INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ATLETICO MADRID - ARSENAL 1-0 (ÎN TUR 1-1)

Tragedie pentru Arsene Wenger: "Fotbalul poate fi atât de crud uneori. Plec de la Arsenal cu o mare suferință"

Arsene Wenger FOTO: Reuters
Arsene Wenger FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 04 mai 2018 09:50

Arsene Wenger (68 de ani), nu a reușit decât două finale în Europa, ambele pierdute. Acest ultim an la ”tunari” a fost o ultimă deziluzie.

Arsène Wenger mai avea o speranță. Să cucerească acum, la finalul poveștii sale la Arsenal, unicul trofeu european. Nu a reușit. Eliminat în semifinale de pragmaticul Atletico, francezul pleacă rănit de la clubul londonez.

În 22 de ani, cu el manager, "tunarii" au jucat 250 de meciuri pe continent și nu au câștigat nicio competiție. Nimic! Rămân cu două finale, ambele pierdute:

  • 2000, Cupa UEFA: 0-0, 1-4 la penaltyuri cu Galatasaray
  • 2006, Liga Campionilor: 1-2 cu Barcelona

Iar acest ultim sezon a fost o deziluzie. Încă una. Patru trofee ochite, toate ratate. Și un loc 6 în Premier League, de Europa League. Teribil!

"Sunt ca întreaga echipă. Foarte trist, foarte dezamăgit, foarte frustrat", a declarat Wenger. "A fost un meci identic cu cel din tur. Ne-am creat situații periculoase, dar încă o dată ne-a lipsit ceva. Nu am rezistat presiunii în momentele importante. Sunt foarte, foarte trist să părăsesc clubul astfel, cu o înfrângere". 

"Fotbalul poate fi foarte frumos, dar și atât de crud uneori. Plec de la Arsenal cu o mare suferință"Arsène Wenger, manager Arsenal

Wenger în Europa

  • 250 de meciuri
  • 121 de victorii
  • 61 de egaluri
  • 68 de înfrângeri

Vezi și: FOTO Urlete de durere și pumni în gazon! Accidentare gravă în Atletico Madrid - Arsenal, 1-0 » Poate însemna retragerea din echipa națională și ratarea Mondialului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
adwd
adwd  •  04 Mai 2018, 15:21

diferenta mare de valoare fata de echipele din champions league; mingi la intamplare, lipsa de organizare si claritate in joc;

Vezi toate comentariile (1)
Comentează