INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  UNIREA URZICENI - LIVERPOOL 1-3 (ÎN TUR, 0-1)

Steven Gerrard a impresionat pe Ghencea în faţa Unirii » Geniul încruntat

Steven Gerrard, Gerrard, Liverpool
Steven Gerrard, Gerrard, Liverpool

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 februarie 2010 00:00

Unul dintre marii jucători ai Europei a înnobilat meciul de aseară.  Steven Gerrard impune respect prin modestie şi eficacitate. S-a văzut clar de ce el e şeful la Liverpool

Un adevărat căpitan de echipă, aşa a arătat Gerrard aseară, mai ales prin felul în care s-a raportat la desfăşurarea evenimentelor.

Şi-a dirijat calm coechipierii atunci cînd a simţit că e nevoie de vocea sa. Nu s-a dat deloc în spectacol în minutele în care Unirea îi conducea surprinzător echipa şi a aşteptat modest să îşi aducă şi el contribuţia la calificare: o pasă de gol şi reuşita de 3-1.

Antrenorul din teren
Gerrard a arătat şi la Bucureşti că e tipul de vedetă care nu iese în evidenţă prin vedetisme. A ieşit la încălzire în fruntea colegilor săi, apoi s-a integrat în program, vorbind destul de rar. În timpul meciului, le-a cerut celor din apărare să se apropie, ca Liverpool să redevină echipă scurtă. Era antrenorul din teren.

În rest, nu a făcut risipă de gesturi. Nici măcar cînd mingea şutată de el (51) a trecut pe lîngă poarta lui Arlauskis. Nu a certat niciodată arbitrul, cînd a avut ceva de reproşat l-a luat prieteneşte pe după umăr.

Calm, determinat
Însă principala sa calitate etalată aseară a fost clarviziunea. Şi-a dat seama, indiferent cît era scorul, că nu sînt probleme. După ce Bruno Fernandes a trimis mingea în poartă, a pornit-o ţintă spre centrul terenului, calm, determinat, fără să certe pe nimeni. La golurile lui Mascherano şi Babel a alergat disciplinat cot la cot cu ceilalţi să îi felicite. Însă cînd vine vorba de lovituri libere, se ştie: mingea merge la căpitan. Fie că se execută din stînga ori din dreapta. De fapt, de la el a plecat şi golul lui Babel.

Ghiuleaua care a închis meciul
În minutul 57, slalomul lui Benayoun i-a trezit interesul. L-a urmărit atent pe israelian traversînd careul în diagonală. Iar cînd acesta şi-a făcut pentru ultima oară mingea pe piciorul stîng, banderola galbenă a luat cuvîntul: pendulare nu foarte largă, dar şut viguros, dintr-o tibie care nu se mai teme de fractură. Ghiuleaua a trecut pe sub mîna lui Arlauskis, iar Gerrard a reintrat în stand by, aşteptînd să fie nevoie de el.

A fost în minutul 64, la faultul de fractură la Skrtel, cînd a discutat cu arbitrul, apoi a mers la banca de rezerve să îl calmeze pe Rafa Benitez, în plină criză de nervi.

Cînd s-a terminat meciul, a redevenit omul de o modestie incredibilă. A alergat în 3 colţuri ale terenului pentru a da mîna cu Ricardo, cu Arlauskis şi cu Ronny Levy, s-a dus să-şi salute fanii în timp ce colegii săi părăseau terenul, apoi, în drum spre vestiare, i-a întins banderola, aproape jenat, unui copil de mingi aflat în culmea fericirii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
 •  26 Februarie 2010, 11:40

nu e nvoie sa injure adversarul,pentru ca arata pe teren ce echipa iubeste.la noi nu e cazul,se cauta declaratii de dragoste pentru ca ,dupa cum se misca unii pe teren,nu esti sigur daca joaca pentru echipa ta sau pentru adversari.in ceea ce priveste rivalitatile ,sa fim seriosi...bilbao se bate cu anderlecht....figo se trezeste cu capul de porc langa el si asa mai departe.nu suntem noi aia cei mai rai.oricum,felicitari celui ce a scris articolul,un fan gerrard aproape la fel de mare ca mine:)

 •  26 Februarie 2010, 10:01

I was embarrassed when I gave the band at that child.

 •  26 Februarie 2010, 09:43
Postat de pe 26 Februarie 2010, 09:12

numai inventii in articolul asta.in primul rand banderola aoferit o imediat dupa fluierul final dupa care s a indreptat direct spre vestiare!

eu stiam ca romanul e destul de inventiv, acum sper sa te fi convins si tu, iar restu care citesc acest comentariu sa si dea seama ca nu tot ce citesc e adevarat si mai mereu sa se indoiasca de ce citesc. ca asa suntem pacaliti zi de zi cu tot felu de tampeni. care de fapt in realitate pot fi cu totlu altceva.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează