INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO ZAGREB - ASTRA 5-1

VIDEO Ben Oros în loc de Benny Hill » Dinamo Zagreb a făcut franjuri apărarea Astrei: 5-1

Imagine-simbol a partidei de la Zagreb: Soudani exultă!
Imagine-simbol a partidei de la Zagreb: Soudani exultă!

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 19 septembrie 2014 01:23

Stoperii Astrei au fost comici. Portarul Lung n-a vrut să-i lase singuri şi a intrat şi el în istoria neagră a partidei.

Lumea nu s-a înghesuit în tribune să admire Astra. Dar nu neapărat cota minusculă a giurgiuvenilor în Europa e explicaţia dezinteresului manifestat de fanii lui Dinamo. În Croaţia, în ultimele zile a plouat ca pe vremea lui Noe, un sfert de ţară a ajuns sub ape, astfel că numai de fotbal nu le-a mai ars oamenilor!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Fundaşi penibili
Elevii lui Mamici însă n-au fost la fel de cu gîndul în altă parte şi s-au lansat către poarta lui Silvică Lung din secunda doi. Războinici de felul lor, albaştrii îmbrăcaţi ieri în negru au tras din toate poziţiile, profitînd şi de faptul că Oros şi Ben Youssef încă nu plecaseră de la hotel. Teoretic, doi tipi îmbrăcaseră tricourile cu numele stoperilor pe spate şi s-au prezentat pe "Maksimir", dar e clar că a fost o iluzie, nu-i aşa, Isă?!

Lung, ai fost în poartă?
Nici vedeta Cop n-a fost în apele sale, vorba vine!, aşa că rolul de superstar şi l-a asumat Hillel Soudani. Algerian care ne-o copsese şi în vară, în amicalul "naţionalei", şi care impresionase şi-n Brazilia, la Mondialul la care magrebienii au trimis acasă Rusia încă din grupe şi unde au pierdut cu viitoarea campioană Germania abia după prelungiri. Aseară, Soudani a izbutit un hattrick pur din doar trei şuturi pe poartă, performanţă la care şi Lung jr a avut o contribuţie prin privirile galeşe cu care a însoţit execuţiile adversarului.

L-au remarcat şi pe Henriquez
La 0-3, şi lui Mourinho îi este probabil greu să mai spună ceva în vestiar. Ce le-o fi zis Isăilă nu ştim exact, dar putem intui după prestaţia albilor din partea secundă. Ceva mai multă determinare, un strop de idei în plus, chiar şi cîteva incursiuni în careul advers, măcar aşa, să vedem dacă e marcat regulamentar!
Furaţi de mirajul ofensiv, giurgiuvenii n-au băgat de seamă că somnorosul Cop a ieşit de pe gazon şi că în locul lui a intrat un chilian, Henriquez, care şi-a făcut ucenicia la Manchester United şi care nu putea irosi şansa primului său gol continental (70): 4-0!

Noi cu Florescu, ei cu Ciorici
Pe final, Astra a forţat cu Chiţu şi cu Florescu. Teoretic, două mari talente ale fotbalului românesc. Practic, unul care a eşuat lamentabil la Valenciennes şi la Giannina şi altul care a devenit cunoscut doar pentru că Răzvan Lucescu a avut, cîndva, ambiţia de a-l face "decarul" echipei naţionale.

Cum-necum, Chiţu părea să mai îndulcească pelinul eşecului, cu un gol interesant, dar Ciorici ne-a arătat de ce croaţii continuă să vîndă pe 15-20 de milioane, iar noi repatriem la foc automat tot ce trimitem, cu chiu-cu vai, în străinătate. Puştiul de 17 ani l-a perpelit în prelungiri pe nevinovatul Oros şi a mai adăugat probabil un milion de euro la preţul viitorului transfer.

"Rezultatul nu este corect, nu asta a fost diferenţa dintre noi şi ei. E frustrant cînd vezi că adversarilor le iese totul. Să sperăm că acesta a fost botezul nostru în grupe şi că vom evolua mult mai bine în viitor" (Constantin Budescu, atacant Astra)

"Croaţii au marcat primele trei goluri avînd parte de un mare noroc. La 3-0 pentru ei ne-a fost greu să revenim. Sînt sigur că ne vom descurca mai bine în celelalte meciuri din grupă" (Aurelian Chiţu, mijlocaş ofensiv Astra)

634424-dinamo-zagreb-astra-5-1.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
andrei.f
andrei.f  •  19 Septembrie 2014, 19:28

Da securistu a făcut ciocu mic, nu mai sunt de vină arbitrii ? Steaua a bătut cu 6-0 pe Aalborg, echipă care eliminase Dinamo Zagreb. Dacă Zagrebul a făcut praf Astra şi pe cei 10 negri mititei de la Petrolul, cam care este valoarea Stelei ?

sakamoto
sakamoto  •  19 Septembrie 2014, 10:46

Comentariul lui SESE, precum evolutia Astrei , in ultimile doua partide...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează