INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TRANSFER

Mănâncă 3 milioane €! Steaua a definitivat acordul pentru Alibec: toate cifrele înțelegerii

Articol de - Publicat joi, 29 septembrie 2016 00:00

Becali își îndeplinește visul, mai are de așteptat 3 luni ca să-l aibă pe Alibec, fotbalistul lui favorit din Liga 1.

Gigi profită de criza Astrei și îl obține pe atacantul de care giurgiuvenii au ținut cu dinții. Tratativele au avut loc marți noaptea și miercuri dimineață. La capătul discuțiilor purtate de Becali cu Petre Buduru s-a stabilit că Denis va deveni stelist din iarnă. Condițiile în care se efectuează tranzacția:

  • Suma de transfer e de 1,5 milioane de euro, din care firma de impresariat a lui Ioan Becali va încasa 20 la sută. Societatea l-a răscumpărat pe Alibec de la Inter în 2014 și l-a adus la Giurgiu pentru un preț de doar 150.000 de euro.
  • Becali a dezvăluit datele contractului: 13.500 de euro lunar între 1 ianuarie și 30 iunie 2017. Câte 20.000 de euro pe lună în următorii 4 ani.

Cu totul, efortul pe care-l face Steaua se ridică la aproape 3 milioane de euro, ceea ce-l face pe Denis cel mai costisitor fotbalist achiziționat vreodată de Becali, luând în calcul cifrele din momentul perfectării tranzacției.

Alibec, 25 de ani, a mai fost aproape de Steaua de câteva ori în ultimii ani. Inclusiv în 2014, când l-a luat Astra. "Recunosc că l-am convins pe Gigi să nu-l luăm, i l-am recomandat în schimb pe Keșeru", a spus MM Stoica la Dolce. Prețul era atunci de 150.000 de euro, de 10 ori mai mic decât cel pe care-l achită Gigi acum.

"Încă nu am semnat cu Steaua, n-am semnat cu nimeni, vorbim după meciul de la Roma"
Denis Alibec, atacant Astra

"Am vorbit cu Alibec, m-a sunat să mă anunțe că va semna cu Steaua. Ce să zic... Un gest frumos, măcar mi-a spus dinainte"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"I-am zis lui Alibec să nu discute cu presa, să mă lase pe mine să fac asta, d-aia a zis că n-a semnat. Dar a semnat pe 5 ani, totul s-a rezolvat și sunt fericit, de mult mi-l doream! I-am cerut doar să nu fumeze în cantonament"
Gigi Becali, patron Steaua

caseta steaua

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (31)
haudinamo
haudinamo  •  29 Septembrie 2016, 09:28

Folosirea verbului "mananca" in titlu mi se pare un act malitios...

fangigi
fangigi  •  30 Septembrie 2016, 02:00

Astra ar da o lovitura extraordinara vanzand un jucator pe care a dat 150k cu 1,5mil!!! Profit 1000%! I-ar taia pe cei de la Cluj care au luat doar 500k tot pe un jucator care dupa ce a plecat de la ei n- a mai jucat nimic!:)))

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  29 Septembrie 2016, 23:59

Suma de transfer este exagerata. Cuma sa platesti 1.5 milioane pentru un jucator ca Alibec?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează