INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - LAZIO, 15 FEBRUARIE, 22:05

Se odihnesc pentru campionat  » Lazio fără Ștefan Radu în primul "11" cu FCSB

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 februarie 2018 18:38

FCSB va întâlni o formație diluată a lui Lazio, fiindcă Serie A e prioritatea italienilor, nu Europa League.

  • Partida tur este joi, 15 februarie, de la ora 22:05, în direct la ProTV, Telekom Sport și liveTEXT pe GSP.Ro, iar returul o săptămână mai târziu.

Lazio arată clar că subestimează restul competițiilor și se concentrează pe campionat. Ceea ce constituie o veste excelentă pentru steliști, fiindcă strategia lui Simone Inzaghi poate să echilibreze duelurile din Europa League. Antrenorul n-a folosit nici până acum echipa cea mai bună în Europa. A confirmat recent că Serie A e competiția cea mai importantă pentru club.

Romanii au menajat titulari și în semifinala de Cupă cu AC Milan. Turul s-a disputat miercuri, a fost 0-0 pe San Siro, și Inzaghi a pornit cu o formulă din care au lipsit cinci oameni care apar de obicei în campionat: Luis Alberto, Parolo, Lulici, Marusici și Bastos. Immobile a fost titularizat, pentru că atacantul a revenit după o accidentare și avea nevoie să recapete ritmul.

El și celelalte vedete fac parte din lotul pe care l-a înregistrat Lazio pentru prima fază eliminatorie, doar că italienii și-au făcut, practic, două echipe: cea de bază e pentru campionat, varianta B, cu improvizații, e de Cupa Italiei și de Europa League.

Situația din campionat îl încurajează pe Inzaghi să păstreze cei mai buni jucători. Echipa e pe locul 3, o poziție pe care n-a mai terminat un sezon de acum trei ani. Distanța față de locul al 5-lea, primul care nu merge în Champions League, e de 5 puncte, așa că Roma, aflată acum în afara pozițiilor de UCL, poate să recupereze și s-o arunce pe Lazio în a doua competiție continentală.

La București va apărea, la fel ca la primele partide din grupă și ca în jocul cu Milan din Cupă, un mix între rezerve și fotbaliști importanți. 

Formula probabilă pentru FCSB-Lazio, de pe 15 februarie:
Strakosha - Caceres, Luiz Felipe, Bastos - Basta, Parolo, Murgia, Lulici, Lukaku - Nani - Caicedo

Echipa cea mai bună din campionat:
Strakosha - Bastos, De Vrij, Șt. Radu - Marusici, Parolo, Lucas, Milinkovici-Savici, Lulici - Luis Alberto - Immobile

11 au dus greul

Lazio a folosit mai mereu aceeași formulă în meciurile din campionat, cu excepțiile cauzate de accidentări, destul de rare, și de suspendări.

Ilie Dumitrescu chiar i-a dat exemplu pe italieni când s-a mirat că steliștii se accidentează pe capete: "Lazio joacă meciuri la rând cu aceiași 11 jucători. De ce la Steaua nu e posibil? De ce se schimbă echipa încontinuu?".

Ca să poată păstra formația ideală pentru partidele din campionat, Inzaghi a jonglat cu jucătorii din lot în Europa League și în Cupa Italiei. S-a descurcat și în aceste competiții: a terminat grupa pe primul loc, iar în Cupă luptă pentru finală.

Față de fotbaliștii utilizați în grupe, contra FCSB poate să apară Felipe Anderson, recuperat între timp după o accidentare. Brazilianul de 24 de ani era vedeta lui Lazio în urmă cu două-trei sezoane, însă problemele medicale i-au produs un regres. 

100.000.000 €e prețul estimat pentru Milinkovici-Savici, lazialul cel mai bine cotat. Mijlocașul sârb de 22 de ani, 1,91m înălțime, ar putea fi vândut în Anglia la vară

LOTUL FCSB 

Portari: Andrei Vlad, Eduard Stăncioiu;
Fundași: Romario Benzar, Ionuț Larie, Mihai Bălașa, Junior Morais, Marko Momcilovic, Bogdan Planic, Valerică Găman, Gabriel Enache;
Mijlocași: Mihai Pintilii, Dragoş Nedelcu, Lucian Filip, Florin Tănase, Constantin Budescu, Filipe Teixeira, Cristian Tănase; Ovidiu Popescu;
Atacanți: Dennis Man, Denis Alibec, Harlem Gnohere, Florinel Coman.

LOTUL lui LAZIO

Portari: Strakosha, Guerrieri;
Fundași: Basta, Bastos, Caceres, de Vrij, Lukaku, Marusic, Patric, Ștefan Radu, Ramos, Wallace;
Mijlocași: Crecco, Di Gennaro, Leiva, Lulic, Luis Alberto, Milinkovic, Murgia, Parolo;
Atacanți: Caicedo, Felipe Anderson, Immobile, Nani.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
hannah.robinson
hannah.robinson  •  03 Februarie 2018, 21:31

Cum ...lazio nu apreciază " primăvara europeană" ... ei nu vor sa aducă puncte pentru Italia ?

pacionel_fc_fcsb
pacionel_fc_fcsb  •  03 Februarie 2018, 19:49

Tot 5 le dau fecesebeilor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează