INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - RIO AVE 2-1

VIDEO Aur Rusescu! » Raul a jucat providenţial şi şi-a luat revanşa în faţa portughezilor: dublă în Steaua - Rio Ave 2-1

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 octombrie 2014 00:21

Raul a rezolvat un meci în care Steaua a mai arătat o dată că nu ştie să se apere. Gâlcă a dezechilibrat echipa robotizată a lui Reghecampf, asta e impresia.

Meciurile cu Aalborg şi cu Dinamo Kiev nu au fost excepţii, Steaua chiar le permite adversarelor să-şi creeze ocazii, mai multe decît suportă o formaţie cu o apărare decentă!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Pepiniera" ratează
Rio Ave a bîzîit o repriză în jurul careului lui Arlauskis şi a risipit şanse bune. La lejeritatea cu care se apără campioana, lituanianul din poartă trebuie să fie în alertă chiar şi atunci cînd mingea e posedată de ai lui!

Rio Ave, o formaţie din clasa medie portugheză şi, implicit, reprezentanta pepinierei care a alimentat majoritatea echipelor româneşti în ultimii ani, o domină pe Steaua la Bucureşti! Norocul roş-albaştrilor e că albii irosesc ocaziile de parcă ele nu s-ar termina niciodată. Şi că în formula lui Gâlcă există Rusescu.

Super-Rusescu
Românii construiesc un pic mai greu decît lusitanii. Rîpă, probabil jucătorul cu cea mai slabă tehnică din echipă, greşeşte o centrare, dar eroarea lui produce un gol. Mingea trimisă de fundaşul dreapta depăşeşte oamenii din careu şi ajunge pînă în partea opusă, la Latovlevici, care retrimite din prima în capul lui Rusescu. E 1-0, fiindcă Rio Ave se joacă, Steaua marchează.

Jumătate de gol e al lui Latovlevici şi al centrării lui disperat-spectaculoase, o execuţie în genul celor pe care le-au patentat Cristiano Ronaldo şi Ibrahimovici.

Flerul lui Rusescu nu s-a consumat aici. Apariţia lui aproape de linia porţii, în singurul loc în care ar fi putut trimite Lato, nu a fost totul. Raul îi mai prinde o dată neatenţi pe portughezi şi "taie" pentru colţul lung o minge pe care adversarii se aşteptau s-o paseze. Gol de la 22 de metri pentru un jucător al cărui instinct formidabil îi depăşeşte toate celelalte calităţi.

Salvează Arlauskis
Dar Steaua continuă să ţină "uşa" deschisă şi Rio Ave avansează din nou, ca la începutul meciului. Del Valle se plimbă cu balonul la picior într-o zonă pe care Prepeliţă şi Sînmărtean se presupune c-ar trebui s-o păzească şi trage fantastic, direct în plasa laterală, în interior. Imparabil pentru Arlauskis.

Imediat, balticul e chinuit iar la un atac al portughezilor. Portarul îşi salvează echipa de la 2-2. Gâlcă sesizează că strategia lui e ultraofensivă şi spectaculoasă pentru campionat, dar extrem de riscantă în Europa. Renunţă la accidentatul Adi Popa pentru încă un închizător, Breeveld, şi caută să-şi solidifice apărarea. Principala armă defensivă rămîne posesia lui Sînmărtean.

Rămîn punctele şi o problemă
Lucian ţine mingea cît poate, scoate o lovitură liberă, şi aşa îi întîrzie pe adversari şi face minutele să treacă peste acest 2-1. E frig şi multele locuri goale lasă zonele gri ale stadionului să se vadă clar. Parcă nici Sînmărtean nu are cea mai bună zi a lui în acest decor.

Rio Ave mai ratează o dată egalarea, la o lovitură liberă bine executată. Mingea a trecut puţin pe lîngă bara din stînga. Stanciu ratează şi el incredibil, mingea lovind ambele bare. Se duc toate minutele, Steaua ia trei puncte planificate şi este bine plasată în lupta pentru primăvara Europa League.

O problemă rămîne doar pentru Gâlcă: de ce echipa lui, abilă şi inspirată cînd are mingea, se metamorfozează într-o trupă de grădiniţă în fiecare moment în care pierde balonul?

"A fost revanşa mea!"
La finalul meciului, Rusescu a rămas fără cuvinte cînd a auzit că e egalul lui Hagi în topul marcatorilor all-time ai Stelei în cupele europene. "Pfff... Eu egalul domnului Hagi? E ceva... Să fiu egalul unui astfel de nume e chiar... Onorant, ce să mai vorbim. Repet, onorant", a spus Rusescu, după care a tras şi alte concluzii ale meciului: "Pînă la urmă, a fost şi revanşa mea în faţa lui Rio Ave, pentru că în primăvară, cînd am fost la Braga, am pierdut de două ori în semifinale, în Cupă şi în Cupa Ligii. E bine că am cîştigat fiindcă am urcat pe primul loc, de fapt, acolo unde îi stă bine Stelei. Avem un program încărcat şi greu, dar sîntem motivaţi să rămînem primii şi în campionat, şi în Europa", a declarat Rusescu.

"Chiar nu-mi explic cum de nu am reuşit să plecăm măcar cu un punct de aici avînd în vedere cum a arătat meciul. Nu meritam să pierdem, am jucat fotbal, am pus probleme, am dominat, am avut ocazii, dar fotbalul e nedrept" (Pedro Martins, antrenor Rio Ave)

"Meci pe contre. Am avut şi noi, dar şi ei ocazii. Rio Ave chiar e echipă bună, am simţit-o pe pielea noastră. Am citit şi eu prin ziare că m-ar vrea nea Piţi în Arabia Saudită, dar eu nu ştiu nimic. Nu sînt disperat să plec, dacă e nevoie stau şi joc la Steaua pînă la finalul contractului" (Cristi Tănase, mijlocaş Steaua)

"Chiar dacă ne-am relaxat la începutul reprizei secunde şi am primit acel gol, pînă la urmă a ieşit OK. Cred că e bine că Aalborg a cîştigat cu Dinamo Kiev, sîntem pe primul loc şi sper să terminăm acolo" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

Cifrele meciului
Steaua - Parametru - Rio Ave
49% - Posesie - 51%
11 - Şuturi la poartă - 14
5 - Şuturi pe poartă - 6
5 - Cornere - 4
5 - Intervenţii portar - 3

638832-steaua-rio-ave.jpg

638849-clasament-j.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Chipciu suferă
Accidentarea din startul reprizei secunde a meciului Finlanda - România îi dă bătăi de cap lui Alexandru Chipciu. Costel Gâlcă a fost anunţat ieri dimineaţă că nu va putea conta pe serviciile lui. Durerile puternice la tibia în care încă mai are o tijă metalică şi mai multe şuruburi l-au făcut pe şeptarul din Ghencea apeleze la injecţii în ultimele zile pentru calmarea durerii. Chipciu urmează să fie supus astăzi unui control medical amănunţit, fiind şanse mari ca el să nu facă deplasarea la Tg. Mureş pentru partida de duminică din Liga 1 cu ASA.

Varela doar rezervă!
Refăcut după accidentarea din meciul contra Universităţii, fundaşul central al Stelei, Fernando Varela, a fost doar rezervă aseară, cu Rio Ave. Acesta a avut o mică entorsă, care nu i-a mai dat bătăi de cap în ultimele zile. Chiar dacă era refăcut, Gâlcă n-a forţat, preferînd să înceapă cu Papp fundaş central şi cu Rîpă pe dreapta.

A fost sau n-a fost ofsaid?
Steaua a deschis scorul prin Rusescu, după o centrare din partea stîngă a lui Latovlevici. Portarul portughezilor, dar şi alţi fundaşi ai lui Rio Ave au protestat şi au soliciat ofsaid, însă asistentul galez n-a ridicat fanionul. Ce au arătat reluările TV? Că e o fază extrem de delicată şi de greu de judecat, dar impresia e că Rusescu şi Marcelo se află chiar pe aceeaşi linie, iar decizia tuşierului Philip Thomas a fost una corectă.

Şi Popa s-a lovit
La jumătatea reprizei secunde Adi Popa a cerut schimbare după ce a avut nevoie de mai bine de 3-4 minute de îngrijiri medicale. El a acuzat o lovitură dură încasată din partea unui adversar pe tibia stîngă, dar şi la genunchi. Adi Popa a început să plîngă din cauza durerii, Gâlcă l-a înlocuit cu Breveeld, iar mijlocaşul a avut nevoie de susţinerea medicului Flavian Arămitu pentru a putea ajunge la cabine.

Aalborg, victorie şocantă!
În celălalt meci al grupei s-a produs o mare surpriză. Aalborg, spulberată de Steaua la Bucureşti cu 6-0, a reuşit aseară o victorie senzaţională în faţa echipei care conducea pînă ieri grupa, Dinamo Kiev. Danezii au cîştigat clar, scor 3-0, prin golurile lui Enevoldsen şi Thomsen, de două ori, deşi ucrainenii au folosit cea mai bună echipă, din care n-au lipsit vedetele Iarmolenko, Belhanda, Lens, Vida şi Kraveţ.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 22:51

Cifrele meciului Steaua - Parametru - Rio Ave 49% - Posesie - 51% 11 - Şuturi la poartă - 14 5 - Şuturi pe poartă - 6 5 - Cornere - 4 5 - Intervenţii portar - 3 __ vai de capul lor..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Octombrie 2014, 03:41
Postat de goghe pe 24 Octombrie 2014, 12:00

Asta ori a vazut doar rezumatul, ori are ADHD. Sa spui ca Rapa a fost slab, cind el si Szukala au muncit din greu in apararea facuta VARZA de ametitul de Papp (cine a ratat interventia la golul portughezilor, ca sa nu intreb ce cauta el acolo bai ziaristule) si de anti-fundasul Lato (pe care il tine in circa Tanase, care trebuie mereu sa se retraga ca i se pune pata aluia sa se duca in atac) - inseamna ca esti ori prost, ori partinitor. Sanmartean si-a aratat virsta - este peste tot ce are Steaua, dar nu mai poate. Steaua nu mai are aparare ca nu il mai are nici pe Bourceanu, nici pe Pintilii in fata fundasilor. Prepelita nu este o solutie ....

inclusiv specialistii din studio au remarcat la unsion faptul ca steaua a jucat foarte slab in defensiva si ca numai lipsa de calitate in fata portii a lusitanilor a facut ca steaua sa nu piarda acest meci. sincer ? au dreptate, nu doar pentru ca sunt specialisti.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Octombrie 2014, 03:39
Postat de jim._.brown pe 24 Octombrie 2014, 11:12

Tanase a fost adus pentru constructia ofensiva nicidecum pentru defensiva.

stiu si eu. dar comentam ce joaca in prezent. adica mai nimic din meseria lui de baza, atacant lateral stanga.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează