INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - GENK 2-2

Șumudică nu dezarmează: "Mai avem 30% şanse de calificare! Am făcut propagandă bună României"

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2017 00:00

Marius Şumudică consideră că şansele Astrei la calificare au scăzut dramatic, dar tehnicianul giurgiuvean nu capitulează şi spune că merge încrezător în retur.

- Domnule Şumudică, supărat pentru un penalty neacordat?
- Am fost foarte clar. Asta e, venim dintr-o ţară mică, suntem o echipă mică. Chiar i-am spus arbitrului norvegian la pauză "te rog, respectă-mă că şi eu muncesc, fii echidistant". La sfârşitul primei reprize mi-a recunoscut că a greşit. Nu se poate aşa ceva, ai adiţionalul lângă tine, ai şi tuşierul. Chiar aşa, sub ochii adiţionalului Budescu este primul la minge, îl împiedică, este neglijenţă, clar penalty.

- Pe Buş de ce l-aţi scos?
- A fost mutarea mea tactică. Buş a greşit câteva mingi, aşa că am hotărât să îi dau drumul în bandă lui Nicoară. Lui Buş îi va veni iar rândul, nu e nicio problemă, dar când va intra să înţeleagă că trebuie să dea mai mult.

- Ceilalţi jucători?
- Budescu, Teixeira şi Săpunaru au făcut meciuri senzaţionale, ce pot să mai zic? Aţi mai văzut fundaş ca Săpunaru să joace aşa la mijloc? Am văzut că sunt mai puternici decât noi la mijloc, aşa că am schimbat sistemul şi l-am urcat pe Săpunaru acolo. Aşa am câştigat mijlocul terenului.

- Care ar fi concluziile?
- Am întâlnit o echipă cu un ritm mai bun de joc decât al nostru, au fost mereu primii la minge, mai agresivi, dar vom creşte şi noi. Jocul cu Viitorul, de duminică, ne va ajuta să ne intrăm în ritm.

- Ce şanse mai are Astra la calificare?
- În acest moment mai sunt 25-30% şanse, dar noi mergem să jucăm, nu avem nimic de pierdut. Oricum, am făcut propagandă bună României.

"Îmi felicit jucătorii pentru că au revenit de două ori, înseamnă foarte mult acest lucru. Au ratat Teixeira şi Ioniţă, a fost golul lui Budescu, toate nişte faze prin care demonstrăm că suntem una dintre echipele bune ale României"
Marius Șumudică

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  17 Februarie 2017, 10:01

Sumi are multa calitate de antrenor. Are fler. Are ochi. E un bun strateg. Il strica emotia. Nu se poate stapani. Pacat, ar putea ajunge pe banca unor echipe mari din Europa. Si cu un buget de zeci de milioane, le-ar demonstra cat e de usor sa ai performante mari. Eu unul cred ca ASTRA lui poate trece de Genk.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  17 Februarie 2017, 09:33

Aseara, Astra n-a facut deloc un meci rau. Dar tare mi-e ca la Gent o sa fie altceva. Cu sau fara mutarile tactice ale lui Ninel...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează