroic.

În tribune, ziariştii și suporterii români au fost scuipaţi şi ameninţaţi că vor fi omorâţi. Scenele horror au urmat şi la vestiare, unde steliştii s-au încuiat în cabină, iar francezii loveau uşa cu picioarele şi pumnii.

Bastia - Steaua 3-2
Au marcat: Prince (52, 69), Mendy (78) / C. Munteanu (14, 40)
Steaua: Gherasim - Reghecampf, Ad. Matei, Răchită, Csik - D. Şerban (43 N. Răducan), Militaru, I. Rotariu (81 Lincar), C. Munteanu - Lăcătuş, Roşu (8 I. Miu). Antrenor: Mihai Stoichiţă
Spectatori: 10.000

3. 2006, CUPA UEFA, semifinale - NECALIFICARE
Mai dramatic nu există, mai dureros nu se poate

La Bucureşti, Steaua a făcut un meci foarte bun, iar Dică marca un eurogol pentru o victorie care o plasa pe Steaua ca favorită la finală! Returul a început senzaţional pentru români. Dică şi Goian au făcut 2-0 şi englezii aveau nevoie de 4 goluri pentru a merge mai departe. Repriza a doua şi finalul de meci au fost devastatoare, iar Maccarone avea să ucidă Steaua în penultimul minut!

După acel meci, Olăroiu făcea o mărturisire şocantă: "Sentimentul pe care îl aveam atunci era că îmi doream să mor". Probabil că e meciul, ţinând cont şi de miza lui, cel mai dramatic din toată istoria Stelei în urma căruia finalul a fost unul cu eşec. 

Middlesbrough - Steaua 4-2
Au marcat: Maccarone (33, 89), Viduka (64), Riggott (73) / Dică (16), D. Goian (24)
Steaua: Carlos - Ogăraru, Goian, Ghionea, P. Marin - Rădoi, Lovin - Opriţa, (81 E. Baciu), Dică, Boştină (86 Neşu) - V. Iacob (65 D. Bălan).
Antrenor: Cosmin Olăroiu

4. 2010, EUROPA LEAGUE, play-off - CALIFICARE
Tătăruşanu în rol de Duckadam

Steaua a făcut un retur modest la Zurich şi putea pierde calificarea în primele 90 de minute. Tătăruşanu a apărat foarte bine, iar meciul a avut nevoie de loteria loviturilor de la 11 metri. Steliştii n-au greşit deloc, în timp ce Tătăruşanu a jucat rolul lui Duckadam de la Sevilla '86 şi a avut rolul cel mai important în obţinerea accesului în grupele Europa League.

Grasshopper - Steaua 1-0, 3-4 la penalty-uri
Au marcat pentru Steaua la pen.: B. Stancu, Surdu, Anghelov şi Latovlevici
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - D. Stoica (54 Anghelov), Bicfalvi - Răduţ (82 C. Matei), B. Stancu, Cr. Tănase - Surdu.
Antrenor: Ilie Dumitrescu
Spectatori: 10.000

5. 2013, EUROPA LEAGUE, optimi de finală - NECALIFICARE
La 20 de minute de o minune

La Bucureşti, Rusescu aducea o victorie incredibilă! În retur, Steaua a început să viseze cu adevărat după golul de 1-1. Şi a sperat până în minutul 71, când Fernando Torres a făcut 3-1. La acel moment, Chelsea era deţinătoarea Champions League, iar după ce a eliminat-o pe Steaua şi-a continuat parcursul şi a câştigat Europa League, 2-1 în finala cu Benfica!

Chelsea - Steaua 3-1
Au marcat: Mata (34), Terry (58), Torres (71) / Chiricheş (45)
Steaua: Tătăruşanu - Râpă (84 Adi Rocha), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase (78 Tatu) - Rusescu.
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

6. 2014, CHAMPIONS LEAGUE, play-off - NECALIFICARE
O dată la 100 de ani!

Scenariul a fost unul ieşit din comun. Bulgarii au marcat în ultimul minut, meciul a intrat în prelungiri, unde portarul lui Ludogoreţ a fost eliminat. Cum campioana de la sud de Dunăre nu mai avea schimbări, în poartă a intrat Moţi!!!

Au urmat penalty-urile de departajare, unde Moţi a apărat două lovituri: Pârvulescu şi Râpă! "Aşa ceva se vede o dată la 100 de ani", a titrat după acel meci unul dintre ziarele din Bulgaria!

Ludogoreţ - Steaua 1-0, 6-5 după penalty-uri
Pentru Steaua au marcat la pen.: Keşeru, Szukala, Ad. Popa, Varela şi Prepeliţă; Au ratat: Pârvulescu şi Râpă
Steaua: Arlauskis - Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici (67 Pârvulescu) - Prepeliţă, Breeveld - Ad. Popa, Sânmărtean (83 L. Filip), Cr. Tănase (5 N. Stanciu) - Keşeru. Antrenor: Costel Gâlcă

Nimeni în afară de Steaua n-a reuşit!

Dintre toate echipele româneşti, numai Steaua a obţinut o calificare după ce a câştigat prima manşă în cupele europene cu 1-0 pe teren propriu. În rest, toate celelalte formaţii care s-au aflat într-o situaţie la fel au fost eliminate. Exemple:\

Sezonul Competiţia Meciul
1975-1976 Cupa Cupelor Rapid - Anderlecht 1-0 şi 0-2
1984-1985 Cupa UEFA Sportul - Inter Milano 1-0 şi 0-2
1988-1989 Cupa UEFA Oţelul - Juventus 1-0 şi 0-5
1996-1997 Cupa UEFA Rapid - Karlsruhe 1-0 şi 1-4
2017-2018 Champions League Viitorul - APOEL Nicosia 1-0 şi 0-4

  • Lazio - FCSB se joacă joi, de la ora 20:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro X și TV Telekom Sport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
para.para
para.para  •  20 Februarie 2018, 21:02

Iar v-a omenit gigi sa scrieti de Steaua chiar daca in realitate este vorba de 2 echipe diferite.

indolentu
indolentu  •  20 Februarie 2018, 19:26

baaaa da ce comparatii faceti rapidu in 75 iera in divizia b cind a cistigat cupa si a jucat cu anderlecht apoi inter milano ce iechipa avea cind a jucat cu sportu?macar de zenga si bergomi campioni mondiali atunci ati auzit?apoi otelu a facut cea mai mare performanta sa bati tu juventusu care sa lupta cu napoli lu maradona si careca la lo scufeto in perioada aia iar din iechipa aia a juventusului doar platini lipsea fiindca iera accidentat in rest ierau toti titularii si au batut din 11m da au batut la galati iar rapidu cu nemtii pai aveau nemtii 4 jucatori in iechipa germaniei campioana ieuropeana in 96 hasler va spune ceva de iegzemplu?pai voi comparati ieliminarile rapidului din 76 ale sportului cu inter ale otelului cu juventus ale rapidului din nou din 97 cu ieliminarea feceliteratilor si fara portar 30 minute si fara poratr la lvituri de la 11 m?sau comparati pe ludogoret cu anderlecht inter juventus karlsruhe?

cneius
cneius  •  20 Februarie 2018, 19:15

Titlu : "Thriller, incendiar, brutal"...ziar de sport, nu ???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează