INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GENK - ASTRA 1-0 (2-2 ÎN TUR)

VIDEO Final de poveste. Dar o poveste frumoasă! Astra îngenuncheată pe teren, Șumudică a încheiat meciul în tribune, 0-1 cu Genk

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 februarie 2017 00:00

Astra a făcut o partidă curajoasă, a avut o mare ocazie la 0-0, prin Budescu, şi a capitulat la un gol parabil primit de Silviu Lung junior.

Astra a plecat pe soare şi căldură din România şi a nimerit în plină vijelie la Genk. Ploaie amestecată cu rafale de vânt, plus un gazon pe alocuri demn de maidan şi un stadion pe jumătate gol. Acesta e "tabloul" meciului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Altă echipă, alt sistem

Şumudică a decis să schimbe şi formula, şi aşezarea faţă de meciul din tur. I-a scos pe Fabricio şi Ioniţă şi i-a titulariat pe Boubacar şi Lovin. Şi-a betonat mijlocul şi i-a oferit lui Teixeira spaţiu în spatele cuplului Budescu-Niculae.

Începutul a fost greoi. Terenul s-a înclinat spre partea dreaptă a defensivei Astrei. Stan s-a sufocat sub viteza şi vigoarea lui Trossard, iar situaţiile de poartă ale belgienilor au venit din acea zonă. Lung a scos şutul lui Trossard (19), după care tot goalkeeper-ul campioanei s-a remarcat (26).

Astra a început să joace fotbal

Vocea lui Şumudică a început să se audă tot mai des, exact ca a unui căpitan pe o navă aflată în larg şi în plină furtună. Oamenii săi au început să se înfigă mai bine în crampoane şi să împingă metru cu metru spre poarta lui Ryan. Şi au venit şi ocaziile.

Mai întâi, gheata lui Takayuki a fost prea scurtă la centrarea lui Budescu (34), după care acelaşi Budescu a slalomat ca Tomba pe vremuri, însă a întârziat pasa finală, încurcat un pic şi de indecizia lui Teixeira de a declanşa sprintul.

Budescu, ce ocazie!

Finalul reprizei a adus şi cel mai mare oftat al nostru. Balonul a sărit norocos la Budescu, în mijlocul careului, care dintr-o poziţie perfectă a tras tare, dar peste. Situaţie mare şi o ratare nepermis de mare pentru valoarea şi glezna fină ale decarului Astrei. Pauză. 0-0. Totul se joacă.

Începe repriza a doua. S-a oprit ploaia, nu şi vântul. Genk e temătoare, Astra e curajoasă. Se apropie de careul advers, însă Takayuki e prea lent (55), după care Daniel Niculae alege fix varianta greşită şi nu găseşte centrarea-assist pentru Teixeira (57).

Gafă Lung la gol

Minutele se scurg şi se scurg în favoarea belgienilor. Lovitură liberă pentru ei. Lateral stânga. Execută Pozuelo, toate mişcările lui indică în mod clar că va trage direct, doar Lung jr. e singurul surprins din tot stadionul, iar plonjonul tardiv nu mai ajută la nimic.

E 1-0. Şumudică schimbă rapid, Florea şi Buş în locul lui Lovin şi Niculae. Din acest moment, calificarea devine o misiune imposibilă. Acţiunile Astrei sunt precipitate, e nevoie de două goluri, dar nu vine nici unul.

Eiminare cu capul sus

Se termină 1-0 şi Astra e eliminată. Numai că o face cu capul sus. Chiar şi pentru prestaţia de aseară, dar mai ales datorită parcursului formidabil din vară şi până acum. Să elimini West Ham, să termini pe 2 într-o grupă în care trimiţi acasă campioana Cehiei şi pe Austria Viena, asta înseamnă că ai făcut cu mult peste ce înseamnă în momentul de faţă fotbalul românesc.

Şumi a ajuns în tribune

Marius Şumudică nu s-a dezminţit nici aseară, la Genk. În prima repriză, antrenorul Astrei l-a băgat în "şedinţă" pe arbitrul de rezervă, explicându-i acestuia mai multe secunde în şir că este nemulţumit de arbitraj.

Şumi a gesticulat energic în stilul său caracteristic, metodele de acest gen fiind la ordinea zilei pentru antrenorul de 45 de ani, la meciurile din campionat.

Mai mult, Marius i-a arătat ceasul insistent "centralului" Gozubuyuk în momentele în care tehnicianul a considerat că belgienii trag de timp. În minutul 78, Șumudică a văzut cartonaşul galben pentru înjurături, iar cu 3 minute înainte de final, a fost trimis definitiv în tribune.

Rămâne pe plus

Chiar dacă a pierdut aseară, echipa lui Marius Şumudică rămâne cu un palmares pozitiv în meciurile din acest sezon de Europa League, jucate în deplasare. Astra a reuşit trei victorii, cu West Ham, scor 1-0, Viktoria Plzen, scor 2-1 şi Austria Viena, scor 2-1. Până aseară, giurgiuvenii pierduseră o singură dată, cu AS Roma, scor 0-4.

"Am meritat să ne calificăm, chiar dacă Astra nu a fost un adversar uşor. Suntem foarte fericiţi că mergem mai departe"
Albert Stuivenberg, antrenor Genk

"Nu mă interesează că Marius Şumudică a fost eliminat de arbitru, nu cred că a influenţat în vreun fel soarta jocului"
Albert Stuivenberg, antrenor Genk

"Am spus că nu e normal să vină un arbitru de la 30 de kilometri de Genk. Mai bine trimiteau un belgian direct. Tot ce a fost la limită, a dat pentru ei. Dacă marcam, sigur ne dădea un cartonaş roşu"
Marius Şumudică, antrenor Astra

"Am făcut propagandă bună fotbalului românesc, nu ne-am făcut de râs. Diferenţa e foarte mare, Genk investeşte patru milioane pe an doar în Academie"
Marius Şumudică, antrenor Astra

Cifrele Meciului

GENK Parametru ASTRA
52% posesie 48%
5 șuturi pe poarta 1
12 șuturi la poarta 6
4 cornere 6

12meciuri a disputat Astra în actuala ediţie a cupelor europene: 2 în preliminariile Ligii, 2 în play-off-ul UEL, alte 6 în grupă şi dubla cu Genk

genk astra 1 0

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  24 Februarie 2017, 10:06

Ati cazut cu cea mai slaba echipa; cat mai vreti sa va tina bafta chioara ?

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  24 Februarie 2017, 09:53

Genk a jucat mai prost decât în tur, iar Astra a avut mult curaj. Dar de aici până la ”Am făcut propagandă bună fotbalului românesc, nu ne-am făcut de râs. ” e cale lungă... Simularile penibile ale lui Nico sau Budi poate mergeau la Giurgiu, nu la Genk. De-aia radeau fanii prin tribune, Ninele. Cât despre ”Ne-a dat 7 galbene...Un arbitraj ca pe vremuri, când trebuia să câștige gazdele", mai bine întreabă-te cum de n-a luat Stan al doilea galben, cand avea unul si a mai facut alte 2-3 faulturi grosolane dupa aia... Ca sa nu mai vorbim de potopul de injuraturi de la gura ta. Puteai sa spui: ”Baietii au facut tot ce-au putut, dar n-au reusit.” Pentru ca asta-i adevarul: Astra n-a jucat rau si nici Genk nu-i cine stie ce mare echipa. Acum fugi, ca se bulucesc seicii la usa...

blatistu49
blatistu49  •  24 Februarie 2017, 09:07

TENTATIVA deTRUCAJ la PARIURI ptr cota buna nereusita totul a fostun SCENARIU belgieenii sa u prefacut ca joaca si serveau pase RUSINEEEEEEE MAFIOTILOR

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close