INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - FC ZURICH

Reghe, Luis Enrique, mirul și evlavia lui Gigi » 5 întrebări MARI după egalul cu Zurich

Golubovici s-a dus glonț la Reghe după marcarea golului! foto: GSP
Golubovici s-a dus glonț la Reghe după marcarea golului! foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 20 octombrie 2016 21:48

Steaua și FC Zurich, 1-1.

1. Cât de jos a ajuns fotbalul românesc?
Au rămas mai multe întrebări, decât concluzii, după un meci încins în care liga secundă din Elveția s-a dovedit prea mult pentru vicecampioana României. Hagi spunea că nu trebuie să ne mai ascundem după fraza "toți adversarii sunt buni, nu mai există echipe mici". Numai în cazul românilor, acesta se dovedește un adevăr de neatins.

2. Încă o dată: ce trebuie să mai facă Niță?

Florin Niță a dovedit încă o dată că este unul dintre cei mai buni jucători din echipa roș-albastră. De-a lungul meciului, Niță a avut mai multe intervenții salvatoare și a închis poarta Stelei. Rămâne de efect intervenția din minutul 85, când a scos de la vinclu lovitura de cap a lui Neff. Rămâne de neînțeles decizia selecționerului Christoph Daum de a-l prefera pe Silviu Lung jr., portarul Astrei.

3. Își revine Golubovici?

"Golubovici e un om al bisericii. Mi-a spus cineva că, atunci când era la Iaşi, se ducea la biserică şi se dădea cu mir pentru a nu se accidenta. Se dădea cu mir pe picioare" Gigi Becali,înainte de meci

Atacantul sârb nu s-a văzut în ofensiva Stelei timp de 60 de minute. Până atunci, marile ocazii ale roș-albaștrilor au venit de la mijlocași și de la Gabi Tamaș.

Sârbul și-a adus aminte că Becali și Reghe și-au pus speranțele în el și a deschis scorul în minutul 62 după o demarcare de clasă.  Cine știe, poate Gigi îl ia cu el la biserică în Pipera și se întoarce roata până în iarnă. 

4. Și-a găsit Steaua fundașul dreapta?

Pentru acest meci, Reghe a surprins pe toată lumea și l-a băgat pe Ovidiu Popescu, mijlocaș la origine, ca fundaș dreapta. Jucătorul a avut o evoluție foarte bună. S-a apărat foarte bine și a contribuit și la faza de atac. După acest meci, Ovidiu Popescu ar putea emite pretenții pentru un loc de titular, iar Reghe pare că a rezolva problema fundașului dreapta.

O astfel de mutare a făcut și Luis Enrique la Barcelona. Acesta l-a mutat pe Sergi Roberto pe postul de fundaș dreapta, acesta având un randament excelent.

"Ovidiu Popescu este un jucător foarte polivalent. De multe ori, Adi Popa nu l-a ajutat pe faza defensivă. S-a descurcat foarte bine și este unul dintre remarcații Stelei" Ilie Dumitrescu

5. Două Stele, două galerii?

Pentru prima oară de când a izbucnit scandalul cu Armata, Steaua a avut o galerie extrem de vocală la un meci important. Au fost fumigene, huiduieli, aplauze, tot tacâmul. Mai îngrijorător, au fost și înjurături la adresa CSA, tot o premieră. O să avem o rivalitate ciudată, între facțiunile vechi ale galeriei roș-albastre și noii susținători?

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (31)
belisarius
belisarius  •  23 Octombrie 2016, 17:23
Postat de Marius Nica pe 20 Octombrie 2016, 22:00

Fara sigla, fara nume, fara galerie, cu o istorie obscura si incerta, iar acum....fara rezultate, nici macar cu CELE DE LIGA A 2-A din Elvetia.RUSINEA ROMANIEI!!!!!

Cand vor dispare caracterele cele mai urate din fotbalul romansec, atunci se va restabilii situatzia. Infractori la putere cu viziune de ciobani! Interesant daca te uitzi la structura contractelor lui beee (din ce se poate vedea pe internet), asi tzine turma cu clauze de vanzare uriase (sau reziliere ale jucatorului), dar clause abuzive patronale, i.e. termen scurt si posibilitate de ai arunca la gunoi daca nu-i mai place. Nu este admis. Dar cine e agenta 'neutra' care reprezinta interesele jucatorilor? Prodan, care a admis pe 19 sep ca lucreaza, de fact, pentru FCSB, sotzul ei si etc... Deci cum sa fie stabilitate la clubul cel mai bogat din Liga 1 cand e gerat ca o turma la targ???

belisarius
belisarius  •  23 Octombrie 2016, 17:10
Postat de haideusicfr pe 21 Octombrie 2016, 17:36

Aplaudacii de *serviciu* ai Stelei o tot compara cu restul echipelor din Liga 1. O diferenta care se tot micsoreaza. Daca Steaua a fost anul trecut mai buna ca Astra ,iar barfele stelistilor spun ca acestia ar fi fost favorizati de arbitri de ce i-a luat vreo 4-5 jucatori de baza ,inclusiv vizat e Alibec? De ce nu s-au multumit cu super-jucatorii stelisti pe care i-a avut? La fel au barfit-o si pe CFR . Iar *franarii* au scris istorie in Ch League. Numai Steaua poate castiga pe merit ,ceilalti nu. Este exact invers ,Steaua a fost ajutata si inainte si dupa Revolutie. Si e si acum .Doar ca devine deja rusinos si strigator la cer avand in vedere criza prin care trece echipa. Ar fi bine ca aplaudacii sa mai ia o pauza.Poate i-ar face un bine inclusiv Stelei.

Ai cateva intrebari ff bune, si cred ca sint raspunsuri la cateva. In primul rand, FCSB e gestionata de infractori- ***- MM, Gigi etc, care nu stiu decat smecherri si criminalitate. Ca o fi *** alba, nu conteaza. Ei nu sunt mai presus de fostii infractori de la Dinamo, e.g. Borcea si Co. 2, exact, FCSB nu este atat de mult peste competitzie - cu totzi banii ei!!!. Si infractorul principal, cu educatzie de turma, 'cumpara' 3-5 jucatori, cumpara competitzia prina *** Reghe-Prodan, care incalca alte legi- pana li se va termina si lor perioada de gratzie. Cand o sa fie acuzatci de *** (admis, prosteste de Prodanca pe 19 Septembrie), *** etc, ajung sigur in inchisoare. Un agent neutru nu poate lucra si pentru jucator si pentru patronul lui, si nici nu poate utiliza influenta sa coerciveze jucatorii cei mai buni spre un singur club ".. pentru ca acolo lucreaza sotul meu si e familia mea." (Prodan, Interview, 19 Sep 2016). In orice tara G20 ajunge in inchisoare usor pentru mai putzin.. Deci ca sa fie SIGUR ca ia campionatul, seful *** cumpara sau destabilizeaza competitoarele posibile. Joci cu 1-2 milioane de euro in transferuri locale Liga 1, ca SA TE ASIGURI DE LOCUL 1 si access Europa, unde sunt 15-30 000 000 de euro in joc. Destept nu? Exceptand ca nu e legal- nici macar in legile comerciale din Romania dar, din pacate, neaplicate in mai multe domenii. Dar, ciobanu nu e prea bune la gerat, deci de aceea FCSB nu e top

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vlad57
vlad57  •  23 Octombrie 2016, 08:21
Postat de gigi_becali_4 pe 21 Octombrie 2016, 12:34

Din pacate pentru tine, nu hotarasti tu cine e antrenor si cine nu. Performantele hotarasc. Pana una alta, Reghe ESTE antrenor, performanta calificarii Stelei in Europa League o atesta. Ca este loc de mai bine ? Cu siguranta. Ca trebuiau jucatorii sa isi dea sufletul pe teren in loc sa se plimbe ? Cu siguranta. Ca Mourinho ar fi scos mai multe de la jucatorii Stelei daca era antrenor ? Cu siguranta. Dar sa ne vedem si lungul nasului : Steaua are bugetul lui Jiji, nu pe al lui Abramovich :))

Draga Gigi 4 eu nu am pretentia sa numesc antrenorii la Steaua, Eu observ, asa cum am observat si raspunsurile tale. E evident ca ii iei apararea lui Reghe ceea ce apreciez. Tot asa cum observ ca, in afara obtinerii calificarii de catre Steaua in Europa League, alte argumente nu prea aduci. Vreo victorie in grupe? Astra a obtinut 3 puncte pentru ea si pt Romania. Nu am ceva cu Reghe dar, se vede de la o posta ca in meciurile din grupe rezultatele Stelei si, mai ales jocul, sunt mai slabe ca inainte. OK accept ca a plecat o piesa cheie, Nicusor Stanciu, dar jocul celorlalti e slabut. Se vede si ca nu prea exista acea idee tactica si flexibilitatea de a schimba din mers abordarea in functie de evolutiile din teren. Daca as fi Reghe, eu aici as fi atent. Si la pregatirea fizica. Observa cate accidentari a avut echipa in ultima vreme. Ceva nu e in regula. Baietii nu au incredere in ei, nu sunt convinsi ca pot. Ar mai fi si altele dar, pe moment ajunge. Si da, ai dreptate, ce face Jiji cu banii lui e treaba lui. Doar ca, nici el nu e chiar fraier si vede. Momentan e fericit si linistit ca a luat banii multi pe Nicusor, plus banii pt calificare. Daca doar astea au fost obiectivele e ok. Dar echipa? cine o construieste? Ca va tot plangeti ca nu aveti suporteri. Ei de ce sa vina la stadion daca " succesuri" nu prea sunt?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează