INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

”Noapte de groază” » Ce a declarat managerul lui Rangers după o umilință istorică: ”E ceva ce se întâmplă o dată-n viață!” » Refuză să-și dea demisia!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2017 10:15

Rangers a fost eliminată în primul tur preliminar de Europa League, de FC Progres Niederkorn, locul 4 din Luxemburg. În tur, scoțienii au câștigat cu 1-0, dar în retur au pierdut cu 0-2.

Înfrângerile rușinoase nu mai sunt o premieră pentru scoțieni. Sezonul trecut, Celtic Glasgow a pierdut în prima manșă a turului 2 preliminar al Ligii, 0-1 pe terenul lui Lincoln Red Imps. Din Gibraltar! Dar, cel puțin, alb-verzii au evitat umilința în retur: 3-0 și au jucat apoi în grupele Champions.

Pentru Rangers, cu veteranul Kenny Miller (37 de ani) și croatul Niko Kranjčar (32) singurele vedete, nu mai există salvare. Marți, au fost eliminați din Europa League chiar de la început. De cine? De Progrès Niedercorn, locul 4 din Luxemburg! O formație care jucase înainte 13 partide continentale, nereușind să câștige nici măcar o dată. Și care marcase un singur gol! Împotriva lui Rangers, a înscris de două ori!

"Rangers a pierdut în Luxemburg. Nu în fața «naționalei» din Luxemburg, nu în fața celei mai bune echipe din Luxemburg, ci în fața locului 4 al ultimului campionat din Luxemburg"
Gary Lineker, fost internațional englez

"Eu nu renunț niciodată"

Peste o sută de fani ai albaștrilor au înconjurat autocarul echipei într-o "noapte de groază", cum a văzut-o Daily Record. I-au cerut demisia managerului Pedro Caixinha, dar acesta nu vrea să renunțe după unul dintre cele mai proaste rezultate din istoria clubului.

"Eu sunt vinovat. Nu am făcut ce trebuia, nu am învins. E ceva ce se întâmplă o dată-n viață. Acesta e fotbalul", a declarat portughezul: "Eu nu renunț niciodată. E un moment dificil, acum e nevoie de putere, personalitate, caracter. Cred în proiectul nostru". 

"Trebuie să le cerem scuze suporterilor. Ei sunt mereu loiali clubului și nu merită asemenea rezultate. A fost o lecție pentru noi. Învățăm din ea și ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în viitor" Pedro Caixinha, manager Rangers

33 de puncte au avut Rangers sub campioana Celtic sezonul trecut (58-91) în Scoția; Aberdeen, locul 2, a adunat 67

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
chromophobia
chromophobia  •  05 Iulie 2017, 12:48
Postat de Petre Radulescu pe 05 Iulie 2017, 10:55

O umilință cam de același calibru cu cele ale fostei echipe a securității comuniste, dinamu. Mă refer, evident, la celebrele eliminări suferite de actualii rinisti in fata albanezilor de la 17 Nentori sau a pescarilor islandezi de la Knastfyrnufelag.

Au mai avut o groaza de umilinte istorice dinamovistii,de-a lungul anilor.Nu ne putem rezuma la un meci-2...

830943710275518
Razvan Radescu  •  05 Iulie 2017, 12:00

Intr-o oarecare masura ai dreptate,argat al fanfaronului bigot,stapan al 'turmei'fara nume si identitate,dar umilinta maxima tot a voastra e...V-a aparat MOTI,un fundas, 2 penalty-uri ,acum 2 ani .....Ai memoria selectiva....retii doar ce iti convine...

balauru48
balauru48  •  05 Iulie 2017, 11:56
Postat de Petre Radulescu pe 05 Iulie 2017, 10:55

O umilință cam de același calibru cu cele ale fostei echipe a securității comuniste, dinamu. Mă refer, evident, la celebrele eliminări suferite de actualii rinisti in fata albanezilor de la 17 Nentori sau a pescarilor islandezi de la Knastfyrnufelag.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează