INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  EUROPA LEAGUE

Nu mai sînt zboruri directe! » Fanii lui Atletico trebuie să caute alternative pentru călătoria la Bucureşti

Fanii lui Atletico, printre cei mai fierbinţi din Spania, vor avea rivali cel puţin la fel de pătimaşi miercurea viitoare, la Bucureşti
Fanii lui Atletico, printre cei mai fierbinţi din Spania, vor avea rivali cel puţin la fel de pătimaşi miercurea viitoare, la Bucureşti

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 02 mai 2012 15:45

După ce cursele Madrid - Bucureşti s-au completat, suporterii lui Atletico s-ar putea opri întîi la Budapesta, Sofia sau Belgrad, continuînd apoi drumul cu trenul ori autocarul.

Fanii iberici iau cu asalt Bucureştiul la finala Europa League. Oficial, sînt 9.000 de bilete pentru suporterii lui Atletico, 9.000 destinate celor din Bilbao. Dar şi unii, şi alţii vor veni în număr mult mai mare. Peste 50.000 în total.

Susţinătorii madrilenilor au deja o problemă, potrivit cotidianului As. Pentru mulţi, călătoria propusă de clubul lor este prea scumpă, 640 de euro, şi caută o altă variantă. Numai că zborurile directe ce leagă capitala Spaniei de Bucureşti sînt deja pline săptămîna viitoare.

Alternativa ar fi o cursă aeriană spre Budapesta, Sofia sau Belgrad şi apoi continuarea traseului cu trenul, autocarul ori autoturismul. As îi anunţă pe fani că, "de exemplu, din Budapesta sînt 6 trenuri zilnice spre Bucureşti, la un preţ de 60 de euro dus-întors. Ei ar ajunge în 14 ore".

Bascii par mai bine organizaţi. Majoritatea suporterilor va face deplasarea cu chartere. Şi vor fi inclusiv două zboruri cu Boeing 747 Jumbo (500 de pasageri) în ziua finalei.

Bilete pentru primarul arestat
Ambasador al finalei Europa League din acest an, Belodedici a fost asaltat cu zeci de cereri de bilete pentru meciul de pe 9 mai. El a avut însă parte şi de o surpriză mai puţin plăcută. Achiziţionase 5 bilete la finală şi pentru Valentin Ghiţă, primarul din Socol, localitatea în care s-a născut Belo, dar a rămas cu ele întrucît, sîmbătă, edilul a fost arestat pentru 29 de zile. E acuzat de luare de mită, fals intelectual sub semnătură privată şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. (Marius Mărgărit)

"Mîncarea lui Dracula"
Spaniolii au început deja prezentarea condiţiilor din România pentru fanii lui Atletico şi Athletic. "Suporterii pot cere la masă papricaş, mîncarea preferată a Contelui Dracula", s-a scris pe agenţia Europa Press. Iar varianta iberică a site-ului Yahoo Eurosport a atras atenţia: "Sînt 100.000 de cîini fără stăpîn care le-ar putea face rău suporterilor. Din anii '80, cînd Ceauşescu a dărîmat casele şi a ridicat blocuri, străzile Bucureştiului s-au transformat într-o cuşcă imensă şi necontrolată".

4 antrenamente
Atletico şi Bilbao vor ajunge la Bucureşti pe 7 mai, cu două zile înaintea finalei, dar bascii vor face un antrenament în plus faţă de madrileni. Athletic se va pregăti pe "Giuleşti" luni seară, marţi la prînz şi chiar în dimineaţa partidei, plus şedinţa oficială: marţi seară, pe "Naţional Arena". Atletico se va antrena după acelaşi program pe "Dinamo", dar aproape sigur nu şi miercuri dimineaţă. Ar fi 4 antrenamente Bilbao, 3 Atletico. (Andrei Crăiţoiu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
djamorphis
djamorphis  •  02 Mai 2012, 11:09
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Salut, am fost chiar si pe Parkstadion, stadionul vechi folosit pana sa deschida Veltins Arena, sau Arena AufSchalke cum era denumita initial. De fiecare data cand mai merg in Germania imi planific plecarea astfel incat sa prind um meci. In schimb este foarte greu sa faci rost de bilete, pentru ca aproape toate locurile sunt deja date de la inceputul sezonului pentru abonati. De fiecare data am reusit sa stau numai in zona presei sau am primit invitatie. :)))

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  01 Mai 2012, 14:16

Spaniolii-s fraieri, cum adica n-au bilete de avion pentru finala? Sa treaca granita, sa se declare rromi si-i trimite Sarkozy urgent incoace cu Air France, ba le mai da si bani de buzunar.

dj_smoc
dj_smoc  •  01 Mai 2012, 13:36
Postat de chriss2210 pe 01 Mai 2012, 09:55

Va inselati amarnic,Atletico Madrid are cei mai violenti suporteri ultras din Spania,ca si latura negativa.Sunt unica echipa din Europa care au stadion construit pe banii suporterilor,Vincente Calderon care are in jur de 60000 de locuri.Daca la Real ai senzatia ca mergi la teatru la Atletico este o atmosfera extraordinara.Echipa din Bilbao este in totalitate sustinuta de fani,fiecare fan plateste anual 1450 de eruo si sunt in jur de 35000-40000 de cotizanti.Vor fac o atmosfera incredibila va asigur.In materie de suporteri suntem la ani-lumina de ei.

Daca nu scuipa si nu injura, nu sunt pe placul fanilor de sub grant. Ultrasi, cica :)))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează