INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

Reacţie dură a oficialilor Stelei la adresa fanilor după suspendarea stadionului la primul meci din Europa League: "E momentul să înţelegeţi"

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 20:27

Steaua a aflat azi că va juca fără spectatori primul meci din grupele Europa League, cu Aalborg. Lovitura este cu atît mai mare cu cît roş-albaştrii nu numai că nu se vor bucura de aportul fanilor, dar nici nu vor încasa vreun ban din vînzarea biletelor.

Roş-albaştrii au avut o reacţie dură după aflarea veştii şi au postat un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

VEZI MAI JOS ÎNTREG COMUNICATUL

"Comisia de Control, Etica si Disciplina a UEFA a decis, in ultima sedinta, ca partida Steaua - Aalborg BK, din prima etapa a grupei J din UEFA Europa League, sa se dispute cu portile inchise, in urma comportamentului rasist al unei parti a suporterilor nostri la meciul retur cu Ludogorets Razgrad, in play-off-ul UEFA Champions League.

Astfel, in conformitate cu articolul 14 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, forul suprem a decis ca, pe langa pedeapsa amintita mai sus, sa amendeze clubul nostru cu suma de 50.000 euro, din cauza faptului ca acest tip de comportament este unul care a recidivat in cazul unei parti a fanilor Stelei.

In plus, in conformitate cu articolul 16, punctul 2 din RD, Steaua a mai fost amendata cu 10.000 de euro din cauza utilizarii tortelor de catre unii suporteri la partida de la Sofia.

Consideram ca este momentul ca o anumita parte a suporterilor nostri sa inteleaga faptul ca lupta impotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a mentionat mereu ca are toleranta zero fata de acest timp de comportament.

Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastica pedeapsa. Va amintim faptul ca la partida cu FK Aktobe de la Bucuresti, contand pentru turul III preliminar al UEFA Champions League, UEFA a decis inchiderea mai multor sectoare de pe National Arena, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor.

Este regretabil ca, din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor Stelei, toti iubitorii acestui club sunt privati de posibilitatea de a-si sustine favoritii intr-o partida contand pentru grupele unei competitii de prestigiu, acest aspect afectand, in mod egal, atat suporterii de buna credinta, cat si jucatorii nostri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al sustinatorilor.

Speram ca aceasta decizie drastica si extrem de grava sa reprezinte un semnal de alarma pentru o anumita parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rau atat clubului, cat si intregii suflari ros-albastre!

Facem un apel catre toti iubitorii Stelei ca, pe viitor, sa aiba un comportament civilizat si sa-si incurajeze favoritii in spiritul fair-play si sa puna NU RASISMULUI!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (301)
dimebag
dimebag  •  06 Septembrie 2014, 09:23

Bai, eu aveam o vorba pentru cei care urasc tiganii. Le zic, bai fratii mei, tiganii sunt ok. Vin corporatiile straine in Romania sa ne fure avutiile, noi trimitem tiganii in vest sa le fure lor avutiile. Apoi vin la noi si isi fac casa la noi. Platesc taxe la noi. Au si ei directia lor. Intr-o lume unde legile si civilizatia sunt dictate de niste imputiti care beau vinuri vechi de 30 de ani in fiecare seara, trebuie ca noi, cei saraci, sa fim mai uniti. Tigan sau roman. Nu vedeti si voi ce dezbinati suntem? Daca suntem puternici, nimeni nu ne va opri. Nimeni nu ne poate frange. Lasati-l dracu de rasism, e o copilarie.

wallachian
wallachian  •  06 Septembrie 2014, 09:10
Postat de sexilian pe 06 Septembrie 2014, 09:00

putinari a pus uefa ochiu pe voi ,ati dat de dracu,incasari gioala,tot s-o luati prin europa,vorba proverbului,si CAPRITI si fara incasari,tineti-o asa succesuri OAILOR

sunteti de cateva sute de ani in Romania si tot nu ati invatat sa vorbiti corect? mars inapoi in india la strabunii vostrii!

roadster1988
roadster1988  •  06 Septembrie 2014, 09:07

daca ai nostri nu fac nimic,tot numa uefa ne poate scapa de aceasta echipa penala,rusinea romaniei.

Vezi toate comentariile (301)
Comentează
Close