INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - MANCHESTER UNITED 0-2

Reverența lui Mourinho după succesul din Europa League: ”Am completat opera lui Ferguson”

După ce a ajuns la 25 de trofee în carieră, Mourinho a spus că nu mai vrea să vadă fotbal și merge să se odihnească
După ce a ajuns la 25 de trofee în carieră, Mourinho a spus că nu mai vrea să vadă fotbal și merge să se odihnească

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2017 00:00

José Mourinho n-a avut nicio emoție la Stockholm: ”Am simțit același lucru ca în finala Inter - Bayern, că am cupa în buzunar. Nu-i marea Tripletă, dar e bună pentru acest United”.

"Sunt mulţi poeţi în fotbal, dar nu mulţi poeţi câştigă trofee". Replica rafinată îi aparține lui Mourinho, după ce poneii lui Ajax nu au putut s-o încurce pe Manchester, în finala EL, la Stockholm.

Fotbalul său, în proză și mai puțin rafinat decât vorbele-i cu tâlc, i-au adus un premiu de consolare pentru locul 6 în Premier, la 24 de puncte de campioana Chelsea. "Nu-i marea Tripletă, dar e bună pentru acest United", explică Mou.

"Am jucat inteligent tactic"

După 7 ani de la istorica reușită cu Inter, managerul portughez a pus, în primul lui an pe banca "diavolilor", Europa League lângă Supercupa și Cupa Ligii Angliei, cucerind unicul trofeu ce lipsea în "Teatrul Viselor".

"E o satisfacție de genul finalei cu Bayern, când din primul minut am simțit c-am cupa în buzunar. Am avut din start controlul total al partidei, de aceea am stat mereu liniștit pe bancă. Echipa a jucat bine și cu multă inteligență tactică. Nu ne putea scăpa trofeul și am completat opera lui Ferguson", povestește "The Final One", cum l-a rebranduit L'Equipe pe José.

"Suntem departe de nivelul granzilor Europei"

Unicul rămas nemișcat pe margine la golul de 1-0 semnat de Pogba! Mourinho știa deja deznodământul, dar parcă nu-i venea să se bucure. Era puțin jenat: "Suntem departe de nivelul granzilor Europei, dar această mică Tripletă reprezintă dimensiunea noastră actuală".

Nu mai sunt acrii strugurii?

În 2013, Mou desconsidera EL, atacându-l pe Rafa Benitez pentru trofeul cucerit cu Chelsea: "Câştigătorii Europa League pot fi analizaţi în două moduri. Primul: ai adus un trofeu. Al doilea: cum ai reuşit să aduci un trofeu? Ai câştigat Europa League fiindcă n-ai reuşit să treci de grupele Ligii Campionilor. Şi n-ai trecut fiindcă acolo nu-s echipe de genul Steaua Bucureşti". După 4 ani, s-a bucurat enorm de același trofeu!

"Una e istoria glorioasă a lui Manchester United și alta nivelul nostru actual. E frumos să câștigi trei cupe, dar mai important e că avem toate trofeele mondiale în vitrină"
Jose Mourinho, manager Man. United

"E finalul unui sezon foarte dificll, dar foarte, foarte bun. Preferam să prindem locul 2, 3 sau 4 în Premier League. Ne-am atins, totuși, obiectivul Ligii, luând acest trofeu"
Jose Mourinho, manager Man. United

"Minute lungi, baby Ajax se dilată pe teren, controlează mingea, dar e aceeași iluzie. Mou domină scena. Finalele sunt casa lui. După 7 ani, triumfă iar în Europa. Alt 2-0, amin"
Gazzetta dello Sport, ziar italian

2Ligi ale Campionilor și 2 Cupe UEFA/Europa League a câștigat Mourinho, cu Porto, Inter și United. Este singurul antrenor din lume care a reușit performanța

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
pma77
pma77  •  26 Mai 2017, 15:01

Ai completat un *** sa-l mananci..europa league *** ca n-are nici o valoare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează